Σελίδες

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Φτιάχνουν "πολυδύναμα" σχολεία τύπου Γκράβας (!)

Με λουκέτο απειλεί τη δημόσια εκπαίδευση η κυβέρνηση αν το εκπαιδευτικό κίνημα και οι τοπικές κοινωνίες δεν καταφέρουν να ματαιώσουν το σχέδιο εκτεταμένων συγχώνευσεων σχολείων που θα εφαρμοστεί από την επόμενη σχολική χρονιά. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν θ' αφήσει ανοικτό κανένα σχολείο με αριθμό μαθητών κάτω από 130! Μόνο στην Α'Αθήνας, σχεδιάζεται να κλείσει το 1/3 των σχολικών μονάδων που ανήκουν στο δυναμικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές που θα χάσουν τα σχολεία τους, θα κληθούν να "φοιτήσουν" σε Πολυδύναμα Σχολικά Κέντρα, δηλαδή σε σχολεία-γίγαντες, τύπου Γκράβας!

Χαριστική βολή

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στην περιφέρεια δημιουργώντας το μητροπολιτικό σχολείο που θα προκύπτει από την κατάργηση όλων των μικρών σχολικών μονάδων μιας ολόκληρης περιοχής. Εκατοντάδες χωριά, κωμοπόλεις αλλά και γειτονιές των αστικών κέντρων θα χάσουν τα σχολεία τους, ενώ χιλιάδες μαθητές θα μεταφέρονται καθημερινά σε δρόμους καρμανιόλες για να προσεγγίσουν το Πολυδύναμο Σχολικό Κέντρο της κ. Διαμαντοπούλου.
Στα Πολυδύναμα Σχολικά Κέντρα που θα λειτουργούν ως ολοήμερα σχολεία θα στοιβαχτούν μαθητές από διαφορετικές περιοχές, άγνωστο πόσοι σε κάθε τμήμα. Η ανακοίνωση κάνει λόγο για "ικανό αριθμό μαθητών ανά τάξη". Το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας αποφεύγει να προσδιορίσει τον αριθμό των παιδιών σε κάθε τάξη προαναγγέλλει την οριστική εγκατάλειψη της ρύθμισης για 25 μαθητές ανά τμήμα. 
Παρ' ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υποστηρίζει ότι τα κριτήρια του "εγχειρήματος" είναι παιδαγωγικά, το κύμα των συγχωνεύσεων αποτελεί κομμάτι του κυβερνητικού σχεδίου για τη δραστική περικοπή δαπανών, τη μείωση των θέσεων εργασίας, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την επιβολή του φτηνού σχολείου που θα εξαρτάται από την... ευγενή ευχαρίστηση χορηγών και τις τσέπες των γονιών.

Διαβάστε περισσότερα στην Αυγή


http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: