Σελίδες

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Απέχουν των καθηκόντων τους οι Δικηγόροι όλοι της Ελλάδος πλην Αθηνών.

Aπό τον  Υπάλληλο Δικηγορικού Συλλόγου
 
Τί να πώ κι εγώ ο Υπάλληλος μ' αυτά που συμβαίνουν. Πολλές φορές βλέπετε προτιμώ να μη μιλώ και να αναφέρω μόνο τα νέα έτσι όπως μου έρχονται. Όμως τώρα θα μιλήσω.
Ωστόσο μόνο θετικά δεν μπορώ να μιλήσω για τη στάση του κου Παξινού και εν γένει του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Αυτή τη στιγμή ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ έπρεπε να είναι ενωμένοι. Έπρεπε να μιμούνται τη στάση των Φαρμακοποιών. Δεν έπρεπε να υπάρχει διχόνοια. Είναι το ιδίωμα των Ελλήνων. Την κρίσιμη στιγμή διχάζονται. Τρώγονται μεταξύ τους.

Αποφασίστηκε λοιπόν Αποχή όλων των Δικηγόρων της περιφέρειας και της Θεσσαλονίκης έως τις 4 Φεβρουαρίου 2011  πλην Αθηνών.
Μα ΓΙΑΤΙ; Ποιός ωφελείται από αυτή τη στάση σας κε Παξινέ; Γιατί προκαλείτε το αίσθημα όλων των συναδέλφων σας πανελλαδικά καθώς και των υπαλλήλων που εναγωνίως περιμένουμε την κατάληξη αυτών των εξελίξεων;
Τι είδους φαρσοκωμωδία παίζεται εν γένει σ' αυτό το θέατρο σκιών;
Σαν μεγάλοι άνδρες που είστε δεν θα έπρεπε να υπάρχει σοβαρότητα εκ μέρους σας; Σοβαρή συζήτηση, ομόνοια, ενότητα, σύμπνοια;
Ακόμη και στην περίπτωση που σας αρέσει ως έχει το υπό ψήφιση νομοσχέδιο πού είναι η ειλικρίνειά σας;
Ειλικρίνεια. Να πείτε. Συνάδελφοι εμείς εκεί στην Αθήνα έτσι θέλουμε να είναι το Νομοσχέδιο και στηρίζουμε την απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος. Εσείς στην περιφέρεια έχετε άλλες προτεραιότητες, άλλες καταστάσεις, άλλου είδους προβλήματα και δεν συμφωνείτε. Εντάξει. Ας καθήσουμε να βρούμε μία κοινή συνισταμένη να καταλήξουμε σε μία συνολική πρόταση για όλη την Ελλάδα.

Τί στάση Προέδρου Ολομέλειας είναι αυτή; Ολόκληρο το σώμα των Προέδρων να είναι σε κατάσταση ακαταστασίας.

Άλλοι να απεργούν, άλλοι να αναρωτιούνται τί να κανουν κι άλλοι να μην ξέρουν τίποτε. Πού είναι ο συντονισμός; Που είναι η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ που απαιτεί η θέση του Προέδρου της Ολομέλειας;
Με ποια σοβαρότητα να σας αντιμετωπίσει και η Κυβέρνηση και η ελληνική κοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης;
Πλήρης αποτυχία.
Kλείνοντας σας αναφέρω μία σοφή φράση από την Αγία Γραφή:
Όπου δεν υπάρχει συμβούλιο, οι σκοποί ματαιώνονται· μέσα στο πλήθος, όμως, των συμβούλων στερεώνονται.- Παροιμίες 15 : 22

Ο Υπάλληλος


http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και ξεχνάς να υπενθυμίσεις ότι κάποτε ο ίδιος πρόεδρος απειλούσε ότι θα προτείνει να καταθέσουν τις δικηγορικές τους ταυτότητες όλοι οι δικηγόροι ώστε να σταματήσουν τις εργασίες όλα τα δικαστήρια διά παντός.
Τώρα όμως...αίφνης τα πράγματα άλλαξαν.
Εκτός πια αν ο αγώνας θα γινόταν εφόσον θίγονταν τα συμφέροντα των δικηγορικών συλλόγων και όχι των δικηγόρων. Κι επειδή με το νέο υπό κατάρτιση νόμο τα δικαιώματα των δικηγορικών συλλόγων και φυσικά κι αυτού του μεγαλύτερου της χώρας δε θίγονται αφού μολονότι υππάρχει απελευθέρωση των αμοιβών εισάγεται υποχρεωτική εισφορά του δικηγόρου προς το σύλλογό του για να μπορέσει να παραστεί στο δικαστήριο, τώρα πια μπορεί να μην υπάρχει λόγο για κατάθεση των ταυτοτήτων.
Τι άλλο να πει κανείς...