Σελίδες

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Aπάντηση από 2 αγράμματους και αδαείς χωριάτες , Κολοκοτρώνη και Καραϊσκάκη , στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ΓΑΠ.

Από πολλά  blog  και εφημερίδες ο "κύριος" αντιπρόεδρος φέρεται να δήλωσε σε ομιλία του στην Οξφόρδη μεταξύ άλλων. Αντιγράφω από το http://news247.gr  το σχετικό κομμάτι.
Χαρακτήρισε τους Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821, ένα "μάτσο αγράμματους και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι γι' αυτό το λόγο (επειδή ήταν αγράμματοι) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία.
Τη στάση που τήρησε  η άρχουσα τάξη της Αγγλίας εκείνη την περίοδο νομίζω δε χρειάζεται να την αναφέρω. ΄Ομως θα απαντήσουν στον αντιπρόεδρο 2 αγράμματοι.
Το απόσπασμα που διαβάζετε είναι από το βιβλίο του ΤΑΣΟΥ ΒΟΥΡΝΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. σελίδα 192. 
Αν ψάχνεις το λόγο κ . αντιπρόεδρε που στην κρίσμη στιγμή σώθηκε η επανάσταση θα τον βρεις σε αυτό το απόσπασμα.  Κάτι μου λέει πως σύντομα θα υποστείς την ίδια τακτική. Π.Α.ΜΕ  ένα στοίχημα;

Υπάρχει όμως καταγραμμένη και μια άλλη απάντηση απο τον Καραϊσκάκη. Προσωπικά αυτή θα σου έδινα όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες. Το γεγονός έχει κάπως έτσι.
Την 1ην Ιουλίου 1823 ο Μαχμούτ  πασάς  έστειλε στον  Γιώργιο Καραϊσκάκη επιστολή :
«Με λέγουν Μαχμούτ  πασιά  Σκόδρα,. Είμαι πιστός, είμαι τίμιος. Το στράτευμά μου το περισσότερον σύγκειται από χριστιανούς (!!!) . Εδιορίσθην  από τον Σουλτάνον  ( !!!)  να ησυχάσω τους λαούς. Δεν θέλω να χύσω αίμα. Μη γένοιτο. Όποιος θέλει να είναι με εμένα, πρέπει να είναι πλησίον μου. Όποιος δεν θέλει ας καρτερεί τον πόλεμό μου. Δέκα πέντε ημέραις σας δίδω καιρόν να σκεφτείτε».

Κι ο Γιώργιος Καραϊσκάκης απαντά  με άλλη επιστολή:

«Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις  να προσκυνήσω κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον  κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω.
 Αυτή την απάντηση σου δίνει ο "αγράμματος"  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ  και μαζί με αυτόν πολλοί Έλληνες.
http://redwildwind.blogspot.com/http://enomenoiblogers.blogspot.com

5 σχόλια:

NOSTOS είπε...

Επικυνδυνα προκλητικος και σε περιεργες εποχες ο κυριος αντιπροεδρος..Παγκαλος ειναι και ποτε δεν θα αλλαξει..γνωστο το ηθος και το υφος του,οι αλλοι ομως και κυριως ο Γιωργακης τι τον κρατανε ακομη?? εκτος και αν ο κυριος αντιπροεδρος κατι ξερει και τρεμουν μην ανοιξει καποια στιγμη το λαλιστατο στομα του και αρχιζει να κελαιδα παραξενα τραγουδια..καλο σας βραδυ.

Aνεμος είπε...

Μάλλον παίζει επικίνδυνα παιχνίδια ,ειδικά τροφοδοτώντας μίσος από μια κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης και κατά παραγγελία της κυβέρνησης του

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω.

Ανατριχιασα............

marianaonice είπε...

Συμφωνώ ότι τα παιχνίδια με τις προκλήσεις του κ. Αντιπροέδρου είναι επικίνδυνα! Ρίχνει λάδι στη φωτιά και μοιάζει σαν να θέλει να προκαλέσει την έκρηξη της οργής και το διχασμό των πολιτών, ώστε να στραφούν ο ένας κατά του άλλου...

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Εγω πάλιλεω , μα τι κακια που ειμαι η γυναικα, μπας και κρατα κανενα ροζ μυστικο ο χοντρος του Γιωργακη και ετσι τον κρατα στο χερι;