Σελίδες

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Μήπως δεν υπάρχουν καθόλου χλωρά;;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη, 

Φταίνε άραγε όλοι; Αυτό είναι το καινούργιο, βασανιστικό (λέμε τώρα) ερώτημα, σε σχέση με τις αντιδράσεις του κόσμου και τις επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων.


Αμέσως, αρχίζει το… γαϊτανάκι της απαλλαγής: Τι φταίει ο τάδε, που εξελέγη για πρώτη φορά το 2009; Τι φταίει η δείνα, που δεν έγινε ποτέ υπουργός; Μα αυτός είναι ευπρεπής, γιατί να γίνεται αντικείμενο ύβρεων;
Και τελικά καταλήγουμε όλοι μαζί στην επωδό: Ε, τι να κάνουμε, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
Συγγνώμη, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.
Αυτοί που εξελέγησαν για πρώτη φορά το 2009 με την κυβερνητική παράταξη, ψήφισαν μια δανειακή σύμβαση επειδή τους διέταξε το κόμμα τους, το οποίο κατέληξε στην απόφαση να υποθηκεύσει άρον άρον τη χώρα, επειδή έτσι αποφάσισε ένας μόνο άνθρωπος – ο υπουργός των Οικονομικών.
Ουσιαστικά, ψήφισαν ένα κείμενο που, στην καλύτερη περίπτωση, δεν το διάβασαν. Αν το διάβασαν και συναίνεσαν στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, στην παραίτηση από την κρατική ασυλία, στην απαγόρευση να δανειζόμαστε και από άλλες πηγές πλην των δανειστών-δυναστών μας, τότε ο χαρακτηρισμός που τους ταιριάζει είναι πολύ βαρύτερος από αυτόν του ανόητου πολιτευτάκια.


Οι 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που με επιστολή τους ζητούν να πληροφορηθούν (μετά το έγκλημα) διάφορα πράγματα, δεν τους καθιστά λιγότερο υπεύθυνους για τις παραπάνω μοιραίες παραλείψεις. Απλώς δίνει την εντύπωση ότι τώρα που τα πράγματα σκούρυναν, θέλουν να βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω.
Τι δεν λένε οι 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ...

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: