Σελίδες

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Πληρώνουν από 1 Φεβρουαρίου ολόκληρο το εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες


Και ενώ κατεργάζονται νομοσχέδια για πάταξη της άρνησης πληρωμής των ληστρικών εισιτηρίων των ΜΜΜ και των διοδίων  και ενώ μαθαίνουμε ότι ο τσάρος της Οικονομίας μας ζει σε μαιζονέτα των βορείων προαστίων με μίσθωμα 3.000 Ευρώ,  έπαψαν από 1 Φεβρουαρίου να ισχύουν οι κάρτες μειωμένου εισιτηρίου του Αστικού ΚΤΕΛ των ατόμων με αναπηρία, καθώς το Υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν τα "βρήκε" με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών!
΄Όπως κάθε χρόνο οι εκπρόσωποι της ΠΟΑΣ συζητούν με τους αρμόδιους του Υπουργείου Πρόνοιας, όσον αφορά στην υπογραφή σύμβασης βάση της οποίας τα Αστικά ΚΤΕΛ αναλαμβάνουν να μεταφέρουν δωρεάν τα άτομα με αναπηρία. Συγκεκριμένα το υπουργείο δίνει χρήματα στα Αστικά ΚΤΕΛ προκειμένου να καλύψει το 100% του εισιτηρίου των ατόμων που έχουν αναπηρία άνω του 67%.
Όμως για πρώτη φορά φέτος, μετά από συνεχείς διαπραγματεύσεις, δημιουργήθηκε πρόβλημα όταν το Υπουργείο ενώ αρχικά συμφώνησε με το ποσό της σύμβασης στην συνέχεια ζήτησε από την Ομοσπονδία επαναδιαπραγμάτευση του ποσού.
Μέχρι λοιπόν να καταλήξουν σε συμφωνία ΠΟΑΣ και Υπουργείο οι κάτοχοι των συγκεκριμένων καρτών είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ολόκληρο το αντίτιμο του εισιτηρίου!!

Ελλάς το μεγαλείο σου!!!
Ενώ για τα δικά τους τα προνόμια δεν έκαναν καμία έκπτωση και καμία διαπραγμάτευση οι "τσαμπατζήδες" της εξουσίας δεν μπορούν ούτε τα έξοδα μετακίνησης των ΑΜΕΑ να διαπραγματευτούν έγκαιρα και έγκυρα!!
ΑΙΣΧΟΣ!!

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: