Σελίδες

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ετοιμάζουν Ευρωστρατό για εσωτερική καταστολή



Τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε., μάλιστα, καλούνται υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σ' αυτούς τους μηχανισμούς και βέβαια να χρηματοδοτήσουν τη δραστηριότητά τους...



Επισείοντας τον κίνδυνο χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών ή πυρηνικών καταστροφών που ενδέχεται να προκληθούν από κάποιο ατύχημα ή τρομοκρατική επίθεση, η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου υιοθέτησε έκθεση με την οποία στρώνεται το... χαλί σε Κομισιόν και Συμβούλιο της Ε.Ε. να δημιουργήσουν πολιτικοστρατιωτικό μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων που μέλημά του θα είναι, εκτός από την εξωτερική ασφάλεια, και η διατήρηση της εσωτερικής ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Κι ενώ δεν υπάρχουν, ακόμη, σαφείς ενδείξεις για την ύπαρξη τέτοιων εξωτερικών κινδύνων, η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, με την έκθεσή της, που θα τεθεί προς έγκριση στην Ολομέλεια του Δεκεμβρίου, ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία: Μόνιμου κέντρου επιχειρήσεων στην Ε.Ε., Ενιαίου κέντρου αντιμετώπισης κρίσεων, Ενοποιημένων Αστυνομικών Μονάδων και Πολιτικών Μονάδων Αντίδρασης στις κρίσεις.
Στόχος, κατά τους ευρωβουλευτές της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς αλλά και μεμονωμένων ευρωβουλευτών, είναι η δημιουργία ενός Ευρωστρατού εσωτερικής καταστολής κρίσεων οι οποίες, με δεδομένες τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται, αναμένονται μαζικά από τους δοκιμαζόμενους Ευρωπαίους πολίτες.

http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Το είχα ακούσει εδώ και καιρό...
και τελικά τίποτε απ' όσα ακούγεται δεν είναι τυχαίο...