Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΓΚΑΛΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ BLOG;Σχετικό: Διαβάστε το νέο ανέκδοτο του μεγαλύτερου δουλευταρά της χώρας στο Στοχασμο Πολιτική:


Αυτοί είναι άκρως επικίνδυνοι και το θράσος τους δεν έχει όρια.
Την ίδια μέρα της ανακοίνωσης των ληστρικών μέτρων της κυβέρνησης για το «καλό μας», ο αντιπρόεδρός της, Θεόδωρος Πάγκαλος, παραχώρησε συνέντευξη σε δύο ελβετικές εφημερίδές χαρακτηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ως κλέφτες, οι οποίοι ζουν από το κράτος και υποστηρίζοντας ότι το φούσκωμα του δημόσιου τομέα είναι η βασική αιτία του δημοσιονομικού ελλείμματος. Επίσης αναφέρει ότι πιθανότατα θα καταργηθούν συνολικά 70.000 θέσεις εργασίας από τις δημόσιες επιχειρήσεις και δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι η εκκλησία θα έπρεπε να δώσει… το καλό παράδειγμα και να πληρώσει όπως όλοι οι άλλοι...

Δηλαδή η εκκλησία κ. Πάγκαλε θα δώσει αν και ό,τι προαιρείται... ενώ εμάς μας σφάζετε ακαριαία και χωρίς δεύτερη κουβέντα!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΝ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!


Αναφερόμενος στις κατηγορίες που εξαπολύουν αρκετοί Έλληνες, κυρίως αυτοαπασχολούμενοι, ότι οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι για την κρίση εξαιτίας της διόγκωσης του δημόσιου τομέα ο Θ. Πάγκαλος απαντάει χαρακτηριστικά ότι «Kατ’ αρχάς και αυτοί ζουν από το κράτος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πελάτες τους και επιπλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν μόνιμα το κράτος. Π.χ. οι δικηγόροι στην Αθήνα δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα 1.500 ευρώ. Αυτό είναι αδιανόητο. Έτσι όλοι συμμετέχουν στην απώλεια εσόδων. Το έχω ήδη πει, όλοι μαζί δαπανήσαμε τα χρήματα. Το ερώτημα που θέτω στους Έλληνες είναι «ζητάς πάντα την απόδειξη από τον υδραυλικό;». Αυτό πρέπει να αλλάξει..

Σε ερώτηση των Ελβετών δημοσιογράφων για την εξαίρεση της εκκλησίας από τους φόρους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει αντίθετος με αυτή την εξαίρεση και συμπληρώνει ότι «Η Εκκλησία διεκδικεί την οικονομική αυτονομία της και διαχειρίζεται μία σημαντική κληρονομιά. Θα ήταν φυσιολογικό να πληρώσει, όπως οι άλλοι. Θα έπρεπε να δώσει και το παράδειγμα σ’ αυτό.». 
Τέλος, σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις και τις κατηγορίες για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ο Θ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι «Είναι αλήθεια ότι δεν είναι η καλύτερη στιγμή. Η χρηματιστηριακή τιμή της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, που διαχειρίζεται τον ηλεκτρισμό, είναι στο δέκατο της αξίας της ακίνητης περιουσίας της. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό. Για άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, που χρειάζονται εκσυγχρονισμό, αν χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για επενδύσεις και αναθέρμανση της οικονομίας, θα είναι προς το δημόσιο συμφέρον.».

http://enomenoiblogers.blogspot.com

4 σχόλια:

marianaonice είπε...

Eεεε καλά!! Λες κι αυτός ήταν σε άλλη χώρα κυβερνήτης!!! χαχααα!
τι μας το λέει δηλαδή? εμείς επιτρέπουμε στους δικηγόρους να δηλώνουν μηδενικό σχεδόν εισόδημα και στην εκκλησία να μη πληρώνει φόρο?
Ρεεε όχι επικίνδυνοι, πιράνχας είναι οι άνθρωποι και χοντρόπετσοι σαν ιπποπόταμοι!!!

johndoctor είπε...

Ανεμος κάποτε έβριζες τον Καραμανλή για τα λάθη του, και έλεγες ότι είναι επικινδυνος για την Δημοκρατία της Ελλάδος, αυτοί εδώ του ΜΠΑ.ΤΣΟΚ που έχουν διαλύσει την μεσαία τάξη τι είναι?
Πιστεύω χωρίς να στηρίξω την ΝΔ η να το παίξω αντιπασόκος μιλαμε για φασισμό νέα μορφής και νέας τάξης
Έχω κάνει μια σοβαρή ανάρτηση πάνω στο θέμα της δανειακής σύμβασης
Τσέκαρε το και όσοι περισσότεροι μπορούν είναι σχέδιο διεθνών λαμογιών και Πολυεθνικών που θέλουν να διαλύσουν τα ΈΘνη-Κράτη
Εμείς έχουμε την ιστορική ευκαιρία να τους τσακίσουμε με οργανωμένα λαικό κίνημα
Θα το κάνουμε όμως;
Iδού η απορία...

johndoctor είπε...

Ξέχασα να πω ότι οποτε βάζουν νέα σκληρά μέτρα ο Πάγκαλος βγαίνει και πετάει τις βλακείες του για να προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα...τυχαίο;
Δεν νομίζω...

Aνεμος είπε...

@Η johndoctor πιστεύω οτι το τοποθέτησες λάθος
είμαστε γενικά κατα της σάπιας πολιτικής σκηνής
πιστεύω η ολη συμπεριφορά μου να το εχει αποδείξει
το οτι αυτοι ειναι χούντα το λεω καιρο και το εχω ζήσει και στο πετσι μου
αυτο δεν σημαίνει οτι συντηρώ τον δικομματισμό φυγε εσυ ελα εσυ και παρέλαβα καμένη γη
η χωρα θελει αναγέννηση
θα μπω και θα σε διαβάσω