Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 Aπό το Λαϊκό Κίνημα                                       

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το «ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» καλεί τα μέλη, τους φίλους του και κάθε ενεργό πολίτη σε συζήτηση και συνάντηση την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 7 μ.μ., με θέμα "Λαϊκό Κίνημα : Μια διαφορετική φιλοσοφία και προσέγγιση".
Η παρουσία σας θα είναι ουσιώδης και χρήσιμη.

Η εκδήλωση θα γίνει στο «Εν Ελλάδι», Αγίου Σπυρίδωνος, αρ. 48, Αιγάλεω, απέναντι από την είσοδο των ΤΕΙ Αθηνών (όσοι έρχονται από Αθήνα και βρίσκονται στην Καβάλας, στρίβουν αριστερά στο πρώτο φανάρι μετά την Θηβών, και αμέσως δεξιά στο πρώτο στενό, όπου βρίσκεται και η είσοδος των ΤΕΙ).

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Η Δ.Ε. του Κινήματος
ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ελληνίδες και Ελληνες, Πολίτες αυτής της χώρας
Αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση να καταστήσουμε  κτήμα σας και να μοιραστούμε μαζί σας τις σκέψεις μας και τις γνώσεις για όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν στην πατρίδα μας, για όσα έχουν συμβεί και όσα αποφασίζονται εναντίον της ίδιας μας της ζωής, εναντίον της Ελλάδας και των παιδιών μας.  


Εμείς όλοι ως Ελληνες πολίτες καθιστούμε σαφές προς άπαντες τους ενδιαφερόμενους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ότι δεν αναγνωρίζουμε ως έγκυρη, ισχυρή και δεσμευτική καμία πράξη, καμία απόφαση και καμία δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με το χρέος και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας. Τουναντίον θεωρούμε το σύνολο των ενεργειών αυτής άκυρες, μη δεσμευτικές για τον ελληνικό λαό, εκτός κάθε συνταγματικής και διεθνούς νομιμότητας και εκτός κάθε έννοιας ηθικής και φυσικού δικαίου.
Οσα ενήργησε η ελληνική κυβέρνηση δήθεν στο όνομα του ελληνικού λαού έχουν ακραία και πρόδηλα ελαττώματα και είναι νομικά και ουσιαστικά άκυρα και ακυρωτέα.
Δεν θα εξετάσουμε την πορεία της δέσμευσης της χώρας, της εισδοχής της σε διεθνείς οργανισμούς, τις μέχρι σήμερα και μέχρι να ξεκινήσει η κρίση παράνομες παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας. Θα βρούμε και εκεί εκατοντάδες ελαττώματα και αντινομίες, σκόπιμη παραπληροφόρηση και εξαπατήσεις του ελληνικού λαού. 
Δεν θα εξετάσουμε επίσης την κατάδηλη ευθύνη του αυτοαποκαλούμενου πολιτικού κόσμου, ιδίως όσων συγκροτούν τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας. Δηλώνουμε όμως πως επέδειξαν συνολικά και τουλάχιστον πλήρη ανικανότητα να επιτελέσουν τα καθήκοντα για τα οποία αυτοπροβλήθηκαν ως ικανοί και για τα οποία τους επέλεξε ο ελληνικός λαός και ούτε την ελάχιστη ηθική. Εάν ήταν στοιχειωδώς ικανοί, η Ελλάδα δεν θα βρισκόταν στην σημερινή θέση απαξίωσης. Ολοι τους αποτελούν πλέον τροχοπέδη στην πορεία της Ελλάδας και πρέπει να περάσουν στην ιστορία.  
Από την ώρα που ξεκίνησε επίσημα να δηλώνεται η κρίση δημοσίου χρέους, όσα αποφάσισε ερήμην του ελληνικού λαού αυτή η κυβέρνηση δεν μας δεσμεύουν, ούτε θα μας δεσμεύουν όσα μέλλει να αποφασίσει. Το ίδιο δηλώνουμε και προς κάθε επίδοξο «επενδυτή» που επιδιώκει ή θα επιδιώξει να κερδοσκοπήσει σε βάρος του ελληνικού λαού και της Ελλάδας και να αφαιρέσει από τους Ελληνες ζωτικά και κυριαρχικά δικαιώματα στην πατρίδα τους.
Οσα γίνονται σε βάρος του ελληνικού λαού αποτελούν σαφή και εξόφθαλμη παραβίαση του ελληνικού συντάγματος, αλλά και της ίδιας της συνθήκης της Ε.Ε. και μάλιστα και θεμελιωδών αρχών και διατάξεών τους.
Είναι για τον λόγο αυτό, όχι μόνο πολιτικά και κοινωνικά άκυρα, αλλά  και νομικά άκυρα πριν καν ισχύσουν.
Στην Ελλάδα μια κυβέρνηση εκλέχθηκε το 2009 υποσχόμενη ακριβώς τα αντίθετα από όσα έπραξε. Η ευθύνη για τις πράξεις αυτές της κυβέρνησης βαρύνει την ίδια και όχι τον ελληνικό λαό και της στερεί οποιαδήποτε δημοκρατική νομιμοποίηση για όσα πράττει επικαλούμενη το χρέος της χώρας. Είναι δημοκρατικά και πολιτικά ανομιμοποίητη και οι πράξεις της πάσχουν και είναι άκυρες ως προϊόντα απάτης και πλάνης εις βάρος του ελληνικού λαού, πριν και κατά την ψήφο του.
Πρωτίστως και πριν από όλα, για να αρχίσουμε να συζητάμε με αυτή την κυβέρνηση και να αποκτά στοιχειωδώς θέση νομίμου εκπροσώπου του ελληνικού λαού, απαιτούμε να υπάρξει πλήρης και λεπτομερειακή ανάλυση στον ελληνικό λαό κάθε στοιχείου και πράξης που συναποτελεί και συνθέτει το δημόσια χρέος της χώρας. Όχι απλή και γενική λογοδοσία, την οποία προπαγάνδιζε και ζητούσε ως αντιπολίτευση το κυβερνών σήμερα κόμμα, αλλά πλήρης σε βάθος ανάλυση και έλεγχος του δημοσίου χρέους. Η λογοδοσία αυτή απέναντι στον ελληνικό λαό είναι απόλυτη υποχρέωση κάθε κυβέρνησης, κάθε αρμόδιου που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Οφείλει συνεπώς η κυβέρνηση να δώσει στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία κάθε δανειστικής σύμβασης που έχιε υπογραφεί και συνθέτει το δημόσιο χρέος. Οφείλει και απαιτούμε να ανακοινώσει την προέλευση του χρέους, τις προμήθειες που κατέβαλλε και σε ποιους, να αποδείξει τις εισροές των χρημάτων των δανείων και την διάθεσή τους, να αναλύσει τι αποτελεί κεφάλαιο, τι τόκους και από πού προέρχονται αυτοί και να προβεί εν γένει σε πλήρη αναλυτική λογοδοσία και παράθεση των στοιχείων που αφορούν το δημόσιο χρέος, ώστε να καταστεί αυτό ελέγξιμο ως προς την συγκρότηση και τη νομιμότητά του. Η κυβέρνηση αυτή, όπως και οι προηγούμενες, προφανώς για να καλύψουν αντινομίες και παράνομες πράξεις, δεν έχουν προβεί σε καμία δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών του χρέους και σε καμία λογοδοσία. Μέχρι να πράξει τα ανωτέρω, η κυβέρνηση είναι έκνομη και δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει κανένα μέτρο και για οποιαδήποτε αιτία σε βάρος του ελληνικού λαού και δεν της αναγνωρίζουμε κανένα σχετικό νόμιμο δικαίωμα θεωρώντας κάθε επιβαλλόμενο μέτρο άκυρο και εκτός κάθε νομιμότητας και νομιμοποίησης.
Η δεύτερη απαίτησή μας είναι επίσης αυτονόητη. Υπάρχει πολλάκις και επισήμως ομολογημένη διαφθορά στις δημόσιες συμβάσεις και προμήθειες, διαφθορά που συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό στην δημιουργία του δημοσίου χρέους. Απαιτούμε από την κυβέρνηση, προκειμένου να αναγνωρίσουμε στις ενέργειές της την ελάχιστη τυπική νομιμότητα, να πράξει τα αυτονόητα και εκ του νόμου επιβαλλόμενα: να ελέγξει πλήρως και διεξοδικά όλες τις δημόσιες συμβάσεις με αντικείμενο καταρχήν μεγαλύτερο των 500.000 Ευρώ. Δεν μπορεί να διώκεται για ελάχιστα ποσά ένας πολίτης επειδή δεν εξέδωσε μιαν απόδειξη λιανικής πώλησης ή επειδή δεν έχει να πληρώσει τους άδικους άγριους φόρους και η εκτεταμένη τεράστια διαφθορά να μένει στο απυρόβλητο, να αθωώνεται και να συνεχίζει ανενόχλητη να νέμεται τα κλεμμένα, τον κλεμμένο κόπο του Ελληνα πολίτη. Δεν μπορεί ο υπουργός υγείας να καταγγέλλει όργια κερδοσκοπίας και διαφθοράς στις προμήθειες των νοσοκομείων με συμμέτοχους μεγάλες πολυεθνικές και ντόπιες εταιρείες και να μην έχει υπάρξει πραγματικός έλεγχος και αγωγές επιστροφής των παρανόμως και αδικαιολογήτως καταβληθέντων. Για να αναγνωρίσουμε την ελάχιστη τυπική νομιμότητα στις πράξεις της κυβέρνησης θα πρέπει να προϋπάρξει απόλυτος και αναλυτικός έλεγχος κάθε σύμβασης και έργου του δημοσίου και να κατατεθούν αγωγές επιστροφής των ακύρως και παρανόμως καταβληθέντων από τον δημόσιο κορβανά, από το χρήμα του ελληνικού λαού. Μέχρι τότε, χαρακτηρίζουμε έκνομη την κυβέρνηση και δεν αναγνωρίζουμε, ούτε δεσμευόμαστε από καμία από τις αποφάσεις της.
Επισημαίνουμε ότι το Σύνταγμα του 1974, απέτυχε οικτρά σε κάθε του έκφανση. Απέτυχε να θωρακίσει και να καταστήσει κοινή συνείδηση τα αναγνωριζόμενα από το ίδιο ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Απέτυχε στην λειτουργία των εξουσιών (νομοθετικής, εκτελεστικής, δικαστικής) και του πολιτεύματος και έδωσε το δικαίωμα ιδιότυπης ασυλίας σε κάθε καταχραστή ή επιβουλευόμενο το δημόσιο χρήμα, ενώ θα έπρεπε για τα αδικήματα αυτά να μην υπάρχει καμία παραγραφή και διπλάσιες ποινές. 
Η παρούσα κυβέρνηση όμως παραβίασε ακόμα και αυτό το ελλιπές Σύνταγμα, καταλύοντας κάθε έννοια τυπικής Συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας, παραχωρώντας θεμελιώδεις και αμεταβίβαστες Συνταγματικές εξουσίες σε άλλους πλην των συνταγματικά οριζόμενων ως ασκούντων αυτές. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την παραβίαση αυτού τούτου του Συντάγματος και των θεμελιωδών αρχών και διατάξεών του και θεωρούμε πως έχουν ενεργοποιηθεί για όλους τους Ελληνες πολίτες οι επιταγές των ακροτελεύτιων διατάξεων του Συντάγματος, αυτών των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 120. Ως εκ τούτου δεν αναγνωρίζουμε και δεν δεσμευόμαστε από καμία από τις πράξεις, συμφωνίες και ενέργειές της, αφού αυτές αποτελούν απότοκο έκνομων οργάνων και πρακτικών.
Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να απολογηθεί για όσα πράττει και αποφασίζει, επικαλείται εξαπάτησή της από την προηγούμενη κυβέρνηση και πλάνη πριν την άνοδό της στην εξουσία, αλλά και ότι εν συνεχεία ενήργησε και ενεργεί υπό την απειλή και την αδήριτη ανάγκη αποφυγής της χρεοκοπίας του δημοσίου. Δεν γνωρίζει η ελληνική κυβέρνηση ότι θεμελιώδεις διατάξεις στην έννομη τάξη της χώρας, αλλά και στις έννομες τάξεις όλων των κρατών του πλανήτη, θεωρούν άκυρες όλες τις πράξεις και συμβάσεις που λαμβάνουν χώρα υπό το κράτος πλάνης, απάτης και απειλής, αλλά και τις συμβάσεις στις οποίες υπάρχει εκμετάλλευση της ανάγκης για να εξαχθούν υπέρογκα ανταλλάγματα;  Οι πράξεις συνεπώς της κυβέρνησης είναι άκυρες και ακυρώσιμες, αφού η ίδια ομολογεί και επιβεβαιώνει ότι γίνονται υπό το ανωτέρω καθεστώς. Δεν τις αναγνωρίζουμε συνεπώς ως έγκυρες, αλλά τις καταγγέλλουμε όλες ως άκυρες και παράνομες έναντι και με βάση όλες τις διεθνείς έννομες τάξεις.
            Τα αυτά ισχύουν για όλες τις πράξεις, πωλήσεις και εκχωρήσεις που θα συνάψει με τρίτους η ελληνική κυβέρνηση. Τις θεωρούμε όλες άκυρες ως αισχροκερδείς, αντίθετες με τα χρηστά ήθη και προϊόντα πλάνης, απάτης και γενόμενες υπό το κράτος απειλής. Ας λάβουν υπόψη τους τα ανωτέρω οι επίδοξοι εκμεταλλευτές του δημόσιου πλούτου της χώρας, εμφανιζόμενοι ως δήθεν επενδυτές, ιδίως όσοι επιχειρούν ή θα επιχειρήσουν να «επενδύσουν» σε τομείς σχετιζόμενους με την κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών των πολιτών, τον ορυκτό πλούτο της χώρας και τις βασικές στρατηγικές υποδομές της. Θα ματαιώσουμε τον σκοπό των ενεργειών τους με την στάση μας και θα κηρύξουμε την ακυρότητα των συμβάσεων που θα υπογράψουν με την ελληνική κυβέρνηση και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο φορέα.
            Στα κράτη μέλη της Ε.Ε., που μετέχουν και επιβάλλουν τις πολιτικές αυτές που απειλούν την επιβίωση των Ελλήνων πολιτών, καταβαραθρώνουν την αξιοπρέπειά τους και έχουν δημιουργήσει ανθρωπιστικό πρόβλημα σε πάνω από τους μισούς Ελληνες πολίτες, υπενθυμίζουμε και πάλι ότι οι ενέργειές τους και οι πολιτικές που επιβάλλουν αδιαφορώντας για τα ανωτέρω, βρίσκονται επίσης έξω από κάθε νομιμότητα και είναι ευθέως αντίθετες με σειρά βασικών αρχών και διατάξεων της ισχύουσας ενοποιημένης συνθήκης της Ε.Ε. . Οσα πράττουν εις βάρος της ανεξαρτησίας της Ελλάδας και εις βάρος των Ελλήνων είναι απολύτως άκυρα και παράνομα και ακυρώνουν τις βασικές αρχές ίδρυσης και ύπαρξης της Ε.Ε. . Πέραν της ακυρότητας και της νομικής διεκδίκησής της, υπενθυμίζουμε επίσης στους εταίρους της Ε.Ε. , ότι η συνευθύνη τους για το χρέος της χώρας είναι τεράστια και ομολογημένη από τους ίδιους πολλάκις. Ας θυμηθούν μόνο ότι η Eurostat υποτίθεται ότι έλεγχε ειδικά και διεξοδικά το δημόσιο χρέος της χώρας. Τα υπόλοιπα θα τους τα υπενθυμίσουμε εμείς όταν έλθει η ώρα. Οσα κράτη – εταίροι βλέπουν την Ελλάδα και τους Ελληνες ως αντικείμενο ληστρικής επιδρομής και «επενδυτικού» πλιάτσικου θα το μετανιώσουν οικτρά. Θα υπερασπίσουμε την οντότητα της Ελλάδας και την εθνική μας ανεξαρτησία με κάθε μέσο. Οσο για τους Γερμανούς εταίρους, το ληστρικό και δολοφονικό πέρασμα των οποίων έζησε η Ελλάδα, ας επιστρέψουν πρώτα τα επιδικασθέντα και κλεμμένα στον ελληνικό λαό και κατόπιν να μας κουνούν επιτιμητικά το χέρι. Διότι θα ήταν άλλη η πορεία και η τύχη τούτου του λαού εάν δεν είχε γνωρίσει την δολοφονική και καταστρεπτική τους παράνομη λαίλαπα και εάν είχε αποζημιωθεί νόμιμα με αυτή. Μέχρι να λάβουν χώρα τα ανωτέρω δεν αναγνωρίζουμε ως έγκυρη και ισχυρή καμία πράξη της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και άλλων διεθνών οργανισμών.
Ελληνες πολίτες, τα ανωτέρω μαζί με εκατοντάδες άλλα συγκροτούν το δίκιο μας, το δίκιο μας ως ανθρώπων και ως λαού, συγκροτούν την φυσική, ηθική και πολιτική νομιμότητα της άρνησής μας να αναγνωρίσουμε ως έγκυρες, ισχυρές και δεσμευτικές τις πράξεις της κυβέρνησης. Μην ενοχοποιείτε τον εαυτό σας για όσα συνέβησαν στην χώρα μας, ενοχοποιήστε μόνο όσους σας έκλεψαν, σας εκβίασαν, σας παραπλάνησαν, σας παραπληροφόρησαν και σας εξαπάτησαν. Ενοχοποιήστε όσους εκμεταλλεύτηκαν τις ανάγκες σας, όσους σας στέρησαν το δικαίωμα στην γνώση, στην προκοπή, στην αδέσμευτη και ελεύθερη έκφραση και πορεία ζωής, το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή, μια πραγματική ζωή.     
            Συνυπογράψτε το κείμενο, συγκροτηθείτε και αποκτήστε την αποφασιστικότητα και την δύναμη των ενωμένων Ελλήνων. Αφήστε παράμερα κάθε οπαδισμό και κάθε αγκύλωση, δώστε τα χέρια με τον διπλανό σας και ενωθείτε.
Το δίκαιο είναι με το μέρος μας και θα νικήσουμε .

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: