Σελίδες

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Αθώωσαν το Ζαγοριανό για να μην ξηλωθεί το πουλόβερ της διαπλοκής

ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙ
arios_pagos_2Εμείς αυτή την εξέλιξη την είχαμε προδιαγράψει εδώ και ένα χρόνο.
Όσοι γνωρίζουν τα ενδότερα της Δικαιοσύνης και τους παραμηχανισμούς της, δεν περίμεναν τίποτα άλλο, παρά την αθώωση του Ζαγοριανού.
Χειρίστηκε την υπόθεση, σύμφωνα με τις οδηγίες των «υποβολέων» του, ώστε οι κορυφαίοι του σκανδάλου να διαφύγουν και να καταλήξει σε πολιτικοδικαστικό φιάσκο το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο όλων των εποχών.
Η δικαστικοπολιτικοεπιχειρηματική διαπλοκή λειτούργησε άψογα. Οι δικαστές αθώωσαν στην ουσία τους ενεχόμενους πολιτικούς και τους συμμετόχους τους στο σκάνδαλο, οι οποίοι με τη σειρά τους ανταπέδωσαν, ασκώντας την επιρροή τους για την αθώωση των δικαστών.

Το kentri.gr, 14 μήνες πριν είχε με ακρίβεια προδιαγράψει αυτή την εξέλιξη, με ανάρτησή μας με τον τίτλο, «Ο πολυπρόσωπος μηχανισμός στη Δικαιοσύνη αθωώνει το Ζαγοριανό».  

Το σχέδιο σωτηρίας του Ζαγοριανού εξελίσσεται κατά στάδια, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των χειραγωγών, υποβολέων και προστατών του.


Με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο αρμόδιος εισαγγελέας προτείνει να μην γίνουν κατηγορίες σε βάρους του για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων στα πλαίσια της ανακριτικής διαδικασίας για το σκάνδαλο Siemens.
Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος καθώς δεν εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος του στελέχους της Siemens Μ. Χριστοφοράκου για την υπόθεση του C4Ι και για κατάχρηση εξουσίας, διότι αρνήθηκε  να χορηγήσει αντίγραφα της δικογραφίας από την υπόθεση της Siemens στους δικηγόρους των εμπλεκομένων προσώπων.
Για τους γνωρίζοντες την ύπαρξη και τη λειτουργία της παραδικαστικής χούντας στη Δικαιοσύνη, η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη. Άλλωστε  στις 14 Απριλίου στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, που είχε συγκληθεί προκειμένου να αποφασίσει περί του ερωτήματος του Υπουργού της Δικαιοσύνης, αν θα έπρεπε να τεθεί σε προσωρινή αργία ο Ζαγοριανός, ο εισηγητής είχε ζητήσει την αναβολή της συζήτησης μέχρι την έκδοση του αναμενόμενου βουλεύματος, το οποίο είχαν μάλιστα προεξοφλήσει ότι θα ήταν απαλλακτικό.
Το πρώτο στάδιο ήταν να μην τεθεί σε αργία, το δεύτερο να μην του απαγγελθούν κατηγορίες.
Υπάρχει και τρίτο στάδιο που αφορά την μήνυση της κόρης του Καραβέλα Αλίνας κατά Ζαγοριανού για κατάχρηση εξουσίας. Τον κατηγορεί ότι δολίως συνέταξε εις βάρος της ασύστατο, αόριστο και παράνομο κατηγορητήριο.
Η διεξαγωγή προκαταρκτική εξέτασης έχει ανατεθεί από τον περασμένο Οκτώβρη στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Εμμανουήλ- Ρούσο Παπαδάκη, ο οποίος 8 μήνες τώρα δεν εννοεί να την περαιώσει. ( την έβαλε ήδη στο Αρχείο).
Είναι προφανές ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό μετά την δημοσίευση του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών,  ανάλογη θα είναι και η πρόταση επί της μήνυσης της Αλίνας Καραβέλα.
Όλα δείχνουν ότι ο «σκληρός και αδίστακτος πολυπρόσωπος μηχανισμός» στον οποίο προσέκρουσε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Αρείου Ιωάννης Παπανικολάου, Αποδεικνύει πόσο αποφασισμένος και πόσο πανίσχυρος είναι.
Πρέπει πάση θυσία να σωθεί ο Ζαγοριανός, για να μην ξηλωθεί το πουλόβερ.

3 σχόλια:

marianaonice είπε...

Έτσι είναι στην Ελλάδα!
Εγκλήματα γίνονται, λεφτά κλέβονται, εγκληματίες δραπετεύουν αλλά δεν υπάρχουν ένοχοι! Όλοι ανεύθυνοι και αθώοι όχι λόγω βλακείας δικής τους φυσικά, αλλά δικής μας!

Ανώνυμος είπε...

όχι ρε παιδιά δεν γίνονται αυτα στην Ελλάδα
απλά για όλα φταίνε τα BLOGS ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΑΝ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε!
Σωστόςςς!!!!