Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011 Oι εκδηλώσεις γιά το Ολοκαύτωμα αντικατέστησαν τις εκδηλώσεις γιά την 25η Μαρτίου 1821 ?

Από το Στοχασμό Πολιτική 

'Aνεπιθύμητοι'' οι...'Ελληνες και οι Ελληνοαμερικανοί γιά να τιμούν την εθνική τους επέτειο στο γενικό προξενείο μας στη Νέα Υόρκη, αλλά ευπρόσδεκτοι οι Αμερικανο-Εβραίοι, γιά να τιμάται το Ολοκαύτωμα !!!
Στις 10 Φεβρουαρίου 2011, έγινε η καθιερωμένη εκδήλωση γιά το Ολοκαύτωμα, που διοργάνωσε το γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη... Παρόντες, περίπου 60 καλεσμένοι, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, Αμερικανοεβραίοι.
Εκεί και ο αρχιεπίσκοπός μας, Δημήτριος.

Δόθηκε και μικρή θεατρική παράσταση.
Ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν ολίγων από τους καλεσμένους, στην προξενική κατοικία.

Καλεσμένος και ο αξιωματούχος του ελληνικού σύλλογου ''Αργοναύτες'', που ''γιά ψύλου πήδημα'', χαραχτηρίζει και συκοφαντεί γραπτά, Ελληνοαμερικανούς, Οργανώσεις και ελληνικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ (και στην Ελλάδα), ως ''λυσσαλέους αντισημίτες'', ''αντιαμερικανούς'', ''παρανοϊκούς'', ''ξενόφοβους'' κ.ά. (Υποθέτουμε τον κάλεσε η εντιμ. γενική πρόξενος της Ελλάδας, γιά να ''επιβραβεύσει'' τις πράξεις του).Τα χρήματα των Απόδημων Ελλήνων γιά το ''ομόλογο της Διασποράς'', η κυβέρνηση του GAP, τα θέλει σε επιταγές ή μετρητά; 
ΗΠA: ''Βράζει'' η Ομογένεια... Αγανάκτηση και απογοήτευση G. A. Papandreou''ΜΠΡΑΒΟ'', στον πρωθυπουργό της Ελλάδας GAP, στον υπουργό Εξωτερικών και στους ''άξιους'' διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ: 
Κατάργησαν τις δεξιώσεις-εκδηλώσεις γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τις αντικατέστησαν με εκδηλώσεις γιά το...Ολοκαύτωμα ή προς ''τιμήν'' Ελλήνων...υπουργών-πολιτικών. (Παρά την εντυπωσιακή δουλοπρέπεια του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και των διπλωματικών μας αποστολών στις ΗΠΑ, ΔΕΝ είδαμε -ως αντάλλαγμα- έστω ΜΙΑ εκδήλωση στην πρεσβεία ή στα προξενεία του Ισραήλ στις ΗΠΑ ή σε εβραιοαμερικάνικη Οργάνωση, γιά τα ελληνικά ''Ολοκαυτώματα'' ή άλλα ελληνικά ζητήματα) Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, κατάργησε (2010) τις καθιερωμένες δεξιώσεις-εκδηλώσεις στις πρεσβείες και στα προξενεία της Ελλάδας, γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, υποτίθεται γιά ''λόγους οικονομίας'', αλλά και ''γιά λόγους συμβολισμού''.
Ακόμα και όταν Ομογενείς προθυμοποιήθηκαν να καλύψουν τα έξοδα, η απάντηση της κυβέρνησης ήταν αρνητική, γεγονός που μας δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται γιά την ιστορία μας και την απόδοση της πρέπουσας τιμής στους ήρωες της επανάστασης στα 1821, που μας απελευθέρωσαν.

Επιτέλους, λύθηκε το μυστήριο: Η κυβέρνηση του φιλέλληνα GAP κατάργησε τις δεξιώσεις-εκδηλώσεις γιά την 25η Μαρτίου σε πρεσβείες και προξενεία, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα. 
Τα ξόδεψαν η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, η Μαριλίζα και ο υφυπουργός Εξωτερικών, ο Δημητράκης.
'Εκαναν ανακαίνιση στα γραφεία τους, που στοίχισε κοντά 90.000 ευρό στους 'Ελληνες φορολογούμενους.
 Πολιτικοί του επιπέδου τους, χρειάζονται και καινούργια, αναπαυτικά έπιπλα γιά να ξεκουράζουν τους (ευτραφείς)...πισινούς τους, διαφορετικά δεν παράγουν ''έργο''.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: