Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

AΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΘΕΙ ΤΑ BLOGS Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΣτη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς, ενοχλημένος -όπως εμφανίστηκε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης- από τα δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, από τα τοπικά μέσα και ανώνυμα μπλογκ, αλλά και από κάποιους Ναυπλιώτες για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τη συμμετοχή τούρκων καλλιτεχνών στο Φεστιβάλ Ναυπλίου.
«Καταθέτω αγωγές κατά όσων με δυσφήμησαν με το χειρότερο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς.
Ανακοίνωση Δήμου Ναυπλίου

 
Ο αρρωστημένος νους και η πρόθεση ορισμένων να βλάψουν την πόλη του Ναυπλίου δεν έχει όρια.
Κατά τις ημέρες του 20ου Φεστιβάλ Ναυπλίου έλαβε χώρα στην «Αίθουσα Τέχνης Ναυπλίου» της κας Μαρίας Γκούμα, Έκθεση Ζωγραφικής μίας Ελληνίδας και μίας Τουρκάλας Ζωγράφου και συγκεκριμένα της Σοφίας Καλογεροπούλου και της Hatice Kumbaraci με τον τίτλο «Δύο Φίλες». Η Τουρκάλα ζωγράφος είχε φέρει μαζί της και κάποια σπιράλ αναμνηστικά από παλαιότερη έκθεσή της στην Τουρκία στα οποία απεικονιζόταν και ένας πίνακας λαϊκής τεχνοτροπίας που παρουσίαζε τον τάφο του Κεμάλ στην Άγκυρα.
Το να μην έχει δει κάποιος τον τάφο του Κεμάλ είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο. Το να νομίζει ή να ισχυρίζεται όμως κάποιος ότι το απεικονιζόμενο κτίριο είναι ο «Παρθενώνας» σημαίνει είτε ότι δεν έχει δει ποτέ του τον «Παρθενώνα», είτε ότι ο νους του είναι τόσο διεστραμμένος, ώστε με πρόθεση θέλει να βλάψει την πόλη του Ναυπλίου και τους δημότες της διαδίδοντας ανυπόστατα ψεύδη.
Όταν μάλιστα βλέπει και την τούρκικη σημαία στον Παρθενώνα τότε τα λόγια περισσεύουν για να περιγράψουν την αρρωστημένη του φαντασία. Εκτός βέβαια και εάν είναι τόσο «καλός γνώστης της ιστορίας», ώστε να νομίζει ότι όποιο κτίριο έχει «κολώνες» είναι ο Παρθενώνας.
Όταν κάποιος, στον βωμό της εξυπηρέτησης των όποιων συμφερόντων του, δεν σέβεται μια ολόκληρη πόλη και προτιμά να προκαλεί αναταραχή και αναστάτωση τότε είναι πραγματικά επικίνδυνος.
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: