Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Kατάλαβες τώρα...?

Για να ξεστραβωθούμε όσοι από εμάς τους ψηφίζουμε:
Ενδιαφέρουσες απόψεις για θεώρηση από διάφορες οπτικές γωνίες προβληματισμό και συζήτηση!!

Κατάλαβες τώρα... γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση"?
Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους που απλώσανε στη χώρα σου, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτι του Χριστοφοράκου.
Κατάλαβες τώρα... γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ΑΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν σε διάστημα δύο (2) μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ)? Για να βρουν άνετα χώρο χωρίς προσπάθεια τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...
Κατάλαβες... τώρα γιατί έκαψαν τα δάση σου μαζί και την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ?
Για να ξεπουλήσουν πιο εύκολα την Πατρίδα σου και να καταστρέψουν τον πολιτισμό σου!
Κατάλαβες... τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες? Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου. Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.
Κατάλαβες... τώρα, γιατί γουστάρουν τόσο την ..."ελεύθερη αγορά"? Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της Γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι μου από τη γυάλα σου και σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα που έχουν τους δικούς τους κανόνες διατροφής.
Κατάλαβες... τώρα γιατί κάνανε βιλαέτι τους την Εθνική σου Οδό? Θέλεις 20 και πλέον διόδια για να πας από την Αθήνα στη Θεσσαλλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση του κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον εργολάβο.
Κατάλαβες... τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα ...χαζοκούτια?  Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των ... σίριαλ. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τους πρωινούς πουλημένους στις μεσημεριανές χαζοβιόλες και στους απογευματινούς πληρωμένους τελάληδες της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ και κάθε μέρα, μια θλιοβερή παρέλαση υπερκετιμημένων "τίποτα" με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.
Κατάλαβες.... τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος? Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στο θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" του τόπου σου. Έτσι στο θέατρο που λέγεται ... Βουλή δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι ...θεατρίνοι.
Αγαπητοί φίλοι, Αν βρείτε το παραπάνω κείμενο ενδιαφέρον και πραγματικό παρακαλείσθε να το προωθήσετε.
Στις μέρες που ζούμε η ενημέρωση είναι μια μορφή αντίστασης που μας την προσφέρει ευτυχώς το διαδίκτυο! Εκμεταλλευτείτε το!!
Πηγή


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: