Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η αντεπίθεση των blogs στην TV

Η αντεπίθεση των blogs στην TV

Μια νέα εκπομπή από ακτιβιστές και
bloggers του διαδικτύου έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα

Από τις 26 Ιουλίου μια νέα εκπομπή ταράσσει τα νερά της Ελληνικής τηλεόρασης. Μια εκπομπή αποκλειστικά για ενεργούς πολίτες και κινήματα.

Στόχος μας εξαρχής να δημιουργήσουμε ένα βήμα για τους πολίτες που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Οι νέοι κάθε ηλικίας βγαίνουν μπροστά. Ένα βήμα τηλεοπτικό το οποίο μέχρι τις 26 Ιουλίου δεν υπήρχε. Με καυστικό αλλά ταυτόχρονα πολιτισμένο λόγο παρουσιάζουμε τις θέσεις των κινημάτων.

Καινοτομία της εκπομπής η ταυτόχρονη χρήση του διαδικτύου και της τηλεοπτικής εικόνας. Δημιουργήσαμε μια μοναδική πλατφόρμα στην οποία τα κινήματα εκθέτουν τις απόψεις τους και εκτός τηλεοπτικού «αέρα». Ο συνδυασμός αυτός οδήγησε στην «έκρηξη».   Σε κάθε εκπομπή δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνικά μηνύματα και εκατοντάδες email.

Παρόντες σε κάθε σημαντικό γεγονός, σχεδόν καθημερινά στην πλατεία μεταφέρουμε τον παλμό στο τηλεοπτικό μας κοινό. Δεκάδες κινήματα και περισσότεροι από 50 ενεργοί πολίτες προβλήθηκαν στις πρώτες 17 εκπομπές. Τουλάχιστον 100 βίντεο τα οποία δεν τόλμησε καμία εκπομπή να προβάλλει «έπαιξαν» στην εκπομπή μας. Πολλά από αυτά αποκλειστικά.

Η «Επανάσταση» είναι μία εκπομπή αντισυμβατική. Τέλος στις γραβάτες, τα γυάλινα γραφεία και τις δερμάτινες καρέκλες. Η πλατεία μεταφέρεται στο στούντιο όπου καλεσμένοι και παρουσιαστής, ανταλλάσουν απόψεις σε ένα χώρο απόλυτα φυσικό. Επιλέξαμε έτσι το στούντιο διότι οι καλεσμένοι της εκπομπής δεν ανήκουν στους λεγόμενους «τηλεοπτικούς σταρ» που συνηθίσαμε να βλέπουμε στα πάνελ. Η ευχάριστη ατμόσφαιρα δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να εκφραστούν πλήρως οι θέσεις και οι σκέψεις των κινημάτων και γενικότερα των καλεσμένων. Ούτως ή άλλως τις ομορφότερες συζητήσεις και θέσεις τις ακούσαμε στις πλατείες. Αυτό προσπαθούμε με επιτυχία να αναπαράγουμε.

Η εκπομπή παρουσιάζεται στο Kontra Channel  κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 20.15 από τον Θωμά Παπατόλη και την Αλεξάνδρα Τράγκα. Μέλη κινημάτων και ακτιβιστές του διαδικτύου, προγραμματιστής και δημοσιογράφος αντίστοιχα.

Περισσότερα: http://www.schizas.com/


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: