Σελίδες

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Οι βουλευτές αποτελούν πανίσχυρη συντεχνία


Από τη City Press 

Θεωρούμε σωστή την παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου, ο οποίος δήλωσε ότι στη Βουλή επικρατεί συντεχνιακή λογική, με αποτέλεσμα να δίνεται προτεραιότητα στην ικανοποίηση διαφόρων συντεχνιών σε βάρος των πολιτών. Αφορμή για την παρέμβαση του υπουργού Υγείας αποτέλεσε η γνωστή διαμάχη που έχει ξεσπάσει για την αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
«Χρυσό κλουβί»
Κατά την άποψή μας, η συντεχνιακή λογική της Βουλής πρέπει να αποδοθεί στο γεγονός ότι οι περισσότεροι βουλευτές έχουν μετατραπεί σε μια πανίσχυρη συντεχνία. Η «συντεχνία των συντεχνιών» είναι λογικό να εξυπηρετεί τις συντεχνίες σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.
Οι βουλευτές ψηφίζουν την αύξηση της φορολογίας και την αυστηροποίηση του φορολογικού συστήματος, οι ίδιοι, όμως, συνεχίζουν να εξαιρούν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους από τη φορολογία. Έχουν ταμπουρωθεί πίσω από τα φορολογικά τους προνόμια σε μια περίοδο κατά την οποία ζητούν από τους φορολογούμενους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Ανάλογη είναι η προσέγγισή τους και σε ζητήματα εισοδηματικής πολιτικής. Από τη μια καταργούν 3 από τους 14 μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και από την άλλη αναπληρώνουν τις όποιες μειώσεις στο εισόδημά τους με τις ειδικές αμοιβές για την αυτονόητη συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές. Τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη προωθούν τώρα τη δραστική περικοπή των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς, φυσικά, να ασχολούνται με την επιδοματική πολιτική που ισχύει για τους βουλευτές. Οι τελευταίοι εξασφαλίζουν με τους κατάλληλους χειρισμούς μηνιαίες καθαρές αποδοχές της τάξης των 10 χιλιάδων ευρώ, ποσό που είναι εξωφρενικό με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του ελληνικού Δημοσίου και τη δρακόντεια πολιτική που εφαρμόζεται με την ψήφο των βουλευτών.
Η πολιτική υποκρισία της συντεχνίας των βουλευτών εκφράζεται και στις ασφαλιστικές, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που ισχύουν για τους βουλευτές. Οι συντάξεις περικόπτονται και οι ασφαλιστικές προϋποθέσεις γίνονται πιο αυστηρές για εκατομμύρια εργαζόμενους, οι βουλευτές, όμως, εξακολουθούν να έχουν προκλητικά ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά προνόμια.
«Τζαμπατζήδες»
Είναι τέτοια η πολιτική τύφλωση των κυβερνητικών στελεχών και των βουλευτών, ώστε ετοιμάζονται να ποινικοποιήσουν τη μη πληρωμή διοδίων στις εθνικές οδούς ή των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες τη στιγμή που έχουν εξασφαλίσει για τους εαυτούς τους δωρεάν αυτοκίνητο πολυτελείας, και μάλιστα με οδηγό.
Απομονωμένοι σε ένα «χρυσό κλουβί» που επιδοτείται σε ετήσια βάση με πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα του ελληνικού λαού, οι βουλευτές λειτουργούν και σαν πολιτικό πλυντήριο για όλα τα κυβερνητικά σκάνδαλα. Μετατρέπουν με την ψήφο τους σε νόμους του κράτους τις πιο προκλητικές «αρπαχτές», από την προμήθεια άχρηστων γερμανικών υποβρυχίων μέχρι τη σχεδόν δωρεάν εκχώρηση του εθνικού οδικού δικτύου σε ομίλους κατασκευαστικών εταιρειών.
Έτσι όπως λειτουργεί το κοινοβουλευτικό μας σύστημα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια χωρίς προηγούμενο έκρηξη λαϊκής δυσαρέσκειας.


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: