Σελίδες

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Χωρίς ποινικές συνέπειες και ο Τσοχατζόπουλος??


Από το Κεντρί

Είναι δύσκολο ως απίθανο, η Ειδική Επιτροπή για προκαταρτική εξέταση σε βάρος του Άκη Τζοχατζόπουλου, τη σύσταση της οποίας ζήτησαν προχθές με αίτησή τους 112 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να παραπέμψει τον πρώην υπουργό Άμυνας.
Η υπόθεση αφορά στη συμφωνία της περιόδου 2000-2001 για την κατασκευή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 από τη γερμανική κοινοπραξία Ferrostaal και HDW, αλλά και τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων τύπου 209.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, εμφανίζεται να έχει καταβληθεί για εξαγορά συνειδήσεων ποσοστό 4,5% επί του συνολικού τιμήματος, που μεταφράζεται πρακτικά σε ένα ποσό που αγγίζει τα 83 εκατ. ευρώ.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στην πρότασή τους, η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή την Πέμπτη 28 Απριλίου, ζητούν να διερευνηθεί ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του κ. Τσοχατζόπουλου για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες με τη μορφή της απόκτησης και κατοχής περιουσίας.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις όμως έγκυρων νομικών, είναι δύσκολο να σταθεί η κατηγορία, καθότι το βασικό αδίκημα για τον πρώην υπουργό έχει ήδη παραγραφεί.
Την ευθύνη δε για την παραγραφή φέρει η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με ενυπόγραφο άρθρο στην εφημερίδα Κεφάλαιο στις 05/03/2011, τον Απρίλιο 2004, είχε σταλεί στη Βουλή από τον τότε εισαγγελέα του Α.Π. Δ. Λινό η δικογραφία, με σαφείς (μη παραγεγραμμένες τότε) ευθύνες πολιτικών προσώπων, και ευθεία αναφορά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, είχε σχηματιστεί μετά από προανακριτική έρευνα 3,5 ετών. Η έρευνα είχε διαταχθεί μετά από μηνυτήρια αναφορά στις 06/03/2000 από συνταξιούχο δικηγόρο.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: