Σελίδες

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Βαρειές καταγγελίες κατά του Δημήτρη Κυριτσάκη από συνδικαλιστές της Επιτροπής Ανταγωνισμού!

Aπό το Stop Cartel

Στα χέρια του υπουργού κ.Μιχάλη Χρυσοχοίδη σειρά σκανδαλωδών παρανομιών που συντηρεί ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής.Ευνoούν τις μεγάλες εταιρείες,την ακρίβεια και την ασυδοσία στην ελληνική αγορά. Διώξεις κατά συνδικαλιστών.

Στα χέρια του υπουργού κ.Μιχάλη Χρυσοχοίδη και όχι μόνο βρίσκεται στοιχειοθετημένη καταγγελία συνδικαλιστών της Επιτροπής Ανταγωνισμού η οποία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SC περιλαμβάνει σειρά σκανδαλωδών παρανομιών που συντηρεί ο σημερινός πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής και οι οποίες αφορούν άμεσα τους ελληνες πολίτες, καθώς διευκολύνουν τη συνέχιση των πρακτικών ασυδοσίας των μεγάλων εταιρειών οι οποίες έχουν επιβάλει το διαχρονικό καθεστώς της προκλητικής ακρίβειας σε βάρος τους..
Από τα στοιχεία που καταγγέλονται προκύπτει ότι ο συνταξιούχος δικαστής Δημήτρης Κυριτσάκης που προεδρεύει της επιτροπής και που διορίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λίγο πρίν τις περυσινές εκλογές,παρά τη γνώση των καταστάσεων αυτών και την εμπειρία του σαν πρώην ανώτατος δικαστικός,δεν έχει αποκαταστήσει τη νομιμότητα λειτουργίας της επιτροπής με αποτέλεσμα μια σειρά αποφάσεων να πρόκειται να κριθεί απο το Διοικητικό Εφετείο ακυρωτέα, πρός όφελος μεγάλων εταιρειών στίς οποίες έχουν επιδικαστεί από την επιτροπή χρηματικά πρόστιμα..!
Η κατάσταση αυτή αποτελεί προέκταση ανάλογων πρακτικών της προηγούμενης Διοίκησης του καταδικασμένου Σπύρου Ζησιμόπουλου οι οποίες έχουν οδηγήσει ήδη σε ακύρωση αποφάσεων της επιτροπής από το Διοικητικό Εφετείο..

Ειδικότερα η ακύρωση αποφάσεων της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει αρχίσει πρόσφατα και ασφαλώς θα συνεχιστεί.Το Διοικητικό Εφετείο ακύρωσε σχετική απόφαση της Επιτροπής, καθώς αποκαλύφτηκε ότι κατά την ακροαματική διαδικασία εκδίκασης υπόθεσης κατά μεγάλων εταιρειών δεν υπήρχε νόμιμη σύνθεση του οργάνου, επειδή παράνομα άσκησε καθήκοντα προέδρου μέλος της το οποίο δεν είχε αντίστοιχη δικαιοδοσία.

Εξ άλλου,παρά την αλλαγή πρό έτους της σύνθεσης της επιτροπής,η Ολομέλεια της δεν δικαιούται να συνεδριάζει νόμιμα πλέον, λόγω της παρέλευσης τριμήνου από την παραίτηση ενός εκ των τεσσάρων Εισηγητών, η θέση του οποίου δεν έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα.αλλά παρά ταύτα η Ολομέλεια και τα επιμέρους Τμήματα συνεχίζουν να συνεδριάζουν και να λαμβάνουν αποφάσεις, οι οποίες αν μεν είναι επωφελείς για τις εταιρείες δεν προσβάλλονται. Σε αντίθετη περίπτωση οι ενδιαφερόμενες εταιρείες εχουν τη δυνατότητα να προσφεύγουν στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με τη βεβαιότητα της ακύρωσης λόγω μη νόμιμης σύνθεσης του οργάνου..

Στην καταγγελία που έχει στα χέρια του ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης καταγγέλεται μπαράζ διώξεων συνδικαλιστών απο τον συνταξιούχο δικαστή, σημερινό πρόεδρο της επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Κυριτσάκη και καλείται ο υπουργός να ασκήσει τον διοικητικό και πειθαρχικό έλεγχο που επιβάλεται να ασκηθεί από τον εποπτεύοντα Υπουργό σύμφωνα με το γενικό νομοθετικό πλαίσιο για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Τό STOPCARTEL θα παρακολουθήσει στενά τις εξελίξεις οι οποίες έχουν αμεσες επιπτώσεις στην υλοποίηση της διακυρηγμένης πρόθεσης της κυβέρνησης για τον έλεγχο της ακρίβειας μέσα από τους θεσμοθετημένους μηχανισμούς της Επιτροπής Ανταγωνισμού οι οποίοι όμως στην πράξη δέν λειτουργούν και θα ασκήσει δημόσια κάθε αναγκαία παρέμβαση προκειμένου να τερματιστεί το καθεστώς το οποίο καταγγέλεται.

Τό STOPCARTEL στέκεται αλληλέγγυο προς τους διωκόμενους συνδικαλιστές του Σωματείου εργαζομένων της Επιτροπής Ανταγωνισμού και πρός τους εργαζόμενους στην Επιτροπή και συμπαρατάσεται στις δίκαιες διεκδικήσεις τους για μία γνήσια ανεξάρτητη αντιμονοπωλιακή Αρχή.


http://enomenoiblogers.blogspot.com

3 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Για να δουμε λοιπον ο κος Χρυσοχοϊδης τι θα κανει...

marianaonice είπε...

@Πεταλουδίτσα μου
Μην περιμένεις να κάνει τίποτε!
Τύπους σαν τον κ. Κυριτσάκη όλοι τους χρειάζονται και τους χρησιμοποιούν!

Aνεμος είπε...

Για να δούμε την δικαιοσύνη λοιπόν……………..