Σελίδες

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Αιφνιδιαστική προκήρυξη εκλογών;;

 Από τον Ακτιβιστή


για τις 3 Απριλίου τις προσεχείς λίγες μέρες σύμφωνα με χθεσινοβραδυνές πληροφορίες.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου, μπροστά στο ογκούμενο κύμα αντίδρασης των πολιτών στις ραγδαία διαμορφούμενες συνθήκες στην οικονομία,έχει αποφασισει σύμφωνα με πληροφορίες την άμεση διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών για τις 3 Απριλίου.
Με τον τρόπο αυτό το πολιτικό σύστημα ελπίζει ότι θα κερδίσει πολύτιμο χρόνο στην προσπάθεια που καταβάλει για να επιβιώσει.Παράγοντες όλων τών κομμάτων που σήμερα αντιπροσωπεύονται στη Βουλή ελπίζουν ότι μέσα από τη διαδικασία των εκλογών θα ....  σχηματιστεί μία κυβέρνηση με συμμετοχη περισσοτέρων του ενός κομμάτων η οποία θα έχει περισσότερες δυνατότητες αντιμετώπισης των λαικών αντιδράσεων.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση ευελπιστεί σε ένα ευνοικό γι αυτήν αποτέλεσμα στη σύνοδο κορυφής της 25 ης Μαρτίου, το οποίο θα μπορέσει να αξιοποιήσει αυνοικά γι αυτήν την τελευταία εβδομάδα πρό των εκλογών.

Την εικόνα συμπληρώνει η κατάσταση η οποία επικρατεί στο αντι-συστημικό και αντιμνημονιακό στρατόπεδο μέσα στη χώρα, το οποίο αν και αποτελεί πολιτικά τη συντριπτική πλειοψηφία, βρίσκεται και πάλι ανέτοιμο να αρθρώσει εννιαίο πολιτικό λόγο και να δώσει πρός τους πολίτες συγκεκριμένη πολιτική πρόταση υπέρβασης της παρούσας κατάστασης.

Οι ενδημικές ασθένειες σε πολλούς χώρους που συνθέτουν τις λεγόμενες πρωτοβουλίες και κινήματα πολιτών, με τους παρορμητικούς αρχηγισμούς και τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, εμποδίζουν μέχρι στιγμής τη συγκρότηση ενός εννιαίου μετώπου Ανατροπής που θα δικδικήσει κυρίαρχο ρόλο στις εξελίξεις.

Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή στούς μεγάλους οικονομικούς παράγοντες και στα συμβατικά κόμματα οι οποίοι από κοινού εκμεταλεύονται και συχνά διευκολύνουν την εκδήλωση τέτοιου είδους τακτικών, οι οποίες ασφαλώς όσο συνεχίζονται θα επιμηκύνουν το χρόνο επιβίωσης του μισογκρεμισμένου πολιτικού συστήματος.

Τα μηνύματα αντίθετα που στέλνει ο οργισμενος πολίτης είναι άκρως ενθαρρυντικά, όπως φάνηκε και από την προχθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Αθήνα, που ξεπέρασε σε μαζικότητα κάθε προηγούμενο.Απομένει η αποφασιστικότητα των πολιτών για ανατροπή της σημερινής κατάστασης να μετουσιωθεί σε πολιτική έκφραση η οποία θα προσφέρει στον τόπο τη λύτρωση από τη πρωτοφανή βαρβαρότητα την οποία βιώνει.

stopcartel Newsdesk


http://enomenoiblogers.blogspot.com

2 σχόλια:

diaskronos είπε...

Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
Προτείνουμε:
Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3μ.μ. μέχρι τις 11μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο:
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
Προτείνουμε ακόμα μια φωτοσύνθεση του χάρτη της Ελλάδας με στάμπα « ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» μια φωτοσύνθεση είναι στην αρχική σελίδα του blog όποιος θέλει μπορεί να την πάρει .
Με αυτό τον τίτλο που είναι φανταζόμαστε λίγο πολύ αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των bloggers και φυσικά ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και απόψεις αλλά και να δώσει και άλλες προτάσεις. (Στην ανάλυση προφανώς δεν γίνεται όλοι να συμφωνήσουν με ένα κείμενο ή τουλάχιστον προς το παρών είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλει προετοιμασία.)
Α) Είναι ένας τρόπος να ακουστούμε από όλους ,πιο μακριά και πιο έντονα.
Β) θα είναι μια δοκιμή και για επόμενη μαζική διαμαρτυρία ή προβολή κάποιου εθνικού ή κοινωνικο-πολιτικού ή οικονομικού ζητήματος.
Γ) Η φωνή μας θα φτάσει και στο εξωτερικό και στις Βρυξέλλες πιο δυνατή.
Δ) Εάν κάποιος διαφωνεί ή τώρα ή σε επόμενη παρόμοια κίνηση είναι ελεύθερος προφανώς να μη συμμετέχει είναι πέρα για πέρα επιλογή και δικαίωμα του καθενός .
Όλοι μας να ενημερώσουμε όλα τα φιλικά μας αλλά και όσα μπορεί ο καθένας για την κίνηση αυτή. Είναι μια πρόταση που δεν κρύβει καμία ύπουλη σκοπιμότητα παρά αυτά και μόνο που γράφουμε. Την πρόταση την κάνουμε με ειλικρίνεια και χωρίς άλλο στόχο ή σκοπό. Θεωρήσαμε σωστό να την διακινήσουμε μέσω σχολίων γιατί δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο. Συνάδελφοι (αν στέκει ) bloggers η Χώρα μας πνίγεται …κάτι μα κάτι πρέπει να γίνει.
Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε το e-mαιl: diaskronos@gmail.com
Η ομάδα του galaxiako.blogspot.com : diskronos, anarxos, antromeda, kiklonas, anarxosimoritis
ΥΓ Εάν κάποιος (οποιοσδήποτε) θέλει το ονοματεπώνυμο μας θα το δώσουμε με το e-mail. Δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να ζητήσουμε το δικό του για να μην υπάρχουν αμφιβολίες .

marianaonice είπε...

Μοιάζει καλή πρωτοβουλία μιας συλλογικής έγγραφης διαμαρτυρίας των bloggers που διαφωνούν με τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα.
Όμως νομίζω ότι μέχρι την 2 Μαρτίου αυτό δεν θα προλάβει να διαδοθεί και να υλοποιηθεί στην έκταση που θα έπρεπε.
Ίσως μια μακρινότερη ημερομηνία για να προωθηθεί και διαδοθεί η ιδέα και από άλλους bloggers που επιθυμούν να συμμετέχουν, θα ήταν πιο υλοποιήσιμη.