Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Oι Δικαστές καταγγέλλουν τους πολιτικούς ότι αυτοί διαμόρφωσαν πλαίσιο ατιμωρησίας

Από το http://kataggelies.weebly.com/
Σκληρή ανακοίνωση αναφορικά με το ποιος φέρει τις ευθύνες για την ατιμωρησία τυχόν ένοχων πολιτικών προσώπων εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, κατηγορώντας ευθέως τους πολιτικούς ότι με το νόμο περί ευθύνης  υπουργών έχουν διαμορφώσει νομικό πλαίσιο που εξασφαλίζει την ατιμωρησία στους ίδιους.

Η Ένωση επισημαίνει ότι «έχει παγιωθεί τον τελευταίο καιρό ως επικοινωνιακή τακτική ορισμένων η απονομή ευθυνών στη Δικαιοσύνη σχετικά με την ατιμωρησία πολιτικών προσώπων εμπλεκομένων σε σκάνδαλα».

Απαντώντας σε αυτό οι δικαστικοί και εισαγγελείς τονίζουν ότι «οι ευθύνες για τα αποτελέσματα αυτά ανήκουν αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που έχουν διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνουν την ατιμωρησία τους».
«Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ο ισχύων νόμος για την ευθύνη υπουργών διαμορφώθηκε από τη Βουλή και όχι από το δικαστικό σώμα. Οι δικαστές, συνεπώς, δεν μπορούν να παρανομήσουν κατά την εφαρμογή του, σε διάψευση των προσδοκιών αλλά και των συνηθειών ορισμένων» σημειώνουν.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καταλήγει: «Ως εκ τούτου, οι πολιτικοί, που μέχρι τώρα επιφύλαξαν στους εαυτούς τους το προνόμιο να έχουν και την πίτα και το μαχαίρι, ας κάνουν επιτέλους την αυτοκριτική τους και ας σταματήσουν να στοχοποιούν τους δικαστές και μάλιστα στις ύποπτες ημέρες που ζούμε. Ίσως έτσι επιτύχουν την ύστατη ώρα της απαξίωσης στα μάτια του λαού, να περισώσουν κάτι από την αξιοπιστία τους. Για να φτάσει επιτέλους το μαχαίρι στο κόκαλο».
«Πέταξαν το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη»
O πρόεδρος της Ένωσης, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου εμφανίστηκε επίσης εξαιρετικά αιχμηρός απέναντι στον πολιτικό κόσμο για το θέμα της ατιμωρησίας. Με αφορμή την υπόθεση του Βατοπαιδίου, όπου υπήρξε οριστικά πλέον παραγραφή, ο κ. Αθανασίου δήλωσε στον Realfm:«Έστειλαν μια υπόθεση παραγεγραμμένη. Γιατί δεν απήγγειλε την παραγραφή η Βουλή; Αφού είναι παραγεγραμμένη η υπόθεση και είναι βέβαιο ότι αυτό θα πει και το συμβούλιο το δικαστικό το οποίο απαρτίζεται από ανώτατους δικαστές, αρεοπαγίτες και συμβούλους της Επικρατείας. Πέταξαν το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη ούτως ώστε να πουν να εμείς κάναμε το καθήκον μας, ερευνήσαμε την υπόθεση, στείλαμε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη αλλά η Δικαιοσύνη είπε ότι είναι παραγεγραμμένη. Αυτά σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν είναι επιτρεπτά. Δεν είναι νοητά» τόνισε.
«Εμείς κάναμε το νόμο (περί ευθύνης Υπουργών); Γνωρίζει ο λαός μας ότι τα αδικήματα των πολιτικών παραγράφονται πριν ακόμη αποκαλυφθούν; Γιατί δεν το αλλάξανε τόσο καιρό; Γιατί φωνάζουμε τόσο καιρό ότι η παραγραφή πρέπει να είναι ίδια για όλο τον κόσμο; Ότι δεν νοούνται αυτές οι ευνοϊκές μεταχειρίσεις;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
«Η Βουλή δεν ζήτησε ποτέ άνοιγμα λογαριασμού»
O κ. Χ.Αθανασίου άφησε αιχμές και για την υπόθεση Siemens, την παραμονή μάλιστα του πορίσματος: «Ουδέποτε η Βουλή ζήτησε εγγράφως ή προφορικώς να ανοιχθούν λογαριασμοί πολιτικών προσώπων» είπε. «Ό,τι παρήγγειλε η Βουλή έγινε και επιπλέον όποια στοιχεία συνέλεγαν από την ανάκριση οι ανακριτές τα έστελναν στη Βουλή» συμπλήρωσε.
ΠΗΓΗ: in.gr

http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον βλέπουν το σκάφος να βουλιάζει και προσπαθούν να πηδήξουν στο "σωστικό".