Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Στη φυλακή κι’ άλλος βουλευτής στη Βρετανία, Το ακούτε κ. Κατσιρώδη;;

 
Από ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Την ώρα που στην Ελλάδα δεν… φταίει κανείς (σημ. δική μας, ή μάλλον φταίνε μόνον οι ανώνυμοι bloggers),  στην Βρετανία συνεχίζεται η έκδοση καταδικαστικών αποφάσεων κατά πολιτικών.

Και μάλιστα με αναδρομική εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε μετά την αποκάλυψη των γελοίων βουλευτικών εξόδων και ήδη έχει οδηγήσει στη φυλακή τρεις Εργατικούς βουλευτές και τον πρώην υπουργό Αλιείας και Περιβάλλοντος.

Χθες, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Τζον Τέιλορ, πρώην μέλος της Βουλής των λόρδων και βουλευτή των Συντηρητικών. Ο Τέιλορ καταδικάστηκε επειδή, όπως αποδείχθηκε, παρουσίαζε ψευδή  στοιχεία για μεταμεσονύκτιες μετακινήσεις προς ένα σπίτι στην Οξφόρδη στο οποίο δεν είχε πατήσει ποτέ και το οποίο ανήκε στον ανιψιό ενός συνεργάτη του.

Για τις μετακινήσεις αυτές είχε εισπράξει το ποσό των 11.000 λιρών στερλινών (12.600 ευρώ) και γι’ αυτό το ποσό ο Τέιλορ κρίθηκε ένοχος για απάτη.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, το ίδιο δικαστήριο είχε καταδικάσει σε φυλάκιση 16 μηνών τον πρώην υπουργό Αλιείας και Περιβάλλοντος Έλλιοτ Μόρλεϊ, ο οποίος ομολόγησε ότι διεκδίκησε 30.000 λιρών (35.000 ευρώ) ως βουλευτικά έξοδα για να αποπληρώσει στεγαστικά δάνεια και υποθήκες.
 
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: