Σελίδες

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Στο αυτόφωρο και για ένα λάθος στη φορολογική δήλωση!


Στη χρεοκοπημένη Ελλάδα –όπου κανείς δεν θεωρείται υπεύθυνος για τη χρεοκοπία και όλοι οι υπαίτιοι παραμένουν στις θέσεις τους- δεν μπορεί να καταδικαστεί κανείς. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του είναι υπεύθυνοι για την ανομία που κυριαρχεί στη χώρα, αφού κουρέλιασαν την έννοια της δικαιοσύνης. Από την στιγμή που η χρεοκοπία αντιμετωπίζεται ως κακό μάτι ή φυσικό φαινόμενο -και δεν τιμωρείται κανείς γι’ αυτήν-, ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να παραμένει ατιμώρητος. Δεν μπορεί να παραμένουν ατιμώρητοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας και να τιμωρείται ο μαγαζάτορας που δεν κόβει απόδειξη.
Του Νεκτάριου Β. Νώτη

Τον κίνδυνο να βρεθούν ξαφνικά κατηγορούμενοι δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν απλοί και κάθε άλλο παρά ύποπτοι φορολογούμενοι, με βάση τις τελικές ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Η αυστηροποίηση των ποινών πήρε τελικά το πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο και προβλέπεται πλέον αυτόφωρο από το πρώτο ΕΥΡΩ και φυλάκιση έως και 20 ετών, για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Φαίνεται, όμως, ότι οι συντάκτες και εμπνευστές του νέου κειμένου έδειξαν υπερβολικό ζήλο, αφού στις αυστηρές αυτές ποινές περιλαμβάνουν ακόμα και έναν χαμηλοσυνταξιούχο ή χαμηλόμισθο ! Δείτε γιατί:

Στο ενημερωτικό σημείωμα για το νομοσχέδιο αναφέρεται – μεταξύ άλλων – ότι:

Θεσπίζεται ως διαρκές και επομένως, ως συνεχές αυτόφωρο, το αδίκημα της φοροδιαφυγής με την παράλειψη υποβολής ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης στη φορολογία εισοδήματος. 



Τι σημαίνει αυτό;


Ότι αν κάποιος φορολογούμενος, ο οποίος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει λογιστή για να του συμπληρώσει τη φορολογική δήλωση, κάνει κάποιο λάθος σε ένα ή περισσότερα κουτάκια του εντύπου, τότε το Δημόσιο έχει τυπικά τη δυνατότητα να κινήσει εναντίον του τη διαδικασία του αυτόφωρου ! Από το υπουργείο οικονομικών διευκρινίζουν ότι – για να αποφευχθούν τέτοιες περιπτώσεις – θα προβλέπεται στο κείμενο του νομοσχεδίου συγκεκριμένη προθεσμία και δεύτερη ευκαιρία για διορθώσεις. Το ζητούμενο, βέβαια, εδώ είναι αν οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν και θα γνωρίζουν πώς να προχωρήσουν στις απαραίτητες μεταβολές των στοιχείων αυτών.
http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=1137882


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr
http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μηπως ειναι καλλιτερα να κανουμε ΟΛΟΙ ΛΑΘΟΙ στις δηλωσεις μας????
Ρωταω....