Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

ΗΡΩΕΣ αντισκεκονται....μπραβο!!!


 

Μολότοφ, πέτρες, δακρυγόνα και τραυματισμοί για δεύτερη μέρα στη Λ. Λαυρίου. Αποφασισμένοι οι κάτοικοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.

Νέα επεισόδια για δεύτερη μέρα ανάμεσα σε κατοίκους της Κερατέας και αστυνομικούς στην είσοδο του υπό κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α., στο Οβριόκαστρο.

Επι ώρες το σκηνικό στη Λ. Λαυρίου θύμιζε πεδίο μάχης με τους κατοίκους να πετούν πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες με τη σειρά τους απαντούσαν κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών.

Το απόγευμα οι κάτοικοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό στη λεωφόρο Λαυρίου προκειμένου να φτάσουν στο χώρο του ΧΥΤΑ για να εμποδίσουν τα μηχανήματα της εταιρείας να προχωρήσουν τις εργασίες. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών ενώ οι κάτοικοι άναψαν φωτιές στις καλαμιές, στις άκρες της λεωφόρου Λαυρίου, και επιτέθηκαν εναντίον των ΜΑΤ με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Κατα τη διάρκεια των συγκρούσεων το απόγευμα τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ δημοσιογράφος ο οποίος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

Οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι οι εργασίες που τελούνται από ιδιώτη εργολάβο είναι παράνομες, αφού υπάρχει απόφαση του Κ.Α.Σ., με την οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε εργασία στον χώρο, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός.

Το Σάββατο έγιναν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε συγκεντρωμένους κατοίκους και άνδρες των ΜΑΤ, τα οποία έληξαν το βράδυ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχθεί να κατασκευαστεί ο Χ.Υ.Τ.Α. δίπλα στα σπίτια τους.

http://www.newsit.grhttp://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: