Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Οι ''Αγανακτισμένοι'' βούλιαξαν το Σύνταγμα!!

Syntagma_29-5-2011 


Πρωτοφανείς διαστάσεις παίρνει η ανταπόκριση των πολιτών της χώρας στο κάλεσμα των "Aγανακτισμένων".
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, κάθε φύλου και ηλικίας-με εντυπωσιακή συμμετοχή της νεολαίας- συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο Σύνταγμα, καθώς και σε άλλες κεντρικές πλατείες μεγάλων πόλεων.
Οι λεωφόροι στο κέντρο της Αθήνας παρέμεναν κλειστές μέχρι αργά το βράδυ, ενώ η σημερινή συγκέντρωση είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτές των προηγούμενων ημερών.
Από την εκδήλωση του Συντάγματος δεν λείπουν οι σφυρίχτρες, τα κατσαρολικά, αλλά και οι μουσικοί από κρουστά όπως και τα συνθήματα, τα οποία στην πλειονότητά τους στρέφονται εναντίον των πολιτικών.
Οι συγκεντρωμένοι στην πρώτη σειρά στο μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη κρατούν πλακάτ με γράμματα που σχηματίζουν το σύνθημα «Η πιο μεγάλη φτώχια είναι η βία».
Οι αγανακτισμένοι της Ευρώπης
Παρόμοιες συγκεντρώσεις γίνονται σήμερα Κυριακή στο Παρίσι στην πλατεία της Βαστίλης, στη Λισσαβώνα στις πλατείες Ρόσιο και Τσιάδο, και φυσικά στην πλατεία Πλάθα Καταλούνια της Βαρκελώνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική σελίδα στο facebook “EUROPEAN REVOLUTION 29TH MAY ALL CITIES OF EUROPE” έχει ξεπεράσει τα 90.000 μέλη, που οργάνωσαν για σήμερα συγκεντρώσεις σε 130 πλατείες 26 πόλεων σε όλη την Ευρώπη.

από το directNEWS.gr

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: