Σελίδες

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Εντός τριών μηνών το πρώτο Κοινό Υπουργικό Συμβούλιο Ελλάδας-Ισραήλ

Στυιγμιότυπο από την κοινή συνέντευξη Τύπου
Στιγμιότυπο από την κοινή συνέντευξη Τύπου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Στην Αθήνα ο Ά.Λίμπερμαν
 
 Η εμβάθυνση, λένε, της διμερούς συνεργασίας και η «θεσμική της θωράκιση» βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων που έχει στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκορ Λίμπερμαν. Όπως τόνισε σχετικά ο υπουργός Εξωτερικών Δημ.Δρούτσας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών που έγινε το βράδυ της Τρίτης, αποφασίσθηκε η συγκρότηση του Κοινού Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας, επιβεβαιώνοντας, υποτίθεται, το καλό επίπεδο της συνεργασίας «που θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους δύο λαούς αλλά και την ευρύτερη περιοχή».
Σε ό,τι αφορά το Κοινό Υπουργικό Συμβούλιο Συνεργασίας, ο κ. Λίμπερμαν εκτίμησε πως θα συγκληθεί για πρώτη φορά σε τρεις μήνες, ενώ ο κ.Δρούτσας συμπλήρωσε πως η πρώτη σύνοδος θα γίνει στο Ισραήλ και πιθανόν να ασχοληθεί με θέματα πολιτισμού, τουρισμού, αγροτικής ανάπτυξης, ενέργειας ή υψηλής τεχνολογίας.

Εμείς όμως, αναρωτιόμαστε ποια θα είναι αυτά τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η Ελλάδα από αυτή τη συνεργασία?
Και για της απορίας μας το αληθές ας δούμε ποιός είναι ο κ. Λίπερμαν:

Ο κ. Λίμπερμαν είναι αυτός, που, με αφορμή την έκθεση του ΟΗΕ για τις θηριωδίες και τα εγκλήματα των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, το Γενάρη του 2009, είχε δηλώσει ότι η παγκόσμια καταδίκη της θηριωδίας ήταν «υποκριτική», διότι, όπως εξήγησε, «ο ισραηλινός στρατός είναι ίσως ο πλέον ανθρώπινος στρατός του κόσμου».Μόνο σε εκείνη την επιδρομή, «ο πλέον ανθρώπινος στρατός του κόσμου» είχε δολοφονήσει 1.500 Παλαιστινίους.
Ο κ. Λίμπερμαν είναι αυτός, που, τον Ιούλη του 2009, έδωσε διαταγή να αναρτηθεί σε όλες τις ανά τον κόσμο πρεσβείες του Ισραήλ μια φωτογραφία του... Χίτλερ με το μουφτή της Ιερουσαλήμ, τραβηγμένη το 1941, ως «απόδειξη» ότι οι Παλαιστίνιοι είχαν συμμετοχή στο «Ολοκαύτωμα»...

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: