Σελίδες

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

1821 – 2011. Οι διαδρομές και τα εμπόδια της Ελευθερίας...

τελευταία ανανέωσηΕορτασμός 25ης Μαρτίου στην Κόρινθο
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Ο Ύμνος στους εθνικοαπελευθερωτές και η Ωδή στους εθνοπροδότες...

“Σε γνωρίζω από την κόψη

Του σπαθιού την τρομερή,

Σε γνωρίζω από την όψη

Που με βία μετρά τη γη...

Μοναχή το δρόμο επήρες,

Εξανάλθες μοναχή

Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,

Εάν η χρεία τες κουρταλή...

Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη

Των Ελλήνων τα ιερά,

Και σαν πρώτα ανδρειωμένη,

Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Ύμνος στην Ελευθερία.

Διονύσιος Σολωμός.

25 Μαρτίου 1821. Ημέρα δόξας, Δημοκρατίας, Επανάστασης και σύσφιξης Ελληνο-αμερικάνικων σχέσεων!

25 Μαρτίου 2011. Ημέρα αναβίωσης του "γιουσουφισμού", των "χανουμισών", των "κοτζαμπάσηδων" - "τραπεζιτών" και των "φραγκόφερτων"!

Καμιά λύπηση στους "προσκυνημένους" !!

Θ. Κολοκοτρώνης

Σε όλες της περιόδους της τυραννίας πάντα υπάρχει μαι μορφή “κρυφού σχολείου”, όπου τα παιδιά μαθαίνουν κρυφά τα γράμματα!

Επείγει, Να γίνει Ανασχηματισμός, Κάθαρση, και να ψηφιστεί η πραγματική Νέα Σεισάχθεια! Όχι άλλα 30 δις στους ληστρικούς τραπεζίτες! Ωδλη στην εθνοπροδοτική ακυβερνησία των ανίκανων δεξιόστροφων που έχεουν “εγκλωβίσει” και εκμεταλλεύονται τον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και καταστρέφουν την Ελλάδα δια της ακυβερνησίας!

Καλούμε τον κ. Ομπάμα να σώσει την Ελλάδα, από την νεο-φασίστρια κ.Μέρκελ και τους τραπεζίτες!


Αν η Αμερικανική Επανάσταση το 1776 απελευθέρωσε την Αμερική και κατάργησε την δουλεία των πολιτών, η Ελληνική Επανάσταση του 1821 απελευθέρωσε την Ελλάδα από την δουλεία στους Τούρκους, σήμερα η Ελληνική Επανάσταση του 2011 απελευθερώνει διπλά και από την δουλεία στους «δυτικούς» αλλά και από την δουλεία στους “μαυραγορίτες-τραπεζίτες”! Όχι άλλα 30 δις στους ληστρικούς τραπεζίτες! Να δοθούν σε μια Κρατική Τράπεζα ή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να μαζέψει όλα τα δάνεια των υπερδανεισμένων πολιτών, σε ένα “πακέτο” και με μηνιαία δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 του μηνιαίου μισθού τους!

"Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραϊμη, παρηγοριώμαστε μ’ έναν τρόπον ότι η τύχη μας έχεις τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε, τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν, κι όταν κάνουν αυτείνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν". Στρατηγού Μακρυγιάννη, Απομνημονεύματα.

"Ανακηρύσσω την 25η Μαρτίου 2011 ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, εθνική ημέρα εορτασμού της ελληνικής και αμερικανικής δημοκρατίας, και καλώ τον λαό των ΗΠΑ να την τιμήσουν με τις ανάλογες εκδηλώσεις και ενέργειες». Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Βιώνουμε την Ελληνική Επανάσταση του 2011, η οποία δεν είναι εναντίον κάποιου συγκεκριμένου «εχθρού», αλλά είναι μια εσωτερική εξέγερση των Ελλήνων από την «ετερονομία και προστασία των δυτικών», προς την «εθνική ελευθερία»! Έλληνες ψηλά το κεφάλι! Καμιά μεγάλη δυτική δύναμη δεν θα μας βοηθήσει το λέει και ο Σολωμός: Μοναχή το δρόμο επήρες, Εξανάλθες μοναχή. Δεν είν’ εύκολες οι θύρες, Εάν η χρεία τες κουρταλή”... Οι δυτικοί είναι μόνο “φιλοτομαριστές και φιλότουρκοι”. Μην παριμένετε τιποτα από την Δύση, αλλά ούτε από την Ρωσία. Μην ξεχνάτε ότι οι επαναστάτες του 1821 περίμεναν ματαίως την βοήθεια της Ρωσίας, που δεν ηρθε ποτέ! Μόνο στην Αμερική του κ. Ομπάμα μπορούμε να ελπίζουμε! Ήρθε η ώρα! Θα Νικήσουμε!

Δεν μπορεί η Ελλάδα να χρεοκοπεί και μια κάστα ολιγαρχικών-τραπεζιτών να κάνει «πάρτι πάνω στα συντρίμμια», που η ίδια κάστα δημιούργησε! Κοινωνική δικαιοσύνη Εδώ και Τώρα! Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα 78 δις από τους ληστρικούς-εκβιαστες-ψευδοτραπεζίτες και να τα δώσει στους πολίτες για αποπληρωμή των χρεών τους!

Τιμή και δόξα στον Κολοκοτρώνη, στον Κανάρη, στην Μπουμπουλίνα, στον Νικηταρά, στον Αθανάσιο Διάκο, στον Μιαούλη, και σε όλους τους ηρωικούς αγωνιστές, που πολέμησαν ανιδιοτελώς την ιδέα της Εθνικής Ανεξαρτησίας!

Όταν ακόμα και ο Μέγας Φιλέλληνας Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ομπάμα υποκλίνεται μπροστά στην Εθμική Ανεξαρτησία των Ελλήνων, και γιορτάζει μαζί με την Ελληνική Ομογένια την μεγάλη επέτειο, οι δικοί μας "γραικύλοι", "γιουσούφηδες", "γεννήτσαροι, "Βενετσιάνοι" και "χανούμισες" ποδοποτούνται μεταξύ τους για το ποιος θα "προδώσει την πατρίδα του σε τιμή ευκαιρίας"!

Καταπτυστοι οι δήθεν "Έλληνες ιστορικοί" τύπου Κουλούρη Χριστίνας και των "τσιρακιών του οθωμανισμού", που μαζεύει ο "Σκαι" προσπαθούν, ανενδοίαστα, να υποβαθμίσουν και να υποτιμήσουν την ένδοξη Ελληνική Επανάσταση και τους προταγωνιστές της! Μάλιστα πολλοί από αυτούς κρύβουν επιμελλώς την ύπαρξη του "κρυφού σχολείου" λες και τα Ελληνόπουλα μάθαιναν γράμματα στην αυλή του Πασσά με κάθε διευκόλυνση! Σήμερα στην Τουρκία είναι εύκολο να διδαχτεί η γλώσσα των Κούρδων; ; Σε όλες της περιόδους της τυραννίας πάντα υπάρχει μαι μορφή “κρυφού σχολείου”, όπου τα παιδιά μαθαίνουν κρυφά τα γράμματα!  Την προειδοπειούμε δημόσια, γιατί υπήρξε και του "κύκλου" της κ. Γιαννακου Μαριέττας, (αλλά όταν αρρώστησε η κ. Γιαννάκου δεν πήγε ποτέ να την συμπαρασταθεί - γιατί φυλάει μόνο το "τομάρι της", όπως πολλοί παρόμιοι του συναφιού της, ότι κάθε προδοσία έχει και τα "30 αργύρια", αλλά έχει και την "συκιά για να κρεμαστει"! Αυτά που της έμαθαν στα Δυτικά Πανεπιστήμια δεν ήταν ιστορία, αλλά διαστρέβλωση της ιστορίας, γιατί οι Δυτικοί πάντα έτρεφαν "σχέσεις" με τους Οθωμανούς. Αυτοί που της τα μάθαιναν γνώριζαν ότι φτειάχνουν έναν νεο-γεννήτσαρο, γιατί οι ίδιοι γνωρίζουν την αλήθεια! Έτσι αφού την έκαναν "νεο-γεννήτσαρο" την έστειλαν δήθεν να μας διδάξει, λες και δεν την/τους γνωρίζουμε!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αναστείλει την ιδιότητα της κ. Κουλούρη Χριστίνας ως Καθηγήτριας Ιστορίας Ελληνικού Πανεπιστημίου και αν θέλει η ίδια να πάει στην Τουρκιά, απόπου κατάγται φαίνεται να πει εκεί τις ασυναρτησίες της και όχι να την δείχνει και η κρατική ΝΕΤ στο επίσημο δελτίο της!Να παραπεμφθεί στην αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών με το ερώτημα της στέρησης Ιθαγένειας και της αντεθνικής δράσης!

Τη συμβολή της Ελλάδας, λίκνου της δημοκρατίας, στην ίδρυση και λειτουργία των Ην. Πολιτειών, επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε διακήρυξη για την ημέρα της ελληνικής ανεξαρτησίας. Αναλυτικά η διακήρυξη του προέδρου των ΗΠΑ: «Πριν 190 χρόνια η Ελλάδα επανέκτησε την ανεξαρτησία της και αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στην Ιστορία σε σύμβολο δημοκρατίας. Η Αμερική αναγνωρίζει αυτή τη στιγμή ορόσημο για το λίκνο της δημοκρατίας. Γιορτάζουμε επίσης τη θερμή φιλία μας με την Ελλάδα και τη διαχρονική επιρροή της ελληνικής κουλτούρας στη χώρα μας.

Οι ιδρυτές της Αμερικής που οραματίζονταν μα νέα διακυβέρνηση αντλούσαν από τις βασικές δημοκρατικές αρχές που αναπτύχθηκαν στην αρχαία Ελλάδα. Στην πορεία των αιώνων οι αρχές αυτές - δημοκρατία, ισότητα και ελευθερία - έχουν εμπνεύσει τους πολίτες μας και ολόκληρο τον κόσμο.Η σχέση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα υπερβαίνει τις κοινές αξίες μας και ενδυναμώνεται από την ξεχωριστή επιρροή της ελληνικής κουλτούρας στη ζωή μας. Από την αρχιτεκτονική των ιστορικών μνημείων μας, τη φιλοσοφία και τη λογοτεχνία που διδάσκεται στις μαθητικές αίθουσες, η Αμερική αντλεί γνώση από τις βαθιές πνευματικές παραδόσεις των Ελλήνων. Η ελληνική ομογένεια έχει διατηρήσει τα καλύτερα της παράδοσής της, και ταυτόχρονα έχει εμπλουτίσει τον εθνικό μας χαρακτήρα. Αυτή η σχέση αυτή ανάμεσα στις δυο χώρες και τους λαούς τους δεν περιορίζεται στο παρελθόν, αλλά αφορά και το κοινό μέλλον και τη δέσμευση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ως φίλοι και σύμμαχοι». Με αυτό το σκεπτικό, ολοκληρώνει ο Αμερικανός πρόεδρος: «ανακηρύσσω την 25η Μαρτίου 2011 ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, εθνική ημέρα εορτασμού της ελληνικής και αμερικανικής δημοκρατίας, και καλώ τον λαό των ΗΠΑ να την τιμήσουν με τις ανάλογες εκδηλώσεις και ενέργειες».

Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου των Βρυξελλών!

Οι αποφάσεις της Συνόδου δικαιώνουν τη στρατηγική μας, λέει ο πρωθυπουργός. Την ικανοποίησή του από τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι δικαιώνονται οι ελληνικές προσπάθειες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο. «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: η Ευρώπη θα στηρίξει τις χώρες της ευρωζώνης με κάθε τρόπο» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ διαβεβαίωσε ότι το «Σύμφωνο για το Ευρώ» δεν αφορά σε νέα μέτρα για την Ελλάδα.


Αν η Αμερικανική Επανάσταση το 1776 απελευθέρωσε την Αμερική και κατάργησε την δουλεία των πολιτών, η Ελληνική Επανάσταση του 1821 απελευθέρωσε την Ελλάδα από την δουλεία στους Τούρκους, σήμερα η Ελληνική Επανάσταση του 2011 απελευθερώνει διπλά και από την δουλεία στους «δυτικούς» αλλά και από την δουλεία στους μαυραγορίτες-τραπεζίτες!

Ειδάλλως, αν θέλετε η «εκμετάλλευση του εργάτη», σύμφωνα με την Μαρξιστική θεωρία, σήμερα και λόγω της ανάπτυξης της τεχνικής και της τεχνολογίας, έχει μετατεθεί στην «εκμετάλλευση όλων των πολιτών» μέσω των εκβιαστικών-ληστρικών επιτοκίων»! Στην ουσία ενώ ζούμε σε μια δήθεν μετα-μαρξιστική εποχή, οι πρακτικές των τραπεζιτών οδηγούν τους πολίτες σε μια «σύγχρονη μεσαιωνική κοινωνία σκλάβων», όπου οι πολίτες συνεχώς εργάζονται για να αποπληρώσουν δήθεν το «χρέος τους προς τις τράπεζες», το οποίο είναι ένα τεχνικό-εκβιαστικό κατασκεύασμα των ίδιων των τραπεζιτών για να ξανα-υποτάξουν σε μια νέου τύπου σκλαβιά, την «οικονομική σκλαβιά» τους πολίτες που απελευθερώθηκαν από την Αμερικανική, την Γαλλική και την Ελληνική Επανάσταση ενάντια στην τότε φεουδαρχία και ολιγαρχία! Επομένως όλες οι ενέργειες των τραπεζιτών-εκβιαστών με επιτόκια δανεισμού πέραν του 5% (όπως θεσπίστηκαν από την αρχαιότητα) είναι ενάντια στην σημερινή Συνταγματική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και ως εκ τούτου αντισυνταγματικές, έκνομες και παράνομες!
Ακόμα και σε εθνικό επίπεδο, οι ενέργειες αυτές των σύγχρονων τραπεζιτών-μαυραγοριτών είναι αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές παράνομες, ανήθικες, εμπίπτουν στις διατάξεις περί παράνομου, ταχύτατου και ανήθικου πλουτισμού, στις διατάξεις περί εκβιασμού, στις διατάξεις περί κατάλυσης της ατομικής ελευθερίας (αφού ο πολίτης έχει μετατραπεί σε νεο-σκλάβο των τραπεζιτών, αφού δίνει στις τράπεζες πάνω από το 1/3 του μισθού του μηνιαίως).
Ας σημειώσουμε ότι οι τραπεζίτες δεν δανείζουν «δικά τους χρήματα», αλλά διαχειρίζονται τις καταθέσεις των πολιτών. Έτσι, «συν τω χρόνω» οι «διαχειριστές-τραπεζίτες», μεταμορφώθηκαν σε «εκβιαστές –τραπεζίτες», απομυζώντας ανήθικα κέρδη με τα υψηλά επιτόκια, τα οποία «ενθυλάκωναν» ως «μπόνους» ως αμοιβές» ως υπερκέρδη και έφτασαν σε πλήρη ασυδοσία σήμερα. Με άλλα λόγια οι τραπεζίτες δανείζουν τον πολίτη με χρήματα που έχει καταθέσει ο πατέρας του, ο αδερφός του ο συγγενής του ο φίλος του, ο συμπολίτης του κλπ… Αλλά επειδή σήμερα έχουμε αποξενωθεί –κακώς- μεταξύ μας, παρεμβαίνει ο «μεσάζων-τραπεζίτης», ο οποίος εκμεταλλευόμενος την δικιά μας οικογενειακή – φιλική αποξένωση, την ανυπαρξία ελέγχων, αλλά και από απληστία οδηγείται να γίνει «εκβιαστής-τραπεζίτης». Επομένως η διάρρηξη οικογενειακών σχέσεων (βλέπε βιομηχανία διαζυγίων), φιλικών σχέσεων, σχέσεων συντροφικότητας, ρίχνουν νερό στον μύλο του εκβιαστή-τραπεζίτη!

Περιμένουμε και την έμπρακτη βοήθεια των ομογενών και των Ελλήνων της διασποράς: Έλληνα, Πατριώτη, Δημοκράτη, όπου και να βρίσκεσαι, οφείλεις τώρα να έρθεις στην Ελλάδα έστω για λίγες μέρες ή στείλε τα παιδιά σου! Η παρουσία σου θα αναπτερώσει το ηθικών των συμπατριωτών σου! Σήκωσε, έστω και μόνος σου την Ελληνική σημαία και στη τελευταία ακρογιαλιά της Ελλάδας! Τα νησιά είναι δικά σου! Προστάτεψέ τα με την παρουσία σου, γίνε ένας σύγχρονος Ακρίτας!
Σύνθημά μας είναι: Να «βουλιάξουν» τα ελληνικά νησιά μας από Έλληνες ομογενείς τουρίστες! Ο τολμών νικά!
Οι δημοκρατικοί δεσμοί ΗΠΑ και Ελλάδας είναι διαχρονικοί. Ας μην ξεχνάμε ότι στις 4 Ιουλίου 1776 συγκαλείται συνέλευση των Αμερικανών στη Φιλαδέλφεια, όπου ψηφίζεται η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, η οποία στηρίζεται στις πολιτικές ιδέες του Διαφωτισμού. Ο δε Διαφωτισμός στηρίζεται στις αρχές της αρχαίας Ελληνικής και Αθηναϊκής Δημοκρατίας Πρωταγωνιστές στη σύνταξη της Διακήρυξης υπήρξαν ο Βενιαμίν Φραγκλίνος και ο Τόμας Τζέφερσον.
Αν η Αμερικανική Επανάσταση το 1776 απελευθέρωσε την Αμερική και κατάργησε την δουλεία των πολιτών, η Ελληνική Επανάσταση του 1821 απελευθέρωσε την Ελλάδα από την δουλεία στους Τούρκους, σήμερα η Ελληνική Επανάσταση του 2011 απελευθερώνει διπλά και από την δουλεία στους «δυτικούς» αλλά και από την δουλεία στους μαυραγορίτες-τραπεζίτες!

Σε τέτοιες στιγμές που η πατρίδα μας δοκιμάζεται δεν πρέπει να υπάρχει καμιά λύπηση σε κάθε είδους προδότη! Οι Δυτικοί τώρα, αφού δεν μπόρεσαν να υποτάξουν τους Έλληνες με την βοήθεια των Τούρκων, προσπαθούν να το κάνουν με την βοήθεια των Τραπεζιτών!

Το ακόμα τούτη την Άνοιξη ραγιάδες ραγιάδες… δεν θα ξανα-ακουστεί. Εθνική και Ατομική Ελευθερία Εδώ και Τώρα!
Ο τολμών νικά!

Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος

www.koutsoukos-anastasios.gr
http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: