Σελίδες

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΟΥ

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΜΗΝΕΣ 

ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΕΗ 

ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΗ ;

Οι χρυσοί αθλητές εκθέτουν το κράτοςΤην ζοφερή εικόνα που επικρατεί στον χώρο του αθλητισμού περιέγραψαν τα χρυσά ελληνόπουλα της κολύμβησης μιλώντας στα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.
Οι αθλητές εξέφρασαν τα δικαιολογημένα παράπονά τους καθώς όπως αποκάλυψαν παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, καλύπτουν με δικά τους έξοδα τις αποστολές ενώ κορίτσια της χρυσής ομάδας πόλο αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας για να ταξιδέψουν στην Σαγκάη.
Αναλυτικά, η Αγγελική Γερόλυμου, αθλήτρια της εθνικής ομάδας πόλο που πήρε το χρυσό στη Σαγκάη είπε ότι « Εργάζομαι στην περιφέρεια Αττικής υπό τον κ. Σγουρό.  Επειδή έχουμε πολλές προπονήσεις αναγκάζομαι να παίρνω πολλές άδειες.  Επειδή δεν μου είχαν απομείνει άλλες ημέρες άδειας, ζήτησα επιπλέον ημέρες και δεν μου τις έδωσαν.
Αναγκάστηκα να πάρω άδεια άνευ αποδοχών, κατά την διάρκεια της οποίας δεν μου κόλλαγαν ένσημα και φυσικά δεν πληρωνόμουν, για να πάω στη Σαγκάη να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο.  Δηλαδή, τώρα αν αρρωστήσω δεν θα μπορώ να πάρω άδεια».


Ο Γιώργος Μορφέσης, προπονητής εθνικής ομάδας πόλο ανέφερε πως «Δεν σας ζητάω λεφτά.  Είμαι καθηγητής φυσικής αγωγής και ζητώ απλά να διοριστώ σε ένα σχολείο.  Αν η ομάδα δεν καταφέρει να προκριθεί στην ολυμπιάδα, εγώ θα είμαι 42 χρονών άνεργος με τόσα μετάλλια στην πλάτη μου, αλλά άνεργος».
Η Σταυρούλα Αντωνάκου, μέλος της ομάδας πόλο γυναικών εξήγησε ότι « Οι 8 από τις 13 αθλήτριες είμαστε αδιόριστες και ζούμε χωρίς μισθό» ενώ ο Σπύρος Γιαννιώτης, παγκόσμιος πρωταθλητής ανοιχτής θαλάσσης ανέφερε πως:
«Εγώ ήμουν τυχερός γιατί με ζει η οικογένεια μου.  Δεν έχουν όλοι οι αθλητές την ίδια τύχη και πολλοί καλοί αθλητές εγκαταλείπουν τον αθλητισμό. Πριν από μερικά χρόνια με όλη αυτή την ιστορία με τα κίνητρα ντρεπόσουν να πεις ότι είσαι αθλητής».
Τέλος, ο κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας είπε ότι «Εκτός από την χαρά για τα μετάλλια, θέλω να εκφράσω την θλίψη μου για την κατάσταση που επικρατεί στον αθλητισμό. Οι επιτυχίες μας έρχονται για να δείξουν ότι δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα που λοιδορείται.
Με τα μετάλλια αυτών των παιδιών σηκώνεται η πατρίδα τόσο ψηλά και βλέπουμε την ελληνική σημαία στο πιο ψηλό βάθρο. Παρόλαυτά τα τελευταία 2 χρόνια έχουν περικοπεί από τα κονδύλια στην ομοσπονδία 5 εκ ευρώ. Δεν έχουμε χρήματα.  Το κράτος μας χρωστάει τεράστια ποσά.
Έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε τεράστια χρέη.  Τι θα κάνετε;  Θα μας βάλετε φυλακή; Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει κρίση, αλλά ο αθλητισμός είναι κοινωνική προσφορά. Επίσης, να επανεξεταστεί το θέμα των κινήτρων.  Ζητάμε να γίνει εξορθολογισμός.  Τα παιδιά αυτά αφιερώνουν τη ζωή τους στον αθλητισμό και κερδίζουν μετάλλια.  Φτάνουν 35 χρονών που δεν μπορούν να είναι πια αθλητές και δεν έχουν τι να κάνουν.
http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

marianaonice είπε...

Τι να λέμε τώρα;
αν υπάρχει ακόμη αυτή η χώρα στο φιλότιμο ορισμένων ηρώων το οφείλει...
:(

Aνεμος είπε...

μπραβο στο ελληνικο κρατος αν θυμαστε τα κοριτσια πηραν εναντια σε μια παγκοσμια δυναμη την Κινα το πρωταθλημα
μου θυμιζει το εργο ενας ηρωας με παντουφλες