Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Μήπως γεμίζουμε ένα ...τρύπιο πιθάρι?


Πηγή: Ζητείται Ελπίδα


Κατάλογο με... επώδυνα μέτρα κόστους 22 δισ. ευρώ, έως το 2015, αλλά και με πολλές αβεβαιότητες κοινοποιεί στο κλιμάκιο της τρόικας το υπουργείο Οικονομικών, την ίδια ώρα που πυκνώνουν οι αντιδράσεις, μέσα και έξω από την κυβέρνηση.

Διαβάζουμε ότι θα πάρουν μέτρα για να εξοικονομήσουν 22 δις μέχρι το 2015!
Τι μέτρα; Μα τι άλλο; περαιτέρω συρρίκνωση των μισθών και συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων, κατάργηση των δημόσιων νοσοκομείων και των σχολείων, και γενικά εκμηδένιση κάθε πιθανότητας για μια αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών αυτής της Χώρας!
Φοβάμαι ότι μέχρι τότε θα μας πάρουν πλέον και τα μέτρα για το τελευταίο μας ταξίδι!
Δανειζόμαστε για να μην πτωχεύσουμε και πτωχεύουμε στην ουσία με όλες αυτές τις απίστευτες περικοπές από το κόστος της ίδιας μας της ζωής... για να ...δανειζόμαστε ή όπως ευπρεπισμένα το λένε για να εξυπηρετήσουμε το δάνειό μας!!
Δηλαδή μας δανείζουν για να τους εξοφλούμε τους τόκους και να τους χρωστάμε στον αιώνα τον άπαντα τα κεφάλαια??

 Τότε γιατί να μας δανείζουν? Αφού βελτίωση δεν προβλέπεται ούτε στο εγγύς αλλά ούτε και στο απώτερο μέλλον!! Μπορεί κανείς από τους έγκριτους οικονομικούς του κυβερνητικού επιτελείου να μου εξηγήσει αυτό το απλό πράγμα? Γιατί εγώ από οικονομικά δεν σκαμπάζω, αλλά αν χρειαζόταν ας πούμε να επιμεληθώ τα του οίκου μου, με οικιακή οικονομία, σε καμία περίπτωση δεν θα δανειζόμουν απλά για να δανειστώ και να εξοφλώ τόκους... Θα δανειζόμουν μόνον αν το δάνειο μπορούσα να το απορροφήσω για τη βελτίωση της ζωής μου και της οικογενείας μου, για τη χρηματοδότηση μιας επιχειρήσεως π.χ., για την εξόφληση προγενέστερων χρεών μου, αλλά με συμφέροντες όρους και όχι με όρους που δεν θα μου επέτρεπαν ούτε τα προηγούμενα χρέη μου να εξοφλήσω αλλά ούτε και τις προϋποθέσεις επιβίωσής μου στο μέλλον να εξασφαλίσω!
Λένε ότι ο τακτικός έλεγχος στην ελληνική οικονομία, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου, από τα αποτελέσματα του οποίου θα κριθεί η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, ύψους 12 δισ. ευρώ, με την οποία θα καλυφθούν οι δανειακές ανάγκες του Μαΐου, που μόνο για τις πληρωμές τοκοχρεολυσίων ομολόγων και εντόκων φτάνουν σε 11 δισ. ευρώ!!
Θα μας τρελλάνουν τελικά!! Θα μας δώσουν μέρος (δόση) του δανείου για να καλύψουμε τις δανειακές ανάγκες του Μαϊου!!! Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο!!
Κατάντησαν τη ζωή μας αριθμούς δανειακών αναγκών, τοκοχρεολυσίων, ομολόγων και εντόκων χωρίς κανένα αποτέλεσμα!! Σαν να γυρνάμε γύρω από ένα μαγγανοπήγαδο χωρίς σκοπό και χωρίς προορισμό!!
Κάποιος πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτό το μάταιο γύρισμα! πριν να είναι αργά!!
Ως εδώ το κουβάλημα νερού με τρύπιο πιθάρι!!!

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: