Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Ναυάγιο στο Συμβούλιο των Αρχηγών!


Σε αδιέξοδο κατέληξε τελικά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. (Δείτε το βίντεο). Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά το αδιέξοδο της συνάντησης εξέφρασε στους στενούς του συνεργάτες την απόφαση να προχωρήσει μόνος του.
Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την πλήρη άρνησή του σε οποιαδήποτε μορφής συναίνεση.
Ο ίδιος, με δηλώσεις του στο Ζάππειο έθεσε ως μοναδική διέξοδο για τη χώρα την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και επέμεινε για την ορθότητα του οικονομικού προγράμματος "Ζάππειο 2" που παρουσίασε πρόσφατα.
Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος τους ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι καρέκλες κάποιων είναι πάνω από την Ελλάδα».
Η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της από τη Βουλή μίλησε για αδιέξοδο και για εκβιαστικά διλήμματα που έχουν ως μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των κερδοσκόπων.
Επίσης, η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός δεν έθεσε θέμα πρόωρων εκλογών ή κυβέρνησης προσωπικοτήτων.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «κυβερνά με σύμμαχο το φόβο και εργαλείο τον εκβιασμό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εστίασε σε τρία βασικά σημεία. Στην εξασφάλιση της εθνικής συνεννόησης, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των αδυνάτων.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: