Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ ΑΦΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ


H οργάνωση που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ στις τοπικές αυτοδιοικήσεις,αφορίζει το ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΕΙ
http://www.poeota.gr/paskeota/
«Δεν έχουμε πλέον καμιά πολιτική συνάφεια με τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτός εκφράζεται», τονίζει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση, ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ.
Στη δισέλιδη ανακοίνωσή της κάνει μεταξύ άλλων λόγω για "αγεφύρωτο χάσμα πολιτικής αντίληψης, ιδεών και ιδανικών για τα οποία παλέψαμε και αγωνιστήκαμε". Η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ επισημαίνει ότι "παραμένει στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου να καταργηθεί το «βάρβαρο μνημόνιο» και να ανατραπούν οι πολιτικές που το εκφράζουν".


Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ τονίζουν ότι "με την απόφασή μας αυτή οριοθετούμε ξεκάθαρα τις θέσεις μας και την τακτική μας απέναντι σε όλους: κυβέρνηση, αντιπολίτευση, συνδικαλιστικές οργανώσεις και συνδικαλιστικές παρατάξεις. Κυρίως όμως απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας και αγωνιστικότητας σε όλους του εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση πως θα είμαστε με όλες τις συνθήκες στην πρώτη γραμμή του αγώνα".
"Η κοινωνία οδηγείται στην φτώχεια και την εξαθλίωση, ενώ η πολιτική «συνταγή» που η Κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζουν, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα. Αποδεδειγμένα πλέον, η πιο σκληρή και απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη πολιτική που είδε ποτέ ο τόπος δεν οδηγεί στην επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος. Η κυβέρνηση σύρεται σε μια πολιτική που είναι «έξω από την πολιτική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ» και μάλιστα χωρίς να έχει αποτελέσματα. Ειδικότερα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη την ολομέτωπη επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της, ξεπουλώντας τις υπηρεσίες «φιλέτα» στο ιδιωτικό κεφάλαιο", αναφέρει η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ.
Προσθέτει δε ότι "απροειδοποίητα και με «τροπολογίες εξπρές» μπαίνει πλέον σε αμφισβήτηση η εργασιακή μας υπόσταση αλλά και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης" και τονίζει ότι η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή την βρίσκει αδιαπραγμάτευτα αντίθετη και ότι ουδέποτε συμφώνησε με αυτή και στήριξε κάτι τέτοιο.


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: