Σελίδες

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

η αποχή είναι το κυρίαρχο όπλο της άρχουσας τάξης.


Το ΠΑΣΟΚ   πανηγυρίζει, γιατί κυβερνάει με το 18% της Ελλάδας
ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ
Το ανέχεστε?
Μα χάρη σε όλους που δεν πάνε να ψηφίσουν κυβερνά
Εσείς που δεν πήγατε τους δίνετε λαβή να αποφασίζουν για τις τύχες σας
Σας αρέσει να σας κυβερνά μια μειοψηφία 18%?

 Mπορεί να έχασε ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους ,αλλά τρίβει τα χεριά του ,γιατί αυτοί δεν είχαν δύναμη, απείχαν, άρα δεν επηρέασαν το εκλογικό αποτέλεσμα
Η κυρία Διαμαντοπουλου δήλωσε ότι…ότι ο κόσμος δεν πήγε να ψηφίσει γιατί δεν πήγε να καταψηφίσει.\
Άρα μαλάκες δεν είναι αντίδραση αυτό που κάνατε,  εννοεί, μας δώσατε ψήφο εμπιστοσύνης στο μνημόνιο..
Στον δημοκρατικό κόσμο της παγκοσμιοποίησης, η αποχή είναι το κυρίαρχο όπλο της άρχουσας τάξης.
Σε λίγο θα πηγαίνουν στις κάλπες μόνο τα μέλη των κομμάτων και αργότερα, μόνο οι υποψήφιοι για να ψηφίσουν τους εαυτούς τους.
Ξέροντας ότι η μισή Ελλάδα θα απέχει .και σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα θα εκλεγούν ,και με 10%
Αλλά να ξερουν ότι αυτό το 50% που δεν πάει να ψηφίσει, δεν αδιαφορεί, απλά είναι κύμα, που θα τους παρασύρει
http://enomenoiblogers.blogspot.com

17 σχόλια:

Αθανασία είπε...

Γειάσου καλέ μου...ε,έχεις δίκιο είναι ίσως μιά,σπασμωδική αντίδραση του κόσμου...ο κόσμος έχει απιυδίσει πιά,και δε ξέρει π ως αλλιώς να αντιδράσει,πιστέυω εγώ..νομίζουν ίσως ότι,με την αποχή θα περάσουν,ένα βροντερό μνμα στον μαλάκα,τον ΓΑΠ ότι ΔΕΝ δέχονται την έως τώρα,πολιτική του (φυσικά το μνημόνιο,εννοούμε έτσι? και ίσως και την κατάληψη,της χώρας μας από ξένες 'δυνάμεις'και δώ εννοούμε αυτές της Τρόικα)...και τους ξένους επιχειρηματίες (αρπακτικά)που τους έφερε εδώ με το πρόσχημα δήθεν ότι γιανά κάνουν 'ένεση αναζωογώνησης' στην οικονομία,και πράσινα άλογα.. ίσως καλέ μου ο κόσμος να μη μπορεί τώρα μέσα στην οργή του και το θυμό του,να καταλάβει τί κάνει κάνοντας αποχή από τις κάλπες...αλλά που θα πάει δε θα ξυπνήσουμε κάποτε?...ε,δε μπορεί...καλησπέρες...

Aνεμος είπε...

@Αθανασία σε ευχαριστω και για τραγουδι θα παιξειι

marianaonice είπε...

Αν το συνειδητοποιούσε ο κόσμος ότι τον κυβερνά μια ολιγαρχία που εκλέγεται μόνη της, στην ουσία, θα έκανε ...χαρακίρι!!
Κι όμως είναι τόσο αληθινό αυτό!
Ας ξυπνήσουμε επιτέλους!

Μαντάμ Σοβαρή είπε...

Η "επαναστατικη" αποχη οπως ακουσα μερικους να την αποκαλουν λειτουργει στην αρχουσα ταξη ως πλεονεκτημα διοτι της επιτρεπει να πλασαρει ο,τι θελει.Πρεπει να καταλαβουμε οτι οσο δεν κανουμε κατι, εστω να χρησιμοποιησουμε την ψηφο μας , τοσο περισσοτερο θα βλεπουμε τους εκλεγμενους να χαμογελανε αυταρεσκα γιατι εκαναν τη δουλεια τους.

Aνεμος είπε...

Και εδώ τίθεται το θέμα της ολιγαρχίας και του κενού στην βουλή
Κυρία Διαμαντοπουλου δεν σας νομιμοποιεί κανείς, να λέτε ,οτι όσοι δεν ψηφίσαν είναι υπέρ του μνημονίου
Αυτοι ειναι το 18%μονο
Το 78% δεν συμφωνεί

Ανώνυμος είπε...

Η αποχή μπορεί να προέρχεται από την παραδοσιακή αντίληψη «εμένα δε με αφορά η πολιτική». Πέρα για πέρα λανθασμένη στην πράξη. Ο,τι πολιτική εφαρμόζεται επηρεάζει αντικειμενικά όλους, κάθε πτυχή της ζωής τους. Μια απόφαση ή ένας νόμος φθάνει για να αλλάξει δραματικά τη ζωή των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, όπως η πρόσφατη αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που διέλυσε την Κοινωνική Ασφάλιση. Οπως το μνημόνιο, που επαναφέρει μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας. Η αποχή μπορεί ακόμα να θεωρηθεί ως έκφραση διαμαρτυρίας: «Δεν ψηφίζω ξανά το ΠΑΣΟΚ (ή άλλα αστικά κόμματα) γιατί δεν έκανε αυτά που περίμενα». Ομως, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί και καταδίκη της πολιτικής που εφαρμόζεται. Αντιθέτως, στέλνει το μήνυμα της ανοχής. Η αποχή μπορεί να σημαίνει και μοιρολατρία: «Δεν ψηφίζω κανέναν γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα». Εδώ εκφράζεται μια στάση υποταγής και εγκαρτέρησης.

Ολα τα παραπάνω παράγουν ένα και μοναδικό αποτέλεσμα. Αν δεν επιδοκιμάζουν, στέλνουν τουλάχιστον μήνυμα μηδενικής αντίδρασης. Λένε στην κυβέρνηση, στα άλλα αστικά κόμματα και στο κεφάλαιο «συνεχίστε να κάνετε ό,τι κάνετε, εμείς δεν αντιδρούμε». Η αποχή είναι, τελικά, συναίνεση. Ομως, είναι ξεκάθαρο - σήμερα ακόμα πιο πολύ - ότι απέναντι σε αυτή την πολιτική και τους φορείς της απαιτείται άμεση απάντηση. Οχι η οποιαδήποτε απάντηση. Αλλά η οργάνωση και η ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Συντροφε,η αυξηση της αποχης δεν προερχεται μονο απο την αντιληψη"εμενα δεν με αφορα η πολιτικη",αλλα ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.Με τα εργαλεια του 19 ου αιωνα δεν γινεται να κατανοησεις τον 21 ο. Η ανυπαρξια αναλυσης της ελληνικης-και διεθνους- πραγματικοτητας-ως προς τη ταξικη της συνθεση και το ρολο του κεφαλαιου.Ο επαναπροσδιορισμος των συμμαχιων και το ξεκαθαρισμα του ΤΡΟΠΟΥ της αλλαγης,εναι προυποθεση για να ξανακερδισει η αριστερα την εμπιστοσυνη του κοσμου της αποχης.Το σημερινο πολτικο συστημα εχει αφομoιωσει ολη την αριστερα.Οι μεν ειναι ευτυχισμενοι να μενουν κοντά στο 9% ακούνητοι στις γλύκες καρεκλίτσες κομματικής εξουσίας και εκτονώνοντας τα στελέχη τους με επαναστατική γυμναστικη (αποκλειοντας επιβατες απο πλοια,εργαζομενους απο τις δουλειες τους ,δρομους με τρακτερ κτλ). Οι δε ταλαντευομενοι απο την κωμωδία στο δραμα και με σπασμωδικες επιλογες,τρεμουν την αυριανη τους ανυπαρξια.Δεν ειναι επομενως ,συντροφε,η αποχη συναινεση.Κατα τη γνωμη μου,η δικη μας αποχη ειναι το καμπανακι για τις υγιεις δυναμεις της αριστερας να τα διαλυσουν ολα τα "εικονισματα" και με νεα υλικα να δημιουργησουμε ολοι μαζι τη αριστερη προταση που εχει αναγκη ο κοσμος.Συναινεση ειναι η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ απο το συστημα,αλλα επειδη εισαι μεσα,νομιζεις οτι κολυμπας,ενω σε ρουφαει η δινη.Οργανωση κι αγωνας μαζι με ποιον?Για ποιο σκοπο?Και πως?

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Η αποχή, είναι επαναστατική πράξη, όταν ο απέχων γνωρίζει και δε σιγοντάρει με το βόλεμά του και την αδιαφορία του στα χυδαία συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Και η κ. Καρβουνοπούλου (Διαμαντοπούλου ήθελα να πω), το γνωρίζει καλά αυτό, όπως και ο κύριος Γιωργάκης της Μάργκαρετ και του Ανδρέα. Αυτοί μπορούν να λένε ό,τι θέλουν και να κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν είναι η πρώτη φορά. Πάντα έτσι φέρονται. Ποια αλλαγή θα έρθει μέσα από το αχρείο κοινοβουλευτικό μας σύστημα; Βλέπουμε και τα κόμματα που συμμετέχουν σ' αυτό το πανηγύρι τι κάνουν.. Που είναι το κοινοβουλευτικό κόμμα που θα μπει μπροστά και θα φέρει τα πάνω κάτω; Εν τω μέσω του σκοταδισμού και της σαπίλας, ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάται. Η κ. Παπαρήγα, χαίρεται για τα ψιχουλάκια της αύξησής της. Ε, και; Τι θα αλλάξει; Άντε, κι ένας δήμος παραπάνω για την αριστερά. Και παρακάτω...τι; Τίποτα, φίλοι μου. Οργάνωση, έξω από τη γιορτή του κοινοβουλίου χρειάζεται. Να ξυπνήσουμε σαν άνθρωποι. Να ανέβουμε σαν άνθρωποι! Λέμε, μας φέρνουν την πείνα. Αδειάζουν τα στομάχια μας, αδειάζουν και τα σκυλάδικα...Η πείνα του στομαχιού...Η πολιτιστική πείνα που μας μετάλλαξε σε "βόδια", και βολεψάκηδες; Τι κάνουμε τόσα χρόνια γι' αυτήν; Τίποτα. Χειροκροτάμε, κάτω απ' τις ξεβράκωτες τραγουδίστριες που κουνιώνται πέρα δώθε σα λατέρνες ή, μας παίρνει ο ύπνος. Λέμε, πούλησαν την πατρίδα μας.. Η πατρίδα, φίλοι μου, είναι πουλημένη αιώνες τώρα.
Ανθρώποι είμαστε; Φίλοι, είμαστε έτοιμοι να πατάξουμε τους σκουπιδότοπους που μας διαστρεβλώνουν και μας κάνουν τέρατα;
Αν, είμαστε, έτσι θα έρθει η Μέρα η Λαμπρή...Αλλιώς...

Καλημέρα!

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Υ.Γ. Μήπως τους βολεύει η συμμετοχή μας στα κοινοβουλευτικά θέματα και τους φοβίζει η αποχή και κάνουν τέτοια ηλίθια σχόλια;
Αυτό δεν άκουσα κανείς να το συζητά

Ευχαριστώ

marianaonice είπε...

@ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ
Καλημέρα Πυρφόρα μας!!
Ο λόγος πύρινος και καταλυτικός!!!
:))

Unknown είπε...

Συμφωνώ με όλα όσα λέτε .Δυστυχώς είμαι και εγώ ένας από αυτούς που η διαμαρτυρία τους εκφράστηκε μέσα από την αποχή .Ξέρω ότι η αποχή είναι λάθος ,αλλά ας μου πει κάποιος πως ακριβώς και με ποιό τρόπο να διαμαρτυρηθώ ψηφίζοντας .Να ρίξω λευκό ;;; Να ρίξω μουτζουρωμένο (άκυρο) ;;;Να ρίξω άδειο φάκελο ;;; Να ψηφίσω άσχετο μικρό κόμα ;;;και αν και άλλοι έχουν την ίδια σκέψη θα βγουν άσχετοι ;;; σας παρακαλώ βοηθείστε την σκέψη μου ....

marianaonice είπε...

@ORFEAS
Καλύτερα άσχετοι παρά διεφθαρμένοι!
Ναι ένα οποιοδήποτε μικρό κόμμα.
Όχι λευκό, όχι άκυρο, όχι αποχή!
Είναι όλα υπέρ τους, ευνοούν την ...αυτοψήφισή τους!

Unknown είπε...

Ο.Κ. Ευχαριστώ πολύ !!!!!!!!!!!
και κάτι άλλο , οταν λέμε - τον μαύρισα - τι εννοούμε ότι κάναμε την ψήφο μας ;;;

Ανώνυμος είπε...

Ψηφιζοντας "ενα μικρο κομμα" χωρις να συμφωνείς με το ιδεολογικο του προφιλ και το προγραμμα του(αν υπαρχει),νομιζω οτι εξυπηρετεις την διαιωνιση αυτου του αθλιου παιχνιδιου των εξουσιαστων καριέρας. Παραδειγματα παρα πολλα.Σε ποια υπουργεια,τραπεζες ,οργανισμους,μεγαλες εταιριες,επιτροπες και εδρανα της βουλης ειναι ΟΛΟΙ οι πολιτευτες των "μικρων κομματων" βολεμενοι?

marianaonice είπε...

Έτσι κι αλλιώς φίλοι μου πάντα οι βολεμένοι θα είναι βολεμένοι!
Συμφωνώ σ' αυτό που λες.
Όμως η αποχή τους δίνει το άλλοθι ότι ψηφίστηκαν από αυτούς που τους επικροτούν ενώ δεν καταψηφίστηκαν από αυτούς που τους κατακρίνουν!!

Ανώνυμος είπε...

Αντιθετως,ξερουν πολυ καλα οτι οι απεχοντες-οχι ολοι-εχοντας ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ τη φαρσα τους ,ταυτοχρονα ειναι και επικριτες τους.Γιαυτο και τρεμουν τη μερα που θα κανουν εκλογες μονοι τους.
Υ.Γ. Ειναι η πρωτη μου φορα που αρνηθηκα να ψηφισω.

Aνεμος είπε...

Δεν κατηγορήσαμε αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν
Απλά είπαμε πως το εκμεταλλεύεται αυτό το σύστημα
Δίκαια είπε ο Θεοδωράκης
Ο λαός θέλει κάποιους φυσικούς ηγέτες να τον καθοδηγήσουν μόνος πως θα συσπειρωθεί/