ΣΕ Αρθρο του ο Υπουργός Δικαιοσύνης αρκετα χρονια πριν δηλωνε στο ΒΗΜΑ TOTE ΩΣ υπουργός Επικρατείας:
Εχουμε διασφαλίσει και διασφαλίζουμε και στο Σύνταγμα κατά τον καλύτερο τρόπο την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για κάθε έλληνα πολίτη.
ΑΦΟΥ ΕΔΩ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΑΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ:
Ως κατ' εξοχήν θεσμικό όργανο διαλόγου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ως έργο του την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών παρεμβαίνοντας κυρίως ενώπιον άλλων αρχών της Ένωσης και των κρατώνΤο βραβείο Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης, το οποίο έχει ονομαστεί έτσι προς τιμήν του ρώσου επιστήμονα και πολιτικού αντιφρονούντα Αντρέι Ζαχάρωφ, επιβραβεύει τη δράση προσώπων ή οργανισμών που δραστηριοποιούνται υπέρ της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης και αγωνίζονται κατά της μισαλλοδοξίας και της καταπίεσης σε όλο τον κόσμο.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΛΛΕΞΕΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΕΔΩ ΣΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΕΔΩ:
"αποδίδει μεγάλη σημασία στον σεβασμό του ιδιωτικού βίου των προσώπων. Η πολιτική σχετικά με την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από τα όργανα και τους οργανισμούς της Κοινότητας, βασίζεται στον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 45/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 18ης Δεκεμβρίου 2000.
η ΦΟΡΜΑ μηνύματος ΕΔΩ
ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΔΩ
ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΚΥΡΗ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή
ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΤΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ:
"Ο υπουργός δικαιοσύνης της Ελλάδας κύριος Παπαιωανου συνιστά επιτροπή , με σκοπό την άρση της ασυλίας του ιντερνετ ΚΑΙ ειδικά των blogs στην Ελλάδα υιοθετεί τις τρεις γνωμοδοτήσεις των ανά περίοδο εισαγγελέων του Αρείου Πάγου -με τελευταία στις 2 Ιουνίου- (δηλαδή του τέως Σανιδά, του νυν Τέντε και του νυν Αντεισαγγελέα Κατσιρώδη), σχετικές με την επέκταση στις άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών και για αδικήματα εκτός του κακουργηματικού πεδίου. Οι γνωμοδοτήσεις αυτές ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΦΟΥ «Το Διαδίκτυο έχει καταστεί όλο απόρρητο από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών άρση απορρήτου μονάχα για εκβίαση, ανθρωποκτονία, ναρκωτικά, τρομοκρατία, παιδική πορνογραφία και οργανωμένα εγκλήματα. (Ν.3471/2006).
Η προληπτική άρση του απορρήτου για όλα τα ιστολόγια καταργεί εξ αρχής αυτή τη συνταγματική εγγύηση, θεωρεί όλους εν δυνάμει ενόχους και βρίσκεται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό και το κοινοτικό δίκαιο
Το μέτρο εξάλλου παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας, διότι θεωρεί εξ ορισμού ενόχους τους bloggers, ή έστω κατόχους μιας εγκληματογόνας πηγής. Πρόκειται δηλαδή για ρύθμιση που βρίσκεται σε αντίθεση με το άρθρο 6 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και ανεπίτρεπτο περιορισμό του άρθρου 10 της ΕΣΔΑ, καθόσον δεν πρόκειται βέβαια για περιορισμό ο οποίος είναι αναγκαίος σε μια δημοκρατική κοινωνία.
Αν κάποιος έχει τελέσει ένα "ιδιαιτέρως σοβαρό έγκλημα", επιτρέπεται η άρση του απορρήτου, σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 1 του Συντάγματός μας. O κανόνας είναι το απόρρητο, η άρση του είναι η εξαίρεση. Αν κάνουμε την εξαίρεση κανόνα, παραβιάζουμε το Σύνταγμα."
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου