Σελίδες

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Καταδίκασαν 83χρονο για εξύβριση δημοσίων υπαλλήλων !

dikaiosynh_27-5-2011





















 
Ποινή φυλάκισης 6 μηνών επέβαλε την Παρασκευή το μεσημέρι, το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 83χρονο συνταξιούχο, επειδή επέδειξε… ανάρμοστη συμπεριφορά σε δημοσίους υπαλλήλους!
Ο κατηγορούμενος προσπαθούσε μάταια επί 6 ολόκληρα χρόνια να ανανεώσει την άδεια παραμονής της αλλοδαπής συζύγου του, από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Έτσι τον Φεβρουάριο του 2006 αναγκάστηκε να στείλει επιστολή προς τον δικηγορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης, που στη συνέχεια διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενος για την απαράδεκτη καθυστέρηση.
«Ο απλός πολίτης για να λύσει το πρόβλημά του ενδεχομένως, πρέπει πρώτα να λύσει το πουγκί του» ανέγραφε στην επιστολή, ενώ παράλληλα χαρακτήριζε υπαλλήλους των εμπλεκόμενων υπηρεσιών ως ανίκανους, αδαείς και αγενείς.
Την μήνυση εναντίον του είχε υποβάλει ο τότε διευθυντής της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, θεωρώντας ως εξυβριστικά και συκοφαντικά τα όσα ανέφερε η επιστολή.
Στην απολογία του ο 83χρονος τόνισε: «Έπεσα θύμα της εκδικητικής μανίας των υπαλλήλων. Δεν μετανιώνω για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησα στην επιστολή. Δεν διέπραξα έγκλημα με μάσκα και καλάσνικοφ. Ενήργησα αντρίκια και είμαι περήφανος γι αυτό που έκανα».
Νωρίτερα καταθέτοντας ως μάρτυρες, υπάλληλοι της Περιφέρειας, ισχυρίστηκαν ότι η καθυστέρηση οφειλόταν… στο φόρτο εργασίας (sic!), που αντιμετώπιζε η υπηρεσία τους.
Το δικαστήριο έκρινε τελικά ένοχο τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της εξύβρισης και έδωσε στην ποινή φυλάκισης των 6 μηνών, που του επέβαλε, 3ετή αναστολή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ  από  το directNEWS.gr

http://enomenoiblogers.blogspot.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χάλια αδιόρθωτα...
Καλά έκανε και είπε οτι είπε ο άνθρωπος. η τιμωρία θα έπρεπε να είναι γι' αυτούς που τον κυνήγησαν!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ειναι τραγικα και θλιβερα ολα αυτα που συμβαινουν.

marianaonice είπε...

Είναι όντως θλιβερό... και συμβαίνει!!