Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

“Ατιμώρητοι οι κλέφτες με γραβάτα”


ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Να κλείσει η βάση της Σούδας ζήτησε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Ανέφερε ότι δημιουργείται επιστημονική επιτροπή με στόχο την επεξεργασία νέου Συντάγματος και θεσμών, ενώ άφησε αιχμές για τη συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις στη Λιβύη
Να κλείσει τη βάση της Σούδας κάλεσε τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο Μίκης Θεοδωράκης, επισημαίνοντας πως υπάρχουν “κλέφτες με γραβάτα που κλέβουν τον πλούτο της χώρας παραμένοντας ατιμώρητοι”.
“Μόνο έτσι θα… πάψει η κυβέρνηση να είναι συνένοχη στις …ανθρωπιστικές δολοφονίες που διαπράττουν Αγγλοαμερικάνοι και Γάλλοι σταυροφόροι του πετρελαίου”, σημείωσε κατά τη διάρκεια συναυλίας, όπου παρουσίασε και τους στόχους της οργάνωσης “Σπίθα”.
Σε ομιλία του στο κλειστό Δύο Αοράκια, όπου πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Πέτρου Πανδή, παρουσία του μουσικοσυνθέτη, αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις στη Λιβύη.


“Ακούμε, είπε, από τα κυβερνητικά χείλη τη δήλωση, που αναπαράγεται άκριτα από τα μεγάλα συστημικά μέσα ενημέρωσης, ότι ο ρόλος της χώρας μας είναι απλώς… υποστηρικτικός στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης. Λίγο ακόμα θα μας πουν ότι η μία φρεγάτα, το ιπτάμενο ραντάρ, τα δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα και τα 4 αεροσκάφη F-16 που έθεσε η κυβέρνηση στη διάθεση των συμμαχικών δυνάμεων για την επιβολή της Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων, πετάνε… λουλούδια εναντίον του Καντάφι και ότι στη Σούδα υπάρχει ένας απέραντος ανθόκηπος”, σημείωσε.
Ανέφερε επίσης ότι “από τη μια μεριά με τα μνημόνια, τις τρόικες και τα ΔΝΤ μας πίνουν το αίμα, απ’ την άλλη ο αρχηγός μας, σαν ίσος προς ίσον με την Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τον Μπους, μάς διατάζει εμάς τους ξεζουμισμένους να πάμε να ξεζουμίσουμε άλλους λαούς φτωχότερους και όπως λέει και το τραγούδι του προ-προ-προπάππου μου, Στέφανου Χάλη, να κάνουμε “μάνες δίχως γιους, γυναίκες δίχως άντρες.”
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μίκης Θεοδωράκης ανέφερε “τώρα το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη δεν είναι πια “συνδικάτο”. Κι εμείς καταντήσαμε ένα υπερήφανο προτεκτοράτο που δέχεται να μας διοικούν ουσιαστικά οι ξένοι, να μας βυθίζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, να μας αρπάζουν την εθνική μας περιουσία κι εμείς να τους λέμε όχι μονάχα “ευχαριστώ” αλλά και να στέλνουμε τα παιδιά μας στους πολέμους και τους ναυτικούς μας να βάψουν κι αυτοί τα χέρια τους με αίμα σαν τον παλιό καλό καιρό που κάποιοι λέγανε σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω.”
Όπως σημείωσε ο Μίκης Θεοδωράκης, δημιουργείται επιστημονική επιτροπή με επικεφαλής τον Συνταγματολόγο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Κασιμάτη επιφορτισμένη να επεξεργαστεί ένα νέο Σύνταγμα, καθώς και νέους θεσμούς, που θα επιχειρήσουν να προσαρμόσουν όσο γίνεται περισσότερο πιστά την αρχή της Άμεσης Δημοκρατίας μέσα σε ένα σύγχρονο κράτος.
Περιγράφοντας τους στόχους της οργάνωσης “Σπίθα”, επεσήμανε ότι τα μέλη της “δεν θα αρκεστούν στο να διαπαιδαγωγούν και να μορφώνουν εαυτούς και αλλήλους, αλλά κάθε “Σπίθα” θα αποτελεί μια μάχιμη κοινωνική ομάδα”.
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: