Σελίδες

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Νέο δώρο -πρόκληση 25 δις της κυβέρνησης στούς τραπεζίτες!


«Λευκή επιταγή» 25 δις. στους τραπεζίτες!

Σε «λευκή επιταγή» μετατρέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών το «πακέτο» κρατικών εγγυήσεων 25 δις. ευρώ, που θα υποχρεωθούν να αντλήσουν τους επόμενους μήνες οι ελληνικές τράπεζες για να αποκρούσουν τις ισχυρές πιέσεις που δημιουργεί στη ρευστότητά τους η κλιμακούμενη αναταραχή στις αγορές ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης και οι νέες «τάσεις εξόδου» καταθετών από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, που επανεμφανίσθηκαν με αρκετή ένταση τον Νοέμβριο.

Οι νέες πιέσεις στη ρευστότητα επαναφέρουν εκόντες άκοντες τους Έλληνες τραπεζίτες στη..θερμοκοιτίδα της ΕΚΤ, καθώς ανατρέπονται μέχρι νεοτέρας τα φιλόδοξα σχέδια επανόδου στη διατραπεζική αγορά. Όμως, καθώς τα αποδεκτά καλύμματα δανεισμού από την ΕΚΤ εξαντλούνται και τα «κουρέματα» από την ΕΚΤ μειώνουν όλο και περισσότερο τη ρευστότητα που λαμβάνουν οι τράπεζες, ενεχυριάζοντας όλο και περισσότερα καλύμματα (σχετικά ρεπορτάζ έχει φιλοξενήσει το τελευταίο δίμηνο το «Β»), οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να εκπέμψουν και πάλι SOS στο υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας κρατικές εγγυήσεις δανεισμού.

Το υπουργείο Οικονομικών, προχωρώντας σε μια διευκόλυνση που μεταθέτει ακόμη πιο μακριά στο μέλλον την αναγκαία -αν και επώδυνη για τις τράπεζες- εξυγίανση αποφάσισε, ύστερα από ισχυρές πιέσεις των τραπεζών, που σε αυτό το θέμα είχαν σθεναρή υποστήριξη από την Τράπεζα της Ελλάδος, να αποδεσμεύσει τις εγγυήσεις χωρίς να εφαρμόσει το δρακόντειο εποπτικό πλαίσιο που το ίδιο καθιέρωσε (κατόπιν πιέσεων της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού) μόλις τον περασμένο Ιούλιο!

Διαβάστε περισσότερα στο Stop Cartel

Και σαν να μην έφθανε αυτό τώρα έχουμε και τη χρηματοδότηση των τραπεζών του Ομίλου Λάτση


Ένα μεγάλο μέρος των 145 δισεκατομμυρίων Ευρώ που ΕΕ και ΔΝΤ έχουν δεσμευσει για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης και θα πληρώσουν τελικά οι έλληνες φορολογούμενοι, θα εισρεύσει στα ταμεία των τραπεζών που ανήκουν στην εταιρεία χαρτοφυλακίου του ελληνα δισεκατομμυριούχου Σπύρου Λάτση !
Αυτό αποκαλύπτει επερώτηση του Ιταλού Ευρωβουλευτή Mario Borghezio (EFD) στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Οπως αναφέρεται,η εν λόγω εταιρεία χαρτοφυλακίου, η Ευρωπαϊκή Financial Group EFG SA, της οποίας οι τράπεζες κατέχουν 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, μετέφερε την έδρα της από την Ελβετία στο Λουξεμβούργο στο τέλος του 2009, γεγονός που επιτρέπει στην ελληνική θυγατρική της EFG Eurobank, η οποία κατέχει τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε Ελληνικά ομόλογα, να επαναταξινομηθεί ως «ελληνική» τράπεζα και, συνεπώς, να επωφεληθεί από κονδύλια της ΕΕ και της ΕΚΤ !

Διαβάστε περισσότερα στο Stop Cartel

 Σχόλιο δικό μου:
Τι θέλουμε άλλο επιτέλους για να καταλάβουμε γιατί οδηγηθήκαμε σ' αυτή την κατάσταση από τους διαχρονικούς γαλαζοπράσινους ηγέτες μας?
Τι θέλουμε για να καταλάβουμε ότι όλα είναι δρομολογημένα στα πλαίσια ενός νέου παγκόσμιου σχεδίου για την υπόταξη και εξαθλίωση των λαών και ενίσχυση των μεγαλοτραπεζιτών και τοκογλύφων της Νέας Τάξης Πραγμάτων?
Δεν θα σταματήσει ο κατήφορος αν δεν πάρουν οι λαοί την κατάσταση στα χέρια τους!
Μήπως ήρθε η ώρα για μια αληθινή επανάσταση?

http://enomenoiblogers.blogspot.com 

7 σχόλια:

Aνεμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ
Τι θέλουμε άλλο επιτέλους για να καταλάβουμε γιατί οδηγηθήκαμε σ' αυτή την κατάσταση από τους διαχρονικούς γαλαζοπράσινους ηγέτες μας?
Τι θέλουμε για να καταλάβουμε ότι όλα είναι δρομολογημένα στα πλαίσια ενός νέου παγκόσμιου σχεδίου για την υπόταξη και εξαθλίωση των λαών και ενίσχυση των μεγαλοτραπεζιτών και τοκογλύφων της Νέας Τάξης Πραγμάτων?

BUTTERFLY είπε...

Δεν νομιζω οτι υπαρχουν πια πολλοι που δεν ξερουν τι παιζεται...Ο τροπος αντιδρασης ειναι το ζητουμενο, δυστυχως απεναντι σε τοσο μεγαλα συμφεροντα ο κοσμος νιωθει ανημπορος...
Καλημερα και καλο μηνα!

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα.

Και πιστεύω ότι οι πιο πολλοί, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι γίνεται ή, κάνουν το σταυρό τους ελπίζοντας στην αρωγή των ... θείων...
Με απεργίες μιας και δυο ημερών, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να κερδίζουν τα μεροκαματάκια μας οι επιχειρηματίες. Γενική επ' αόριστον απεργία χρειάζεται. Να φέρουμε τα πάνω κάτω.
Παιδιά, δεν πάει άλλο! Έστω και τώρα, ας ξεσηκωθούμε. Έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε!

Δεν μπορώ να ευχηθώ καλημέρες και καλούς μήνες...
Θα πω μόνο ΔΥΝΑΜΗ!!!

Μαίρη (Ginger) είπε...

Kαλησπέρα Άνεμε, έχασα μιά ανάρτησή σου και δεν ξέρω τι έγινε. Ηταν η παρακάτω, τι έγινε?

# Aνεμος
ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ
Πριν από 4 ώρες

Μη μου πείς ότι έχει αρχίσει η λογοκρισία? Θα πάθω κρίση.

Φιλιά

Aνεμος είπε...

@Ginger η αναρτηση ειναι επανω που λες
Επειδή προβλέφθηκε ότι οι τράπεζες θα χάσουν πολλά χρήματα από τα δάνεια που έδιναν ασύστολα στο παρελθόν, ήδη πήραν χρήματα από το κράτος για να καλύψουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να προβούν σε μόνιμη διαγραφή μέρους αυτών. Επειδή τώρα λόγω της οικονομικής κρίσης και της κλιμακούμενης ανεργίας αναμένεται να διευρυνθεί πολύ ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, θα αναγκαστούν οι τράπεζες να διαγράψουν ακόμη ένα μεγάλο μέρος αυτών. Π

marianaonice είπε...

@Άνεμε
ΈΤσι ακριβώς!!

@BUTTERFLY
Πρέπει όμως ο κόσμος που πλέον καταλαβαίνει το στημένο παιχνίδι, να αντιδράσει! Αλλιώς πάμε χαμένοι!
Ανήμπορους μας έκαναν αυτοί να νοιώθουμε!
Είναι μέρος του παιχνιδιού τους!
Μη πέσουμε στην παγίδα τους!

@ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ
Μαχητική μου ποιήτρια
ΔΥΝΑΜΗ!!
Αυτό χρειάζεται έχεις τόσο δίκιο!!

marianaonice είπε...

@Ginger
Η ανάρτηση ...βρέθηκε...
:)))

@Άνεμε
ΈΤσι γίνεται όντως.
Όμως τα χρήματα έπρεπε να δοθούν στο λαό για να κινηθεί η αγορά και έτσι να κινηθούν και να εξοφληθούν και οι τράπεζες!
Τώρα που τα χρήματα τα πήραν οι τράπεζες νομίζεις ότι θα γίνει κάτι?
Μάλλον όχι, αφού τα χρήματα αυτά θα μπουν στα θυλάκια των τραπεζιτικών τοκογλύφων που αμφιβάλλω ότι θα δεχθούν να διαγράψουν τα δάνεια των οφειλετών τους.