Σελίδες

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

- Η Τρόικα θέλει κατάργηση 13ου και 14ου μισθού
- Μένουν μόνο τα 4 επιδόματα
- Που καθορίζονται οι μισθοί με το ενιαίο μισθολόγιο
- "Μπαράζ" μειώσεων και στον ιδιωτικό τομέαΜε στόχο ένα δισεκατομμύριο η κυβέρνηση βλέπει ότι μόνο μέσω του ενιαίου μισθολογίου τα... κουκιά δεν βγαίνουν και έτσι όλα δείχνουν ότι το χιλιάρικο, δηλαδή τα 500 ευρώ των Χριστουγέννων και τα 250 ευρώ το Πάσχα και το καλοκαίρι παίρνουν το δρόμο για... το κρεβάτι του Προκρούστη.

Οι πληροφορίες μιλούν για επιμερισμό των χρημάτων αυτών στους 12 μισθούς και όχι για οριστική τους απώλεια, αλλά... ίδωμεν.

Ακολουθεί το μεγάλο “μαχαίρι” στα ειδικά επιδόματα δικαστικών, γιατρών του ΕΣΥ, των στρατιωτικών, των διπλωματικών υπαλλήλων και των καθηγητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Από τα υπόλοιπα επιδόματα διασώζονται μόνο τέσσερα. Το οικογενειακό, το θέσης, το επικινδυνότητας (όπου δίδεται) και το επίδομα παραγωγικότητας που δεν ξεπερνάει τα 130 ευρώ.
Όσα επιδόματα και να κοπούν η πορεία του ελλείμματος δεν πρόκειται να αναστραφεί καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις και για το προηγούμενο έτος, το 2010, παρά τις σοβαρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ανήλθε στα επίπεδα του 10,6% του ΑΕΠ ή στα 24,6 δισ. ευρώ. Το έλλειμμα είναι απόρροια της ύφεσης. Είναι απλό: δεν έχεις, δεν ξοδεύεις και έτσι η αγορά παραμένει νεκρή. Χρειάζεται αλλαγή εκ βάθρων με πρώτο στόχο την ανάπτυξη. Να βάλουν εμπρός την 'πράσινη ανάπτυξη' την οποία διαφήμιζαν και (το χιλιοειπωμένο αλλά πάντα επίκαιρο) να πληρώσουν αυτοί που τα φάγανε! Παρακρατώντας 50 ή 100 ή 200 ευρώ από τον κάθε κακοκοίμη, όπως τον κατάντησαν, εργαζόμενο και αυξάνοντας τους έμμεσους φόρους δεν γίνεται τίποτα!
http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

marianaonice είπε...

Περικοπές στα εισοδήματα των βουλευτών δεν είδα πουθενά?
Αυτοί ξεχασα απολαμβάνουν ειδικού προνομιακού καθεστώτος, του αφέντη αγά ενώ εμείς των δουλοπάροικων τους!!!

Aνεμος είπε...

το θέμα είναι οτι με εξαθλίωση της μεσαίας τάξης δεν γίνεται καμιά μείωση ελλειματος που ειναι η πάταξη της φοροδιαφυγής που ακούμε 30 χρόνια;