Σελίδες

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΟΧΛΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 του Γιώργου Κλειδαρά

O ανθρώπινος πολιτισμός ήταν πάντοτε αντικείμενο ελέγχου του νου. Η πληροφορία μονοπωλήθηκε, κρύφτηκε και καταστράφηκε και το κυρίαρχο εργαλείο επεξεργασίας των πληροφοριών, ο νους, ελέγχθηκε. Στον 20o αιώνα όμως, τα τεχνολογικά εργαλεία για την κατάκτηση του ολοκληρωτικού ελέγχου, παραδόθηκαν στα χέρια μιας μικρής συντροφιάς επιστημόνων και ανθρώπων που μισθώνουν τις υπηρεσίες τους στους ισχυρούς. Τα εργαλεία αυτά εστράφησαν εναντί­ον του ανύποπτου πληθυσμού που παραπλανήθηκε, χειραγωγήθηκε και εξαπατήθηκε, πολλές φορές στο όνομα της κατάκτησης της ειρήνης, δηλαδή μιας ελεγχόμενης κοινωνίας. Όταν η πληροφορία πως διαδίδεται ο έλεγχος του νου αποκαλύπτεται, η απάντηση είναι σταθερή: Αυτά είναι επιστημονική φαντασία. Μέσα σε δέκα χρό­νια, το πολύ, ο πόλεμος για τον έλεγχο του νου ή θα έχει κερδηθεί ή θα έχει χαθεί.
Κλειδί για την κατανόηση του ελέγχου του νου είναι η κατανόηση της ίδιας της ζωής και αυτό ίσως αποτελέσει τη σωτηρία του πληθυ­σμού του πλανήτη αυτού. Ο έλεγχος του νου είναι μια υποτιμημένη διαδικασία με την οποία μια μονάδα ζωής καταλήγει να γίνεται μια μονάδα ισχύος και τίθεται υπό τον έλεγχο ενός πράκτορα που κινεί τα νήματά της. Με τον τρόπο αυτό ο άνθρωπος γίνεται ένα παραγωγικό ζώο, ένας αχθοφόρος ή μια μηχανή.
Είναι αλήθεια πως υπάρχουν εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται στον έλεγχο του νου, αλλά και ψυχοτρονικές γεννήτριες. Υπάρχει όμως και μια ολόκληρη ομάδα πιο ύπουλων τεχνικών ελέγχου που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας: η τηλεόραση, ο κινηματογράφος, τα μέσα ενημέρωσης, η διαφήμιση, η υποχρεωτική εκπαίδευση, οι καταστροφι­κές λατρείες, η κατευθυνόμενη λογοτεχνία, η σύγχρονη "τέχνη", οι α­στέρες της διανόησης και η πολιτική ορθότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο Στοχασμός Πολιτική»

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: