Σελίδες

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Το φαινόμενο "Παπούλια"

Στα 15 του αντάρτης να πολεμά το Ναζισμό και τους Γερμανούς.  Πολύ αργότερα, υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου, συμμετέχει στην οργάνωση της διάλυσης της χώρας με τον "πράσινο στρατό".  Τις προσλήψεις στο δημόσιο, τους συνεταιρισμούς των αγροτών που λήστευαν τις επιδοτήσεις της ΕΕ.  Συμμετέχει στο "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" την ώρα που οι αμερικάνικες βάσεις παραμένουν και οι σχέσεις με την αμερικάνικη κυβέρνηση είναι στα καλύτερά τους.  Γίνεται και δανειστής του Ανδρέα, ώστε αυτός να στεγάσει τον έρωτά του. Τα τελευταία χρόνια, έχει υπογράψει σαν πρόεδρος της δημοπρασίας δεκάδες αντισυνταγματικούς νόμους, που εκχωρούν ποσοστό της εθνικής κυριαρχίας.  Που εξαθλιώνουν τον κόσμο.  Που επιτρέπουν τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.  Που υπογράφει ό,τι του φέρνει μπροστά του η κυβέρνηση Τσολάκογλου.  Σα Φιλιππινέζα της κυβέρνησης.

Θύμωσε ο Παπούλιας με τους διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη που δεν επέτρεψαν να γίνει η στρατιωτική παρέλαση.  Ας μη σταθούμε σήμερα στο τι εξυπηρετούν οι παρελάσεις.  Εξανέστη και μίλησε για μια μειοψηφία.  "Ποιός είναι προδότης" αναρωτήθηκε.  "Εγώ που στα 15 μου ήμουν αντάρτης και πολεμούσα το Ναζισμό και τους Γερμανούς";  Δυστυχώς δεν υπήρξε κάποιος να του απαντήσει.

Θα έπρεπε πάντως να διαβάσει τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου: "Σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου! Πριν από 71 χρόνια ο λαός μας είπε το “όχι” όπως έκανε και σήμερα. Και το νόημα της ημέρας είναι αυτό. Οι παρελάσεις να γίνονται μπροστά στο λαό, όπως συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη!”

Μικροεπεισόδια είχαμε και στην Αθήνα, όπου "παρέλασαν" και οι ασφαλίτες.
 


http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

Μαριάνθη είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ ΕΠΑΘΑΝ. ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΟΝ.