Σελίδες

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΟΠΕΜΠΕΤΕ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ

Συζητώντας με δημοσιογράφους, μετά το τέλος της διυπουργικής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να είπε:
“κάποιοι φοιτητές του κώλου στην Οξφόρδη έκοψαν αποσπάσματα μόνο από όσα είπα, ενώ είπα κι άλλα πράγματα”.

Και συνέχισε αναφερόμενος στο χθεσινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου για όσα είπε στην Οξφόρδη: “Κάποια ζώα στον Ελεύθερο Τύπο τα αναπαρήγαγαν. Απορώ, αλλά πιο πολύ απορώ με τα ζώα που τα διάβασαν”.
Παρομοιάζει τη χώρα με κοκκινοσκουφίτσα, θεωρεί τους επαναστάτες του '21 αγράμματους που καθιέρωσαν το ρουσφέτι
και έτσι δικαιολογεί και τη διαφθορά λέγοντας ότι δεν είναι οι πολιτικοί που βγαίνουν ψάχνοντας σε ποιον θα κάνουν “εκδούλευση”, αλλά οι πολίτες που πάνε να τη ζητήσουν...
<!--more-->
Πρόκειται για μια διάλεξη του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον περασμένο Μάιο λεπτομέρειες της οποίας φέρνει στο φως η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.
Σε μια εποχή κατά την οποία η χώρα δεχόταν απανωτά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και συρόταν στην υπογραφή του Μνημονίου ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης με βάση το δημοσίευμα μάλλον έδινε λαβές...
Σύμφωνα με τα όσα δήλωνε ο κ. Πάγκαλος στη χώρα κατοικούν κάποιοι που έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι απόγονοι του Περικλή και οι οποίοι ζουν σε μια χώρα που αντί σωστών αρχών εφάρμοσε αυτές της... κοκκινοσκουφίτσας η οποία αποφάσισε λάθος να κόψει δρόμο μέσα από το δάσος και έτσι έπεσε πάνω στον κακό λύκο!
Όσο για τα σημερινά δεινά; Αυτά ξεκινούν από την επανάσταση του '21. Κατά τον κ. Πάγκαλο αυτή έγινε από ένα μάτσο αγράμματους και αδαής χωριάτες (οι οποίοι μετά βίας μιλούσαν ελληνικά) που μετά την απελευθέρωση ψήφισαν οποιονδήποτε εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους.
Κάπως έτσι δικαιολογείται για τον Αντιπρόεδρο και το σημερινό φαινόμενο του ρουσφετιού (από τότε είναι στο αίμα του πολίτη) καθώς κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος ώστε να βγαίνει στο δρόμο να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο και οι διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν.
Οι ίδιοι μάλιστα, κάνουν διαδηλώσεις και διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της Κυβέρνησης ταυτιζόμενοι έτσι με όσους οργανώνουν δολοφονίες άλλων ανθρώπων...
http://www.newsit.grhttp://enomenoiblogers.blogspot.com

3 σχόλια:

sosat είπε...

Δεν είναι πρώτη φορά που ο Πάγκαλος προσπαθεί να προκαλέσει ούτε η τελευταία. Ο Θόδωρος είναι ο ορισμός της πολιτικής παρακμής στη χώρα μας... ένας υπερτροφικός και δυσκίνητος όγκος, πολιτικά και σωματικά, που κινείται αργά και άσκοπα προς το τέλος της ανούσιας και εν τέλει επιζήμιας, για τον τόπο, πολιτικής του διαδρομής, παρασέρνοντας στο διάβα του ό,τι έχει απομείνει όρθιο...
Ο κόσμος έχει πλέον εξοικειωθεί με τις μισές αλήθειες που είναι τα χειρότερα ψέματα και κυρίως θεωρεί προβλέψιμο τον Θόδωρο και τον κάθε ψευτοθόδωρο της πολιτικής που δεν κάνει τίποτε άλλο από τη στιγμή που θα σηκωθεί με κόπο από το πουπουλένιο κρεβατάκι του από το πως θα κρύψει τις ευθύνες του για το κατάντημα αυτής της χώρας, όπως η γάτα τα σκατά της... Με μια διαφορά: Η γάτα, όταν κάνει την ανάγκη της μας γυρίζει τον ποπό της είτε από ενστικτώδη συστολή είτε γιατί νομίζει ότι έτσι δεν την βλέπουμε... Αντίθετα, ο θρασύς και κυνικός Πάγκαλος, μας τρίβει το βρομερό του σώβρακο στα μούτρα... Το σώβρακο που κοπρίζει εδώ και τριάντα χρόνια με τους κόπους του « κοπρίτη» ελληνικού λαού... Ας προσέχαμε!.. Όπως είπε κυνικότατα και ο φίλος του ο Σημίτης όταν έσπρωχνε τους αφελείς νεοέλληνες να «παίζουν» και να χάνουν τελικά τις οικονομίες τους στο χρηματιστήριο... Τι λεει για όλα αυτά ο Γιωργάκης;.. Το κλασικό!.. Δεν ξέρω, ρε παιδιά,.. εγώ έλειπα!..

Aνεμος είπε...

Καλημέρα
Εδώ παίζονται και επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια
σε περίοδο κρίσης , ρίχνει ευθύνες στην αριστερά λες και αυτοί κυβερνούσαν
Τον έχουμε καταγγείλει ότι στρέφει την μια κοινωνική τάξη εναντίον την άλλης, για να βγουν αυτοί καθαροί
Και ο πρωθυπουργός με την σιωπή του, συμφωνεί
Να παραιτηθεί, και να λέει ότι θέλει σαν απλός πολίτης
Σαν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν δικαιούται

Ανώνυμος είπε...

Στο Σύνταγμα της Ελλάδας όλες οι βασικές ελευθερίες του έλληνα περιγράφονται με 7 γραμμές. Το δικαίωμα των υπουργών να αμνηστεύονται , να μην τιμωρούνται και να παραγραφούν τα αδικήματά τους, περιγράφονται με 50 γραμμές. Αυτή η ελευθερία είναι μάλλον πιο σημαντική για τις κυβερνήσεις. Η ελευθερία της ατιμωρησίας των πολιτικών.Οπότε καταλαβαίνετε πως όταν το θέμα για τους πολιτικούς είναι να χωνέψουν την αλήθεια, το ποιός τα έφαγε είναι μάλλον αυτονόητο.

ΥΓ. Πολιτικούς βεβαίως δεν εννοώ τους 300 της Βουλής αλλά το πολιτικό σύστημα. Αυτό το συνονθύλευμα αλληλοδιαπλοκής, αποτελούμενο από πολιτικάντες,επιχειρηματίες, μάνατζερ, τρωκτικά, κομψευόμενους κλέφτες και πτυχιούχους ψεύτες. Σε αυτό το σύστημα ναι, υπάρχει συνυπευθυνότητα κύριε Πάγκαλε έχετε δίκιο.