Σελίδες

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Kατάλυμα των μεταναστών η Νομική Αθηνών!!

Διαβάσαμε στο Εθνος, ότι 

Eκατοντάδες μετανάστες έφτασαν τα ξημερώματα στην Αθήνα και εγκαταστάθηκαν στον χώρο της Νομικής Σχολής Αθηνών, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν ως κατάλυμα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για άδεια μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα.


Και μια και τα Πανεπιστήμια και οι Σχολές τους στην Ελλάδα έχασαν πλέον τη χρηστική τους αξία, και εκπαίδευση δεν θα παρέχεται σ' αυτά, σκέφτηκαν να τα χρησιμοποιήσουν για τις τρέχουσες ανάγκες της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας που είναι πρωτίστως, ...η εισρροή, εγκατάσταση και παραμονή των αλλοδαπών που εισήλθαν στη Χώρα, χωρίς καμία νόμιμη διατύπωση.
Παιδεία, Υγεία και κάθε άλλη κοινωνική παροχή στους ημεδαπούς απαγορεύεται πλέον διά ροπάλου από τη σοσιαλιστική μας κυβέρνηση!
Επομένως, εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Παγκόσμια Νέα Τάξη Πραγμάτων με τη μετακίνηση των εξαθλιωμένων πληθυσμών και την ανακατάταξη του χάρτη και  αναπροσδιορισμό της εθνικής ταυτότητας των υπόδουλων σ' αυτήν κρατών του κόσμου!!

Και ενώ οι φοιτητικές παρατάξεις τσακώνονται ποιός φταίει για τη μετατροπή της Νομικής Σχολής Αθηνών σε ξενοδοχείο, η Κυβέρνηση περί άλλων ...τυρβάζει!!


http://enomenoiblogers.blogspot.com

9 σχόλια:

marianaonice είπε...

Θλίψη...
Τσαντήρια και χάνια της Γραβιάς έγιναν πια τα Ελληνικά Πανεπιστήμια!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Φευγω....γιατι αν μιλησω θα φανω κακια....μα πολυ κακια...

Epikairos Politis είπε...

Από το κακό στο χειρότερο εντός και εκτός Νομικής να πω ?
Αλλά ποιός γλίτωσε στην Ελλάδα ?
Άντε να παίρνω και εγώ σειρά, σιγά-σιγά στην Νομική απ΄έξω και να κρατάω ένα πλακάτ που θα λέει :
"Δεν φεύγω από την Νομική, αν δεν αντιπροσωπευθούν όλα μου τα δικαιώματα ως ισότιμου Έλληνα πολίτη"....

Aνεμος είπε...

@Epikairos Politis
είμαι σίγουρος ότι αν έκανα εγώ κατάληψη ,ακόμα θα με βαράγανε τα ματ δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι προβοκάτσια

Ανώνυμος είπε...

Το υπ. Εσωτερικών ζητεί σοβαρότητα από τον Πρύτανη - Ο Πρύτανης ζητεί να αναλάβει πρωτοβουλίες το υπουργείο Εσωτερικών - Ο εισαγγελέας καλεί τον Πρύτανη να δώσει εξηγήσεις για την κατάληψη στη Νομική - Επίθεση Παπανδρέου στην Αριστερά: "Δεν είναι πρόοδος οι καταλήψεις και η ανομία" Το παράλογο συνεχίζεται. Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας είναι για τρίτη ημέρα από κατάληψη από μετανάστες.

marianaonice είπε...

Αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη και τραγική αυτή η κατάσταση μόνο γέλιο θα προκαλούσε όλη αυτή η ανεύθυνη για να μη πω ύποπτη στάση "της κολοκυθιάς" των ανευθυνουπευθύνων παραγόντων αυτού του τόπου!

Epikairos Politis είπε...

@Anemos, Διευκρινίζω για να μην παραρεξηγηθώ...
Δεν είμαι καθόλου κατά αυτής της κίνησης που έγινε, και δεν με ενδιαφέρει ακόμη και αν ήταν οργανωμένη προβοκάτσια όπως ακούστηκε από κάποια ΜΜΕ.
Ζούσα ως μετανάστης 12 χρόνια από τα 42 της συνολικής μου ηλικίας και ποτέ δεν παραβιαστήκανε τα δικαιώματά μου ως μετανάστης, αλλά και ποτέ δεν με αναγκάσαν να φτάσω "στα άκρα" μου.
Κατά την άποψή μου, φταίμε όλοι οι Έλληνες πολίτες που δεν μεριμνούμε και αφήνουμε τους μετανάστες ή λαθρομετανάστες να φτάνουν "στα άκρα" τους και μετά έχουμε το θράσος να ζητάμε τα "ρέστα" με την επιβολή "αυταρχικών" νόμων.
Πότε προστάτεψε ο Σύλλογος των δικηγόρων με μυνήσεις εναντίον της πολιτείας-κυβερνήσεων για το θέμα των μεταναστών ή των λαθρομεταναστών για τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματά τους ?
Μήπως γι'αυτό πήγαν στην Νομική σχολή για κατάληψη?
Μήπως αυτοί οι εκ ορισμού (Δικηγόροι-Δικαστές) "υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων" φέρουν ευθύνη για την "σιωπηλή συμμετοχή" τους στην αποδοχή της παραβίασης των όποιων δικαιωμάτων έχουν μετανάστες ή λαθρομετανάστες?
Απλά και εγώ εκεί μάλλον θα φτάσω αν με αναγκάσει η πολιτεία-κυβερνήσεις ως "ισότιμος πολίτης", δλδ "στα άκρα" μου και ας είμαι Έλληνας με αναγνωρισμένη ιθαγένεια και υπηηκότητα.
Τι ειρωνεία ε ?

marianaonice είπε...

@Epikairos Politis
Επί της ουσίας συμφωνούμε νομίζω.
Σαφώς και δεν τα βάζει κανείς με αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν όπως και οι Έλληνες πολίτες, για την επιβίωσή τους κατ' αρχάς και για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους σ' αυτό τον πλανήτη στη συνέχεια.
Έχουν όλο το δικαίωμα να το παλεύουν και να το ζητούν από όλους τους συνανθρώπους τους σε όλο τον κόσμο.
Για μένα όμως αυτοί που τους φέρνουν εδώ με 3.000 Ευρώ περίπου το κομμάτι και τους οδηγούν σε τέτοιου είδους κινήσεις διαμαρτυρίας, στην ουσία δεν εξυπηρετούν το συμφέρον των μεταναστών αυτών αλλά αντίθετα στόχος τους είναι μάλλον να εξεγείρουν και να προκαλέσουν τους ημεδαπούς και ιθαγενείς πολίτες αυτού του τόπου σε πράξεις αντιπάθειας και αποστροφής.
Δεν νομίζω εσύ ως μετανάστης να σου επέτρεπαν ποτέ να καταλάβεις ένα πανεπιστήμιο μιας ξένης χώρας που σε φιλοξενούσε και να το κάνεις ξενοδοχείο ύπνου.
Και μη μου πεις ότι τα δικαιώματα των μεταναστών δεν παραβιάζονται στις άλλες χώρες γιατί θα σου πω ότι εκεί οι μετανάστες είναι ελεγχόμενοι στην πλειοψηφία τους και εισέρχονται με περιορισμένο αριθμό που μπορεί να ικανοποιηθεί ως προς τα αιτήματά του και τον τρόπο διαβίωσής του. Εδώ τι να κάνει αυτό το κράτος της διαφθοράς και της ασυδοσίας, για να ικανοποιήσει το δίκιο αυτών των ανθρώπων όταν δεν μπορει και δεν θέλει να ικανοποιήσει το δίκιο των ημεδαπών πολιτών του??
Το μόνο που πρέπει να απαιτηθεί είναι να καταργηθεί η εφαρμογή της συνθήκης του Δουβλίνο 2 για την προώθηση αυτών των ανθρώπων σε χώρες που αυτοί επιθυμούν. Όμως δεν άκουσα κάτι τέτοιο να το ζητούν. Το πρόβλημα είναι περίπλοκο και ευθύνονται γι' αυτό και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Από την Ολλανδία με βάση το Δουβλίνο ΙΙ μας επιστρέφονται σωρηδόν μετανάστες που προωθήθηκαν εκεί από τη χώρα μας.
Γι' αυτό νομίζω ότι τέτοιου είδους διαμαρτυρίες άλλους στόχους έχουν και οι μετανάστες απλά γίνονται εργαλείο στα χέρια αυτών που τους χρησιμοποιούν.

Epikairos Politis είπε...

Μαριάνα συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις.
Αλλά έχω απορίες...
Γιατί οι δικαστές ως εκπρόσωποι της δικαιοσύνης δεν βγαίνουν να κάνουν μία ξεκάθαρη τέτοια δήλωση?
Γιατί ο απλός πολίτης αγνοεί κάθε φορά τι είναι νόμιμο και τι παράνομο ως "πολιτική" εντολή?
Γιατί αφήνουν και αυτοί στα χέρια των πολιτικών να αποφασίζουν τι είναι σωστό και τι λάθος εντός χώρας, αφού το ίδιο θα έκαναν όπως λές και στις άλλες Ευρωπαικές χώρες?

Η πολιτική εντολή του Προθυπουργού "να βγουν οπωσδήποτε μέχρι τις 5 τα ξημερώματα", για θέματα "καταλήψεων" δεν έχει για μένα καμία "νομιμότητα". Είναι σαν να αντικαταστεί ο Προθυπουργός τον τοπικό εισαγγελέα.
Δεν νομίζω σε ευρωπαική χώρα να περιμένανε τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή, από την στιγμή που το ζήτησε ο Πρύτανης προς τις αστυνομικές αρχές.Και φυσικά σε μία κατάληψη δεν τίθεται θέμα αν είναι εντός ή εκτός ασύλου, από την στιγμή που το ζητάει ο Πρύτανης για σοβαρούς λόγους πάντα, όπως δλδ. από εξωπανεπιστημιακούς.

Άλλωστε στην υπόλοιπη ευρώπη "αν" δεν υπάρχουν καταλήψεις, στις περισσότερες χώρες υπάρχει "πρόνοια" για άστεγους και ξεκάθαρη "πολιτική πρόνοια" εδώ και δεκαετίες για την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών.
Είναι σαν να μαλώνουνε 2 γάιδαροι σε ξένο αχυρώνα.
Πιστεύω ότι ο τοπικός εισαγγελέας έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην τοπική κοινωνία, και όχι να χρησιμοποιούν το θέμα οι πολιτικοί "μεν και δεν", αφήνωντας έτσι να αναπτύσοντε και "συναισθήματα" υπέρ ή κατά των άστεγων λαθρόμεταναστών ή ακόμη και νόμιμων μεταναστών.
Άλλωστε το θέμα των αστέγων πλέον χτυπά και έλληνες πολίτες που αν αυτοί κάνανε την κατάληψη, θα πρέπει να προβληματιστούμε γιατί δεν προνοεί η δικαιοσύνη για επιβολή του συνταγματικού δικαιώματος "ίσου πολίτη" στις τοπικές κοινωνίες δλδ. την διασφάλιση "καταλημάτων" για άστεγους.Αυτό που δλδ. πράτουν ήδη στις προηγημένες ευρωπαικές χώρες.
Ας προσέξουμε δλδ. ότι η επιβολή του νόμου εκεί γίνεται εξ αρχής, αλλά μόνον όταν είναι ξεκάθαρη η "διασφάλιση την δικαιωμάτων" του κάθε πολίτη όπως δλδ. κατάλυμα για αστέγους και λαθρομετανάστες κλπ

Τι πρέπει δλδ. να κάνει ο κάθε άστεγος πολίτης όταν δεν βρίσκει "νομική υποστήριξη" για να μυνήσει την Ελληνική πολιτεία, ότι του φέρεται σαν πολίτης "2ης και 3ης κατηγορίας" ?