Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Αποσύρουν τον πίνακα της Σφαγής της Χίου γιατί… προκαλεί τους Τούρκους!
Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση να μην αναρτηθεί στο επισκευασμένο Μουσείο της Χίου το πιστό αντίγραφο του παγκοσμίως διάσημου πίνακα του Ντελακρουά που αναπαριστά τη σφαγή της Χίου και είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Ευρώπη περιγράφοντας τις κτηνωδίες των Τούρκων.
Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η ιστορία αυτή γύρω από την έκθεση ή μη του πίνακα-συμβούλου για τον ελληνικό κρατάει ήδη από το φθινόπωρο του 2009, με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων στο νησί της Χίου να κάνουν λόγο ακόμα και για μυστική προφορική συμφωνία προκειμένου να καθαιρεθεί ο πίνακας ως ένδειξη απάλειψης του ιστορικού χάσματος που χωρίζει τους δύο λαούς και για να μην «προκαλείται» η Τουρκία.

ο πρωτότυπο του πίνακα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατία, εκτίθεται στο Λούβρο και αποτελεί προϊόν έμπνευσης του Γάλλου ζωγράφου Ντελακρουά, ο οποίος, συγκλονισμένος από τη σφαγή περισσότερων από 50.000 Χιώτων στις 30 Μαρτίου 1822 από τους Οθωμανούς, αποτύπωσε το 1824 τη διάσημη ανά την υφήλιο πλέον εικόνα στον καμβά.
Παρά τα συνεχή αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για ανάρτηση του αντίγραφου της «Σφαγής της Χίου», ακόμα και σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα το θέμα να φτάσει στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Θ. Καράογλου.

Σχόλιο δικό μας:
 Ο αφελληνισμός δυστυχώς έχει από πολύ καιρό πριν, για τα καλά διεισδύσει σαν δολοφονική γάγγραινα στην ελληνική επικράτεια και το ύπουλο και σατανικό δηλητήριό του διοχετεύεται σιωπηρά μα επιτακτικά και απαρέγκλιτα στην εθνική μας μνήμη, μέχρι να ξεχάσουμε τα πάντα περί Ελληνισμού και των αγώνων του για τη διάσωσή του. Βολεύει βλέπετε τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης των κερδών τους, μέσω της εξαθλίωσης των λαών του κόσμου!

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: