Σελίδες

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Βία κατά των γυναικών -Ένα διαρκές έγκλημα χωρίς τιμωρία

Η Κοσμητεία της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα:
ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ
Βία κατά των γυναικών -Ένα διαρκές έγκλημα χωρίς τιμωρία
την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 16:00, στο 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ. Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου.
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης/διαδραστικού σεμιναρίου θα βρεθούν τα αίτια, οι μορφές και οι διαστάσεις του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Κατά τη διάρκειά του, θα προβληθεί οπτικοποιημένο υλικό για την έμφυλη βία και θα μοιράζεται στους άνδρες φυλλάδιο (flyer) με ένα λευκό κορδελάκι γιατί, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο αγώνας για την ισότητα είναι θέμα όλων όσων θέλουν να ζουν σε μια δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία.
Πρόκειται για την καμπάνια της λευκής κορδέλας, γνωστή στις αγγλοσαξονικές χώρες κυρίως, όπου άνδρες την 25η Νοεμβρίου και για όσες μέρες διαρκεί η καμπάνια φορούν τη λευκή κορδέλα, ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμβολικής δράσης ενάντια στην έμφυλη βία.
http://spnews.gr/index.php/koinonia/local/1705-2010-11-23-14-43-16http://enomenoiblogers.blogspot.com

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις για μένα μόνον υποκρισία έχουν, αφού ακόμη και κάτι ...αριστεροί ηγέτες ενώ ξυλοκοπούσαν τις γυναίκες τους αντί να τιμωρηθούν τα δικαστήρια τους επιδίκασαν και αποζημίωση για ηθική βλάβη...

Τι να πω.. δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό το φαινόμενο της επιβολής με τη βία του ισχυρού στον ανίσχυρο!!