Σελίδες

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ο Γιώργος σ’ ένα παιχνίδι για μεγάλα παιδιά

μβριος 2010 11:58 girllisteningmusic300pxΤου Δημήτρη ΓιαννακόπουλουΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Όσο περνάει ο καιρός και βαθαίνει η κρίση στην χώρα μας, τόσο και περισσότεροι φαντάζομαι να είστε εσείς που αντιλαμβάνεστε πόσο δίκιο είχαμε όταν από την αρχή με δεκάδες διαδικτυακά άρθρα επιχειρήσαμε να δείξουμε την διάσταση του προβλήματος ως μία μορφή προστριβής των κυρίαρχων ευρω-ατλαντικών συμφερόντων. Ο ισχυρισμός μας ότι η κρίση στην Ελλάδα προκλήθηκε ως απάντηση του χρηματοπιστωτικού λόμπι στην γερμανική αντίδραση μετά το σκάσιμο της χρηματοπιστωτικής φούσκας στις ΗΠΑ, που μόλυνε σε βαθμό που κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς και τα ευρωπαϊκά μεγάλα χαρτοφυλάκια, είναι πλέον κοινός τόπος για όσους παρακολουθούν τα οικονομικά και την διεθνή πολιτική. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να καταστήσει την κυβέρνησή του όργανο του αμερικανο-εβραϊκού λόμπι σε μια επιχείρηση να συμμορφωθεί η Γερμανία και η ΕΚΤ στις επιταγές αυτών που διοικούν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και στηρίζουν την αμερικανική ηγεμονία στον κόσμο, μέσω της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των λεγόμενων «ανθρώπων του έξυπνου χρήματος». Ο κ. Παπανδρέου συνειδητά ή ασυνείδητα είναι ο «λαγός» αυτού του λόμπι στην ΕΕ και η Ελλάδα το θύμα αυτής της λανθάνουσας διένεξης, η οποία ενώ έμοιαζε να καταλαγιάζει πάλι αναζωπυρώνεται.
Μέσω της Ελλάδας και με την βοήθεια του Γιώργου Παπανδρέου, το χρηματοπιστωτικό λόμπι πέρασε την κρίση από τον τραπεζικό τομέα στον δημοσιονομικό χώρο της ευρωζώνης και τάραξε πλέον για τα καλά τα λιμνάζοντα ύδατα της ΕΕ, προκαλώντας παράλληλα μια παγκόσμια αναστάτωση που δεν φαίνεται να αποκλιμακώνεται σύντομα και αποκλειστικά με κινήσεις στην χρηματοπιστωτική αγορά. Το παιχνίδι άνοιξε και είναι δύσκολο πλέον να περιοριστεί στις περιφερειακές οικονομίες της ευρωζώνης.
ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ

http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: