Σελίδες

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Οι Locomondo κοντά στην ομάδα αστέγων!


Οι Locomondo θα εμφανιστούν ζωντανά τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στην Αθήνα (Θέατρο Πέτρας) και την Τετάρτη 22 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη (Μονή Λαζαριστών) και μέρος των εσόδων θα δοθεί στην καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια» και στην ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων, η οποία αυτή την εποχή βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής της στο 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (Παρίσι, 21-28 Αυγούστου 2011).
«Γκολ στη Φτώχεια» (www.streetpaper.gr) είναι το σύνθημα της καμπάνιας που ξεκίνησε το 2006 με στόχο την υποστήριξη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας, αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την κινητοποίησή των πολιτών ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού. Οι άστεγοι, άτομα εξαρτημένα από ψυχότροπες ουσίες και οι πρόσφυγες είναι οι τρεις κατηγορίες που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της πρωτοβουλίας.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, εξασφαλίστηκε η συμμετοχή μιας ποδοσφαιρικής ομάδας στο 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων το οποίο πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2007 στην Κοπεγχάγη. Άλλωστε, το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων ήταν, στην πραγματικότητα, η πηγή «έμπνευσης» των ανθρώπων που ξεκίνησαν την ελληνική καμπάνια, η οποία από την σύλληψή της όχι απλώς υποστηρίχθηκε αλλά εντάχθηκε στις ευρύτερες δράσεις του μηνιαίου πολιτικού και σατιρικού περιοδικού ΓΑΛΕΡΑ.


Το 2007, ήταν και η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα συμμετείχε σε αυτή την σπουδαία από κάθε άποψη διοργάνωση, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την υποστήριξη, μεταξύ άλλων, της UEFA και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).
Ακολούθησαν οι συμμετοχές της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της Μελβούρνης (Δεκέμβριος 2008), του Μιλάνου (Σεπτέμβριος 2009) και του Ρίο Ντε Τζανέΐρο (Σεπτέμβριος 2010).
Δικαίωµα συµµετοχής στο Παγκόσµιο Κύπελλο Αστέγων, έχουν τα άτοµα, άνδρες ή γυναίκες, τα οποία είναι τουλάχιστον 16 χρόνων και πληρούν µία τουλάχιστον από τις παρακάτω προϋποθέσεις:
*Είναι άστεγοι ή υπήρξαν άστεγοι για κάποιο χρονικό διάστηµα µεταξύ δύο διοργανώσεων.
*Το εισόδηµά τους προέρχεται από την πώληση εντύπων δρόµου (street papers), όπως ήταν τα «Δροµολόγια».
*Είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, ή πρόσφυγες των οποίων η απόφαση για την χορήγηση ασύλου εκκρεμεί.
* Είναι ενταγµένοι σε πρόγραµµα απεξάρτησης από ψυχότροπες ουσίες ή το αλκοόλ και υπήρξαν άστεγοι για κάποιο χρονικό διάστηµα τα τελευταία δύο χρόνια.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ για όσους τα αγοράσουν από το ίντερνετ (http://locoathens.eventbrite.com/), 12 ευρώ στην προπώληση (Public), και 15 ευρώ στο ταμείο. Ώρα έναρξης 21.30
http://www.blogal.gr/homelessworldcup/?p=1031http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: