Σελίδες

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Kαι οι δικαστές "αγανακτισμένοι πολίτες";;; Εδώ γελάμεεε!!

dikastirio_2-8-2011Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν δικαστές και εισαγγελείς αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε περικοπή κατά 15% του αντισταθμιστικού επιδόματος που λαμβάνουν.
Η περικοπή του επιδόματος προβλέπεται στο προς ψήφιση νομοσχέδιο «για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση».

Με κοινή ανακοίνωσή τους, που απευθύνεται προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, οι δικαστικές ενώσεις ζητούν την άμεση απόσυρση της επίμαχης διάταξης και επιφυλάσσονται για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

edra_2-8-2011Οι ενώσεις αναφέρουν η προωθούμενη μείωση του αντισταθμιστικού επιδόματος, αντιστοιχεί σε ετήσιες απώλειες των αποδοχών τους από το βαθμό του Ειρηνοδίκη μέχρι τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από 730 έως 1457 ευρώ ετησίως.

Επικαλούμενες δικαστικές αποφάσεις οι ενώσεις αναφέρουν ότι το αντισταθμιστικό «επίδομα» αντικρίζει πραγματικές δαπάνες, στις οποίες υποβάλλονται οι δικαστικοί λειτουργοί κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους και για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των υποθέσεων.
Το επίδομα αυτό – σύμφωνα με την ανακοίνωση - έχει αποζημιωτικό χαρακτήρα για την κάλυψη των εν λόγω δαπανών και δεν αποτελεί φορολογητέο εισόδημα.

Τέλος, οι ενώσεις σημειώνουν ότι οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές των δικαστικών λειτουργών με βαθμό πρωτοδίκη ή αντίστοιχο, οι οποίοι αποτελούν το ήμισυ του συνόλου των Ελλήνων δικαστών, ανέρχονται στο ποσό των 2573,68 ευρώ, ενώ το Σύνταγμα τους απαγορεύει να παρέχουν κάθε άλλη μισθωτή υπηρεσία καθώς και να ασκούν οποιοδήποτε επάγγελμα.

«Με τα δεδομένα αυτά» τονίζουν οι ενώσεις «οι αποδοχές των Ελλήνων δικαστών, ακόμα και μετά την πρόσφατη αναβάθμισή τους με το ν.3691/2008, κάθε άλλο παρά προκλητικές και υπέρογκες μπορούν να χαρακτηριστούν».


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: