Σελίδες

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

37 χρονια εισβολής και κατοχής


37 ΧΡΟΝΙΑ Εισβολής και κατοχής είναι πάρα πολλά.

Σήμερα, τιμώντας τους ηρωικούς νεκρούς του 1974, αλλά και τους ήρωες της Ναυτικής βάσης «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ» θα πρέπει να στείλουμε μήνυμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΑΓΩΝΑ και να διαμηνύσουμε με κάθε τρόπο σε όλους, εντός και εκτός Κύπρου και  Ελλάδας , ότι δε ΞΕΧΝΑΜΕ ότι το Κυπριακό είναι θέμα ΕΙΣΒΟΛΗΣ και ΚΑΤΟΧΗΣ και να τονίσουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα δεχτούμε καμία λύση, που θα υπαγορεύει με τους εκβιασμούς και τις απειλές  του ο Ερτογάν πασάς.

Είναι η ώρα να τονίσουμε και να κάνουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δε  θα ανεχτούμε συμβιβασμένες, δουλοπρεπείς και υποχωρητικές ηγεσίες σε ΚΥΠΡΟ και ΕΛΛΑΔΑ, που υποστηρίζουν λύση τύπου Ανάν και τάσσονται υπέρ της Δ. Δ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.



Η επίσκεψη Ερτογάν στην κατεχόμενη και σκλαβωμένη πατρίδα μας και οι απαράδεχτες του δηλώσεις, αποδεικνύουν για πολλοστή φορά την συνεχιζόμενη Τουρκική αδιαλλαξία, αλλά και τις πλάνες και ψευδαισθήσεις που τρέφουν οι πολιτικοί μας ηγέτες για λύση του Κυπριακού. Για μια ακόμη φορά γίνεται κατανοητό ότι η Τουρκία και ο κάθε Ερτογάν πασάς δεν ενδιαφέρονται για καμία βιώσιμη λύση στο κυπριακό . Αν ενδιαφέρονταν για λύση, είτε για να ενταχθεί η Τουρκία στην Ε. Ε.  σίγουρα δεν θα ξεχνούσαν  ότι η ΚΥΠΡΟΣ από την 1η Μαΐου του 2004, είναι πλήρες μέλος της Ε.Ε. και είτε τους αρέσει, είτε όχι, οφείλουν να συνεργαστούν με την ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 

 



Τούτες τις δύσκολες ώρες που περνά η Κύπρος και ο Ελληνισμός θεωρώ ότι είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας, να ενημερώσουμε με τη σειρά μας όλους τους Ευρωβουλευτές, όλα τα κοινοβούλια και όλες τις κυβερνήσεις των χωρών μελών  της Ε. Ε. και όχι μόνο,ότι η οποιαδήποτε ενέργεια της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου στρέφεται ενάντια στην Ευρώπη και τους θεσμούς της, γι΄αυτό και  όποιες πιέσεις ασκηθούν αυτή τη φορά, θα πρέπει να ασκηθούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο στην Τουρκία. Η Ε. Ε. εκτός από το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης που πρέπει να αντιμετωπίσει, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις Τουρκικές απειλές και τους τουρκικούς εκβιασμούς και να αποδείξει όχι μόνο την Ενότητα της αλλά και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στα μέλη της. Διαφορετικά θα αποδείξει ότι ούτε ΕΝΩΣΗ είναι, ούτε λόγο ύπαρξης έχει.



Είναι καιρός, έστω και μετά από 37 χρόνια η Ε.Ε. και η Διεθνής Κοινότητα να αποδείξουν την πολιτική τους Δύναμη, αλλά και την πίστη και σταθερότητά σε ΑΞΙΕΣ όπως της ΙΣΟΤΗΤΑΣ, της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και  να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ από την Τουρκία να αναλάβει τις ευθύνες της για όλα τα δεινά που επέφερε στη μεγαλόνησο με την εισβολή, την κατοχή, τον εποικισμό και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ με τρόπο δυναμικό την άμεση συμμόρφωση της στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.



Α. Γ
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: