Σελίδες

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Κόντρα στο ΔΣ της ΄Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για το βιβλίο Σανιδά

Aπό το Κεντρί 
sanidas2Οι σχέσεις μεταξύ της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ήταν πάντα τεταμένες εξαιτίας της αυταρχικότητας του προέδρου της Χαράλαμπου Αθανασίου. Αν και η διαφορά των δύο πλευρών είναι μόλις μια έδρα, ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου Δικαστών και Εισαγγελέων, αποφασίζει, εξ΄ ονόματος του ΔΣ χωρίς να ρωτάει κανένα. Νέα αφορμή για  την κλιμάκωση των ήδη τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, έδωσε το βιβλίο του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά και συγκεκριμένα, η διαφήμισή του βιβλίου του στο τριμηνιαίο όργανο της Ένωσης, «Δικαστικά Νέα».
Στις 10 Αυγούστου, 7 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου- με το υπ’ αρ. 346 έγγραφό τους- διαμαρτύρονται, γιατί η εφημερίδα “Δικαστικά Νέα”, που εκδίδει η ΕΔΕ, καταχώρησε «διαφημιστική προβολή του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα 7 μέλη της διοίκησης, «έχουμε καταστήσει σαφή τη σταθερή θέση μας, που απηχεί και την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του νομικού κόσμου ότι ο εν λόγω εισαγγελικός λειτουργός, με τους χειρισμούς του σε σοβαρές υποθέσεις, όπως του Βατοπεδίου και της Siemens, έπληξε το κύρος και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης.»


Τέλος, οι 7 καταγγέλουν τα μέλη της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου ότι εξακολουθούν, «κατά τον ίδιο αυθαίρετο και αλαζονικό τρόπο» να παρέχουν στήριξη και προβολή στον κ. Γ. Σανιδά, «προκαλώντας έτσι το κοινό αίσθημα και χρησιμοποιώντας την εφημερίδα της Ένωσής μας ως ιδιωτικό έντυπο.»
Την έγγραφη διαμαρτυρία υπογράφουν, προσθέτοντας μάλιστα ότι θα θέσουν το θέμα στη συνεδρίαση του επόμενου διοικητικού συμβουλίου, οι αρεοπαγίτες, Βασιλική Θάνου- Χριστοφίλου και Δημήτρης Μαζαράκης, ο αντεισαγγελέας του ΑΠ Νικόλας Μαύρος, η Εφέτης Βαρβάρα Πάπαρη, οι πρόεδροι Πρωτοδικών Μαργαρίτα Στενιώτη και Δημοσθένης Βλάχος καθώς και η Ειρηνοδίκης Ακριβή Ερμίδου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις περίπου 500 σελίδες του βιβλίου ο κ. Σανιδάς αναφέρεται σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη αλλά και την πολιτική ζωή της χώρας κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Ανάμεσα σ’ αυτές περιλαμβάνονται το παραδικαστικό κύκλωμα , η υπόθεση Ζαχόπουλου, το Βατοπέδι, η Siemens, οι υποθέσεις λαθρεμπορίας πετρελαίων, οι γάμοι ομοφυλοφίλων κ.α.
Στον πρόλογο ο πρώην εισαγγελέας του ΑΠ. σημειώνει: «Το βιβλίο είναι απάντηση και στις παντός είδους εναντίον μου βάναυσες και άδικες επιθέσεις και ύβρεις που δέχθηκα, στις οποίες απέφυγα όσο ήμουν εν ενεργεία να απαντήσω, εκ λόγων δεοντολογίας και σεβασμού προς το λειτούργημα που ασκούσα.»

Σχόλιο δικό μας:

Ο άνθρωπος, που κατά τη γνώμη μας, υπήρξε η κορυφή του παγόβουνου στις κατάφωρες παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, με σκοπό την κάλυψη των πολιτικών σκανδάλων της Ν.Δ. και ο άνθρωπος που έβγαλε την πρώτη παράνομη γνωμοδότηση για το απόρρητο του διαδικτύου, σήμερα το παίζει και αδικημένος από την κοινή γνώμη και φιλοδοξεί να μας πείσει με το βιβλίο που εξέδωσε!
Τι άλλο να πούμε;;
Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τελικά κατάντησε και όργανο διαφήμισης και προβολής του! Ευτυχώς τουλάχιστον που η μειοψηφία του Δ.Σ. της, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, διασώζοντας κάπως την τιμή του θεσμού της Δικαιοσύνης.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Αδυνατω να το πιστεψω!!!!! η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και οι ΘΕΡΑΠΟΝΤΕΣ της στην ΧΩΡΑ ειναι "ΥΠΕΡΑΝΩ"
Μη λησμονησω και τους ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ , συγγνωμη,αλλα δεν ειμαι οπαδος του "δεν ειναι ολοι ιδιοι" πιστευω απλως στις εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν τον κανονα

Ανώνυμος είπε...

'Αν τα κατάφερε να κυκλοφορεί ελεύθερος ακόμη αυτός ο απερίγραπτος "λειτουργός της Δικαιοσύνης", καλά να πάθουμε. Μας αξίζει να μας κατηγορεί και στο βιβλίο του...