Σελίδες

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα,,,

Από το Ζητείται Ελπίδα

Η Ένωση Εισαγγελέων ολοκλήρωσε την Κυριακή τις εργασίες της 26ης Γενικής της Συνέλευσης...
Μαζεύτηκαν πάλι όπως πάντα όλοι οι ιθύνοντες, αρμόδιοι και συναρμόδιοι, πρόεδροι και αντιπρόεδροι, δικαστές, εισαγγελείς, υπουργοί και πολιτευτές, αντάλλαξαν χειροφιλήματα και φιλοφρονήσεις μεταξύ τους, γλύφοντας και σαλλιώνοντας, μέχρι και τους τοίχους γύρω τους και με οργίλο μεν, χλιαρό δε, ύφος μίλησαν για τη ...Δικαιοσύνη στην Ελλάδα...
Είναι, είπαν, ο μεγάλος ασθενής!! Λες και εμείς δεν το ξέραμε!! Λες και δεν ξέραμε ποιοί την κατάντησαν έτσι!! Και ποιοί συνεχίζουν να την καταρρακώνουν ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρυα για το χαμό της!!
Χαρακτήρισαν μάλιστα επικίνδυνους τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά της Δικαιοσύνης, λόγω της βαρύτητας, της αοριστίας και των πολλών υπονοούμενων που αφήνουν... ( ο χαρακτηρισμός μας καίει...τρομάρα μας!).
Μάλιστα ενοχλήθηκαν διότι υπήρξε δισέλιδο δημοσίευμα στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» με το τίτλο: «Ελλάδα- Η ασθένεια της ατιμωρησίας» και με υπότιτλο «Η Δικαιοσύνη αρνείται να κινήσει ποινική δίωξη σε υποθέσεις διαφθοράς». (Γιατί ψέμματα είπαν τα δημοσιεύματα ή οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί δεν ταιριάζουν?).
Και επισήμαναν τον κίνδυνο ότι «αν αφήσουμε την ποινική Δικαιοσύνη στη τύχη της, αργά ή γρήγορα το σύστημα θα καταρρεύσει».
ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑΝΝΑ


http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

ohia είπε...

Δικαιοσύνη είναι το δικαίωμα του πιο αδύνατου.