Σελίδες

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


διαδηλωτές, στρατός που επεμβαίνει....σας θυμιζει κατι;
Όπως θα διαπιστώσετε μετά το πρώτα τρία-τέσσερα  λεπτά του βίντεο όπου παρουσιάζεται μία κανονική στρατιωτική άσκηση, ο στρατός μας έχει πλέον κανονικά "ΜΑΤ και ΜΕΑ " και προφανώς θα έχει και τον δικό του...Αρκουδέα, για να θυμηθούμε και τα συνθήματα του παρελθόντος!
Πρωτοφανή γελοιοποίηση υπέστη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Μπεγλίτης δηλώνοντας πλήρη άγνοια για την στρατιωτική άσκηση Καταστολής Πλήθους που διεξήχθη από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία στο Κιλκίς. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, συνέχισε να ψεύδεται, ακολουθώντας την πεπατημένη των ανακοινώσεων του ΓΕΣ για το εν λόγω θέμα, για τις οποίες εννοείται ότι έχει πλήρη γνώση ως αρμόδιος υπουργός, δηλώνοντας:
«Ζητήσαμε πλήρη πληροφόρηση για το θέμα. Σε καμιά περίπτωση η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας δεν συναίνεσε σε ασκήσεις εδάφους είτε του ΝΑΤΟ είτε Ε.Ε. που να συνδέονταν με την εσωτερική κατάσταση και τις εσωτερικές οικονομικές-κοινωνικές εξελίξεις. Ζήτησα ενημέρωση. Ζήτησα να σταματήσει η άσκηση».
Με αυτό τον τρόπο επέλεξε να φορτώσει την πολιτική ευθύνη για τον σχεδιασμό και εκτέλεση της συγκεκριμένης άσκησης στο ΓΕΣ και στον αρχηγό Φραγκούλη Φράγκο, προσωπικά.
Επίσης, ο υπουργός Π.Μπεγλίτης επέλεξε να γελοιοποιηθεί δείχνοντας αιφνιδιασμό από τις επερωτήσεις των κομμάτων της Αριστεράς και έτοιμος «να πάρει την κατάσταση στα χέρια του», διατάζοντας σήμερα, ημέρα Τετάρτη 10-2, τον τερματισμό μιας άσκησης που διεξήχθη την προηγούμενη Παρασκευή. Ευαισθησία κατόπιν εορτής..
Ταυτόχρονα, ο Π.Μπεγλίτης παρουσιάζει προς την κυβέρνηση και την κοινωνία ένα πρόσωπο υπουργού Απόντος.
Πραγματικά, είναι δυνατόν ο αναπληρωτής υπουργός να μην γνωρίζει τίποτε για την άσκηση Καταστολής Πλήθους όταν το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει βγάλει από την προηγούμενη βδομάδα (5) ανακοινώσεις, έχει γίνει θέμα στα κανάλια, στα ραδιόφωνα, στις εφημερίδες και στα ηλεκτρονικά μπλογκ;
Μα κύριε Μπεγλίτη, το ΓΕΣ σε συνεννόηση μαζί σας δεν ήταν να βγάλει στις αρχές της προηγούμενης βδομάδας ανακοίνωση-διάψευση της πρώτης ανακοίνωσης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, την οποία έβγαλε τελικά την επόμενη μέρα, μετά τις νέες αποκαλύψεις μας για την άσκηση, και η οποία έκανε λόγο για μονάδες προστασίας στρατιωτικών εγκαταστάσεων και παρέμβασης ανάμεσα σε συγκρουόμενες ομάδες ;
Εμείς πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνολικά επέλεξε να γελοιοποιήσει τον αναπληρωτή υπουργό Π.Μπεγλίτη στο πλαίσιο επιχείρησης τρομοκράτησης του λαού μας.
Το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση σε όσους αμφισβητούν και αντιμάχονται την ακραία αντεργατική πολιτική, μέσω των δηλώσεων του Π.Μπεγλίτη και του ΓΕΣ, της συνέντευξης του απόστρατου συνταγματάρχη Μυλωνάκη στην εκπομπή του MEGA Σαββατοκύριακο, και τελικά μέσω του σχετικού βίντεο, για να το πούμε απλά και λαϊκά, είναι το εξής:
μαζευτείτε, μην αμφισβητείται το Μνημόνιο και τον Κοινωνικό Μεσαίωνα που καθημερινά ψηφίζουμε γιατί είμαστε αποφασισμένοι να κατεβάσουμε ακόμη και τον στρατό στο δρόμο!
Για αυτό λοιπόν η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διέρρευσε το βίντεο της άσκησης Καταστολής Πλήθους.
Εξάλλου, ήδη η κυβέρνηση επέβαλε στρατιωτικό νόμο στις Σέρρες απαγορεύοντας την κίνηση αγροτικών οχημάτων, κατάργησε το Πανεπιστημιακό Άσυλο με πρόσχημα την κατάληψη της Νομικής από τους μετανάστες απεργούς πείνας, διέταξε τα ΜΑΤ να επιβάλλουν καθεστώς κατοχής στην Κερατέα.
Είναι οι ίδιοι οι άνδρες των ΜΑΤ που την Πρωτοχρονιά εύχονταν στους διαδηλωτές της Κερατέας «νέους και περισσότερους Γρηγορόπουλους». Το Δεκέμβρη του 2008, η κυβέρνηση της ΝΔ, ΘΕΛΗΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΕ να κατεβάσει τον στρατό για να καταστείλει την εξέγερση, εξαιτίας των αντιδράσεων φαντάρων και μονίμων.
Ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός έχει έτοιμο το νομικό οπλοστάσιο για να χρησιμοποιήσει στρατιωτικές δυνάμεις  για την καταστολή κοινωνικών κινημάτων:
  • Στον νόμο για τους Επαγγελματίες Οπλίτες που ψήφισαν μαζί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ υπάρχει διάταξη που προβλέπει τη δραστηριοποίηση του στρατού σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, μεταξύ άλλων σε περιπτώσεις καταλήψεων δημοσίων κτιρίων και διασάλευσης της οικονομικής ζωής του τόπου.
  • Στην Ε.Ε. υπάρχει πλούτος νόμων και αποφάσεων Συνόδων, ενώ υπήρχε και ειδική ρύθμιση στο Ευρωσύνταγμα.
  • Τέλος, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα, στην οποία συμμετείχαν  και ψήφισαν οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας, αποφασίστηκε το Νέο Δόγμα που προβλέπει παρέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων της Συμμαχίας για την καταστολή κοινωνικών εξεγέρσεων που προκλήθηκαν από την οικονομική κρίση και απειλούν το αστικό καθεστώς εξουσίας.
Αν η ανατροπή της Χούντας των Συνταγματαρχών άρχισε από την Κατάληψη της Νομικής και την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, οδήγησε στη Μεταπολίτευση των διευρυμένων εργατικών και κοινωνικών διεκδικήσεων, κλείνοντας τα τανκς και τις αύρες του Καραμανλή στα στρατόπεδα, σήμερα ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός επιδιώκει μια ιστορική ρεβάνς, προωθώντας την στρατηγική ήττα και διάλυση του  εργατικού κινήματος.
Η ισοπέδωση των εργατικών και κοινωνικών κατακτήσεων θα γίνει αν χρειαστεί και με την χρήση στρατιωτικών δυνάμεων.
Οι δηλώσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ που αναζητούν ευθύνες και μιλούν για πιθανότητα λάθους ή ενδεχόμενης παρανομίας των στρατιωτικών είναι υποκριτικές και αποπροσανατολιστικές. Τα τελευταία (5) χρόνια, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, διεξάγονται αυτού του είδους οι ασκήσεις που βασίζονται σε συγκεκριμένο Μνημόνιο Καταστολής Πλήθους , με την πλήρη συνεργασία στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας.
Το συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει είναι ότι η αντιδραστική πολιτική που επιβάλλουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και ο κόσμος του πλούτου προϋποθέτει την αντιδραστική μετάλλαξη του στρατού, που ετοιμάζεται να επέμβει ενάντια στον εχθρό λαό.  Υπάρχει μια μαύρη κλωστή που συνδέει την τη βίαιη αντεργατική πολιτική, με την έξαρση της βίας της κρατικής τρομοκρατίας.    
Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΣ
Η πρόταση που εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απευθύνουμε σε όλα τα τμήματα του κινήματος είναι η συμμετοχή όλων στην ανάπτυξη ενός κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό. Η κλιμάκωση της αμφισβήτησης και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των φαντάρων. Η κατοχύρωση του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ των ΦΑΝΤΑΡΩΝ.
Με επιτροπές φαντάρων, βγαίνοντας μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, με γράμματα καταγγελίας στις εφημερίδες και στα μπλογκ, με συλλογικούς αγώνες να τους δείξουμε ότι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ.
Αντίθετα η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία πρέπει να μας υπολογίζει περισσότερο γιατί εμείς ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΡΈΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ που αγωνίζονται για τα κοινά μας δικαιώματα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

http://enomenoiblogers.blogspot.com

3 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Πα να πει, αυτοι προσπαθουν να δημιουργήσουν εγκληματίες και οχι πολεμιστες.....

marianaonice είπε...

Έρχονται δύσκολα χρόνια Ρίκη...
Δεν ξέρουμε ακόμη τι μας ετοιμάζουν.
Τα παιδιά μας λυπάμαι.

inter-notes είπε...

Τον έχω ικανό τον Μπεγλίτη να μη γνώριζε, αφού όλοι αυτοί ζουν σε άλλο σύμπαν...όπου κατοικούν πλάσματα (προφανώς όχι ανθρώπινα) με ξύλινη γλώσσα και ψυχή και μάτια διαφθοράς...
Ευτυχώς ο κόσμος "ξυπνάει" και δυστυχώς θα ζήσουμε στιγμές Κερατέας...