Σελίδες

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Συγκαλύπτουν και το σκάνδαλο της Siemens !!

vouli_siemens_21-7-2011
από directnews.gr

 "Όχι" είπε η Βουλή στη σύσταση Τριμελούς Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Εισαγγελέων,  που θα είχε την ευθύνη για το νομικό έλεγχο της βασιμότητας της κατηγορίας κατά των πρώην υπουργών της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη, για την υπόθεση της Siemens.
Κατά τη μυστική ψηφοφορία δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία των 151 θετικών ψήφων, ώστε να εγκριθεί η πρόταση των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να συσταθεί γνωμοδοτικό συμβούλιο για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος κατ΄ εξακολούθηση, για τα δύο πολιτικά πρόσωπα.

Ειδικότερα, η  ΝΔ και ο ΛΑΟΣ  δεν πήραν μέρος στην μυστική ψηφοφορία, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία) δήλωσαν ότι ψηφίζουν "λευκό".
Όσο για το ΠΑΣΟΚ,  κατά την ψηφοφορία υπήρξαν διαρροές, αλλά και απουσίες  4 βουλευτών  και συγκεκριμένα της Βάσως Παπανδρέου, της Ροδούλας Ζήση, του Λεωνίδα Γρηγοράκου και του κ. Παρασύρη.
Αυτές οι διαρροές, καθώς και οι απουσίες, εκτιμάται ότι στάθηκαν η αφορμή  για να καταψηφιστεί το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση γνωμοδοτικού συμβουλίου.
Μέσα σε 15 ημέρες, όπως ορίζεται στον  Κανονισμό της Βουλής, ο Πρόεδρος της Βουλής θα πρέπει να ορίσει συνεδρίαση, όπου θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την απευθείας σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Το ερώτημα πλέον είναι αν τελικά θα συσταθεί  Προανακριτική Επιτροπή μετά και τη σημερινή "αιμοραγία" στους κόλπους της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Αναμφισβήτητα από την ψηφοφορία προκύπτει ότι  το μήνυμα των βουλευτών της στην Κυβέρνηση, είναι  ότι δεν θεωρούν ότι στο σκάνδαλο της Siemens δεν  εμπλέκονται  οι Αλογοσκούφης και Μαρκογιαννάκης.
Ειδικότερα,  τα αποτελέσματα  από τους 178 βουλευτές που ψήφισαν είχαν ως εξής: 



*Για τον κ. Αλογοσκούφη:
υπέρ της πρότασης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν "ναι" 141, "όχι" 7 , "παρών" 6, "λευκό" 13, ενώ βρέθηκαν και 11 άκυρα. 

*Για τον κ. Μαρκογιαννάκη:
υπέρ της πρότασης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν 136 βουλευτές, κατά 8 βουλευτές, "παρών" 10 βουλευτές, ενώ  στην κάλπη βρέθηκαν 13 "λευκά" και 11 άκυρα. 

Ωστόσο, σε εκκρεμότητα για συζήτηση  και ψήφιση στην Ολομέλεια εξακολουθεί να τελεί το μέρος εκείνο της πρότασης των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση ειδικής   επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, για αδικήματα που ενδεχομένως τελέστηκαν σχετικά με την υπόθεση της Siemens. 

"Κύκλοι" της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δήλωναν ότι: -η Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος κατέβαλε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής για την πληρέστερη δυνατή διαλεύκανση της υπόθεσης
-στις ψηφοφορίες επί των προσώπων οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση και δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία. 

Ακόμη οι ίδιοι κύκλοι σχολίαζαν ότι για άλλη μια φορά,  η ΝΔ για μια ακόμη φορά "απείχε επιδεικνύοντας στάση ανευθυνότητας".


http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

με λίγα λόγια ,όλα τα κόμματα την έκαναν γυριστή..για να μην προωθηθεί η υπόθεση και όλα μέλι γάλα σαν το τέλος ενός παραμυθιού
επιμένω για όλα φταίνε τα blogs καταπατούν την δημοκρατία

marianaonice είπε...

@Aνώνυμε!
Οπωσδήποτεεε!!!
:)))