Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Πόσο πιό ξεφτιλισμένο κράτος μπορεί να κάνουν την Ελλάδα ;

http://taxalia.blogspot.com/
Όλη η ξεφτίλα της Ελλάδας, για την οποία δεν έχουν καμία ευθύνη οι πολίτες -πλην του ότι ψηφίζουν πάντα "αρνητικά" με βάση τη "μαύρη προπαγάνδα" (συκοφάντηση του αντιπάλου κι όχι ανάδειξη των δικών μας δυνατοτήτων)  και ξεχνάνε γρήγορα- βρίσκεται στις παρακάτω πέντε γραμμές από άρθρο στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ :

Γράφει ο Γ.Δημητρομανωλάκης:

"Ο έτερος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονομου με δήλωσή του χθες στο ΘΕΜΑ εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν θα στραφεί εναντίον όσων οφείλουν 5.000 και 10.000 ευρώ, αλλά εναντίον όσων οφειλουν από 150.000 και άνω. Και για να είναι σίγουρος ότι κάποιος θερμοκέφαλος υπάλληλος δεν θα έκανε πράξη την προτέρα απόφαση, ο ίδιος ο κ. Οικονομου εξεδωσε μια ερμηνευτικη εγκύκλιο, που εφαρμοζει τα παραπάνω."
http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=137353

Δηλαδή:

Η Ελληνική Βουλή, ψήφισε νόμο (νόμο κύριε δημοσιογράφε, όχι "απόφαση"), νόμο (N.3943/2011, ΦΕΚ66-A'), ο οποίος φέρει την υπογραφή οκτώ (-8-) Υπουργών του ΠΑΣΟΚ (!!!) και είναι υποχρεωτικά εφαρμοστέος από τη "διοίκηση", τους δημοσίους υπαλλήλους εφοριακούς δηλαδή, ο οποίος προβλέπει την παραπομπή στο αυτόφωρο όσων χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ. Καλός, κακός, είναι νόμος. Δεν σηκώνει "επιλεκτική εφαρμογή" ! Dura lex, sed lex !

Αλλά, ο δημοσιογράφος σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού, εκθειάζει τον Υπουργό (!!!!!) που "κλείνει πονηρά το μάτι", στους μικροοφειλέτες και μάλιστα, βαφτίζει (ο δημοσιογράφος !), ως
"θερμοκέφαλο" τον υπάλληλο που ήθελε εφαρμόσει το νόμο !!!!!!!!!!

Πόσο λαϊκισμό ακόμη; Πόση ξεφτίλα; Πόση κατάντια;
Αν δεν αρέσει ο νόμος στην κυβέρνηση, αν δεν είναι σωστός, ας τον αλλάξει ! Αυτή η κυβέρνηση τον έφερε προς ψήφιση, δεν τον ψήφισε η κυβέρνηση της Μποτσουάνα !
Πού ακούστηκε επιλεκτική εφαρμογή του νόμου, ανάλογα με το "λαϊκιστικό ρεύμα αντίθεσης που διαμορφώνουν τα ΜΜΕ;".

http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

marianaonice είπε...

Μερικές φορές νομίζεις ότι όλοι όσοι νομοθετούν δεν έχουν όχι καν νομοθετική κρίση και γνώση αλλά ούτε καν κοινή λογική!! Ψηφίζουν νόμους για να μην εφαρμόζονται που σημαίνει ότι η ανοχή στην ασυδοσία και στην επιλεκτική εξόντωση των μη αρεστών γίνεται ακόμη πιο ασφαλής!
Μα πώς είναι δυνατόν να ψηφίσουν νόμο που επιτρέπει την προσωπική κράτηση για χρέη προς το δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ τη στιγμή που απαγορεύουν την προσωποκράτηση για χρέη προς ιδιώτες μικρότερα των 30.000 ευρώ???
Δύο μέτρα και δύο σταθμά να ρυθμίζουν το ίδιο δικαίωμα στο ίδιο κράτος!!!
Τί άλλο πια θα σκαρφιστούν οι αθεόφοβοι για να συνθλίψουν τους αδύναμους??

marianaonice είπε...

Και όλα αυτά ανεξάρτητα του ότι με νόμο έχει απαγορευτεί η προσωπική κράτηση για εμπορικά χρέη, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι αυτός που δεν πληρώνει αδυνατεί να πληρώσει λόγω οικονομικής του αδυναμίας. Επιτρέπεται μόνον για αδικοπρακτική συμπεριφορά η προσωπική κράτηση κι αυτή για χρέη πάνω από 30.000 ευρώ, όπως ήδη είπαμε παραπάνω.