Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

''Ραντεβού'' το Σεπτέμβριο για το αίτημα έκδοσης της Αντωνίας Ηλία

hlia_1-8-2011Μάχη μέχρι... εσχάτων δίνει η Αντωνία Ηλία ενώπιον της Βρετανικής Δικαιοσύνης -επικαλούμενη ακόμα και κίνδυνο για τη ζωή της - προκειμένου να αποτρέψει την έκδοσή της στην Ελλάδα, όπου εκκρεμούν σε βάρος της ποινές και εντάλματα για την εμπλοκή της στο παραδικαστικό κύκλωμα.
Τη Δευτέρα η Βρετανική δικαιοσύνη ανέβαλε για άλλη μια φορά τη συζήτηση του αιτήματος έκδοσης της πρώην πρωτοδίκη Αντωνίας Ηλία στην Ελλάδα.
Η αναβολή δόθηκε μετά από αίτημα του συνηγόρου της πρώην πρωτοδίκη, ο οποίος πρόβαλε διάφορα δικονομικά ζητήματα, που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης από το Βρετανικό δικαστήριο.
Ειδικότερα, ο Βρετανός συνήγορος - συνεργάζεται με Έλληνα δικηγόρο που έχει ορίσει η εκζητούμενη - υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πολλά από τα αδικήματα για τα οποία η Ελλάδα ζητεί την έκδοση της εντολέως του:
α.Έχουν υποπέσει σε παραγραφή, και
β. Δεν θεωρούνται αξιόποινα με βάση το Βρετανικό ποινικό δίκαιο

Επίσης, ο συνήγορος ισχυρίστηκε ότι κάποια από τα εντάλματα που είχαν αρχικά εκδοθεί σε βάρος της πρώην πρωτοδίκη στη συνέχεια ανακλήθηκαν από την Ελληνική δικαιοσύνη.
Αλλά, ο κ. συνήγορος άφησε το καλύτερο για το τέλος: ισχυρίστηκε πως η εντολέας του φοβάται πως αν εκδοθεί στην Ελλάδα κινδυνεύει η ζωή της! 
Μάλιστα, για να πείσει το Βρετανό δικαστή υποστήριξε πως κατά το παρελθόν η πρώην πρωτοδίκης είχε δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα.
Τελικά, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της εκζητούμενης και προσδιόρισε νέα δικάσιμο, για τη συζήτηση του αιτήματος έκδοσης, την 6η Σεπτεμβρίου 2011. 
Ωστόσο, οι συνήγοροι της κ. Ηλία θα πρέπει να εμφανιστούν ενώπιον του Βρετανικού δικαστηρίου στις 25 Αυγούστου, προκειμένου να ενημερώσουν τον δικαστή αν έχουν συγκεντρώσει στοιχεία γύρω από τα δικονομικά θέματα που οι ίδιοι έχουν θέσει προς έρευνα.


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: